google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
Dit is juf Sas

Op 20 april 1969 kwam ik in Kaapstad, Zuid-Afrika ter wereld. Ik was kind nummer vijf in het gezin en heb drie broers en 1 zus boven me. Op mijn zevende zijn we naar Nederland verhuisd. In Nederland kwamen we terecht in Papendrecht. Daar heb ik de Prines Margrietschool school en de Lage Waard doorlopen. Na mijn VWO diploma ben ik bij de Credit Lyonnais Bank gaan werken in Zwijndrecht. Inmiddels had ik al verkering en toen we een huis konden kopen in Zwijndrecht, zijn we daar gaan wonen. In Zwijndrecht zijn onze twee dochters geboren. Na 8 jaar Zwijndrecht waren we toe aan iets anders en dat werd een verhuizing naar Zeeland. Niet lang daarna werd ons derde kindje geboren. Nadat ik een baan als peuterleidster bij de peuterspeelzaal kreeg, besloot ik de Digipabo te gaan doen. Een zware maar mooie tijd. Studeren met 3 kleine kinderen en een man in ploegendienst was niet altijd makkelijk maar de lol heeft me er doorheen gesleept. Na 2 1/2 jaar kon ik het papiertje "leerkracht in het basisonderwijs" ophalen. Ik had al een baan als juf van groep 1/2. Na een paar jaar ben ik overgestapt naar groep 7/8. Weer heel wat anders maar ook geweldig om te doen. 
 
Van 1 januari 2009 tot 1 september 2023 heb ik gewerkt bij Bibliotheek OosterscheldeHier heb ik het project Kunst van Lezen, de Bibliotheek op school(dBos) opgezet bij 4 scholen waar ik probeerde het leesplezier van de leerlingen te vergroten. Vanaf 1 januari 2010 t/m 1 juli 2016 ben ik werkzaam geweest als specialist Jeugd en Jongeren waar ik me bezig hield met het beleid rondom taalstimulering, leesbevordering en mediawijsheid voor de doelgroep van 0 t/m 12 jaar. Hieronder valt het project BoekStart, BoekStart in de kinderopvang en de Bibliotheek op school(dBos) PO. Ik ondersteunde het team leesconsulenten en gaf met veel plezier de cursussen Voorleescoordinator en Open Boek, opleiden van (voor)leescoördinatoren in de kinderopvang en in het onderwijs. Op 1 juli 2016 ben ik overgestapt en heb ik de functie Specialist Digitale Bibliotheek uitgevoerd, waar ik me als gecertificeerde MediaCoach richtte op alle digitale zaken die speelden bij Bibliotheek Oosterschelde.

Vanaf 1 augustus 2023 ben ik weer een echte juf geworden. Ik sta 2 dagen met veel plezier voor de klas waar ik de kinderen leer lezen, schrijven en rekenen.

 
Naast mijn werk op school, heb ik Juf Sas, mijn eigen onderneming. Voor juf Sas ontwerp ik haak en breipatronen. Inmiddels heb ik ook 2 haakboeken uitgegeven. Verder wandel ik veel, ik tuinier, lees/luister graag boeken, maak ik van alles op de naaimachine, schilder en teken ik af en toe en kijk graag naar films en series. Stedenstrips vind ik heerlijk en ben een echte cultuurliefhebber. Ik ben een kei in social media en het maken van websites en filmpjes vind ik ook echt ontspannend. Kortom vaak zijn de dagen te kort!

bottom of page
google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0