• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Zeshoekige granny square handmade by juf Sas met gratis haakpatroon


Bij ons roze huis wil ik graag een fleurig tafelkleed maken voor op de tuintafel. Een tafelkleed dat er uit springt. Ik vind granny's leuk om te haken, je kan het afwisselen met vrolijke kleuren en er een mooi geheel van maken. Een granny is ook zo gehaakt en pak je makkelijk tussendoor. Zo heb je altijd een leuk haakwerkje liggen.

Ik heb de granny's gehaakt met verschillende kleuren soft mix van By Claire, gekocht bij Echt Studio. Ik heb de kleuren fuchsia, powder pink, taupe, sand, vintage blue, ice blue, grey en mauve gekozen voor dit tafelkleed. Ik heb de granny's met haaknaald 6 gehaakt.

Ik leg in dit blog uit hoe je een zeshoekige granny haakt en hoe je deze granny's ook netjes aan elkaar zet zodat er geen randen ontstaan. Ik heb de granny uitgetekend in stitch fiddle en ondersteun deze met foto's. In het filmje leg ik stap voor stap uit hoe je de granny haakt en zo snap je meteen een uitgetekend patroon.


Haakpakket

EchtStudio heeft 2 haakpaketten gemaakt van Feikje, eentje in precies dezelfde kleuren als deze en eentje waar je zelf je kleuren en maat kan samenstellen. Feikje zou trots op me zijn geweest.


Meer blogs over tafelkleed Feikje:

https://www.jufsas.com/post/tafelkleed

https://www.jufsas.com/post/zeshoekigegranny

https://www.jufsas.com/post/halvegranny


Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Gebruikte steken:

-losse (chain)

-stokje (double crochet/trebles)


Afmetingen:

Een granny square is 17 x 17 cm

Wat heb je nodig:

-verschillende kleuren soft mix van By Claire (ik heb fuchsia, powder pink, taupe, sand, vintage blue, ice blue, grey en mauve gekozen)

-haaknaald 6

-schaar

-stopnaald


Hoe haak je een zeshoekige granny, het uitgetekende patroon wordt ondersteund met foto's, kijk voor meer informatie hoe je deze granny haakt het filmpje:


Start met een magische ring

Toer 1:

Toer 2:

Toer 3:

Toer 4:

Toer 5:

Filmpje met uitleg, hoe je de granny haakt en hoe je de zeshoekige granny's plat aan elkaar naait:

Haakpatroon in pdf:

https://4a0c2ae5-6ec7-407b-81a6-86289cd13789.filesusr.com/ugd/4ea2e0_f5d1c24a346c43b7a2fd9b29c2091174.pdf (als je dit patroon opslaat, bedenk dan even hoeveel tijd het me gekost heeft om dit voor jou te maken en hoeveel het jou dan waard is)


Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas

juf Sas op Pinterest https://nl.pinterest.com/jufSascom/