google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

Haken met juf Sas

Wat is haken, hoe leer je haken als beginner en wat kun je haken en welke haakpatronen en haakboeken van juf Sas zijn er allemaal. Lees dit artikel van juf Sas en je komt alles te weten over haken.  

Wat is haken?

Haken is een handwerktechniek waarbij je met behulp van een haaknaald en garen eenvoudige of ingewikkelde lussen maakt. Deze lussen vormen samen een patroon. Hierdoor kun je veel verschillende dingen maken. Haken is een leuke en ontspannende hobby en je kunt er van alles mee maken. 

haken met juf Sas

Leren haken voor beginners

Net zoals bij breien, maak je bij haken gebruik van verschillende steken. De basissteken zijn:

  • beginlus

  • losse

  • halve vaste

  • vaste

  • half stokje

  • stokje

  • dubbel stokje

  • meervoudig stokje

 

Naast het garen en de haaknaald bepaalt ook de soort steek hoe los of hoe vast je haakwerk wordt. Vaste steken zorgen voor een stevige, vaste structuur en stokjes zorgen voor een meer open en losse structuur.

 

Heb je nog nooit gehaakt maar wil je het heel graag leren? Lees dan mijn blog https://www.jufsas.com/post/lerenhaken

Juf Sas leert je in een film welke benodigdheden je nodig hebt om te haken en waar je op moet letten bij het uitkiezen van je wol of katoen. Verder geeft juf Sas nog extra tips om plezier te krijgen in het haken.

 

Juf Sas leert je ook om een beginlus te maken, een ketting van lossen, vasten, half stokjes en stokjes te haken. Ook leer je hoe je van kleur moet wisselen en hoe je draden afwerkt.

Leren haken met juf Sas

Knuffels of popjes haken

Niks is zo leuk om zelf een knuffel of een pop te haken. Amigurumi is een ingewikkeld woord voor knuffels/poppen haken. Waar komt het woord vandaan, hoe haak je amigurumi en met welk materiaal haak je het beste en wat kun je er allemaal mee? In deze haaktutorial leg ik het je allemaal uit en geef ik je nog extra tips.

Fashion haken

Hoe leuk is het om met een paar bollen wol gewoon je eigen trui, shawl of vest te haken. Niets mooiers dan een trui of vest die helemaal bij jouw lijf past. Dat is leuk gezegd maar hoe doe je dat? Ik geloof niet in standaard maten, een confectie maat zegt namelijk niks over jouw lengte en gewicht. Dus hoe kan een uitgeschreven patroon nu wel helemaal jouw trui of vest op maat worden. In deze blog leg ik uit wat je moet doen en waar je op moet letten. Bekijk het filmpje en pas het toe en maak een trui of vest die jou op het lijf geschreven is.

Haakpatroon trui Soleil van juf Sas
Haakpatroon trui Amira van juf Sas
haakpatronen van juf Sas
haakboeken van juf Sas

Haakpatronen van juf Sas

En om aan de slag te gaan heb je haakpatronen nodig. Juf Sas heeft heel veel gratis patronen op haar website staan. Je hebt een pagina met alle haakpatronen bij elkaar maar ik heb ook een speciale kids pagina gemaakt met haakpatronen voor baby’s en kinderen. Ook is er een speciale fashion pagina met alle haakpatronen van mijn truien.

 

De haakpatronen van gehaakte shawls, tassen en kussens vind je ook bij elkaar.  En houd je van kerst dan is er ook een speciale pagina met gratis haakpatronen voor de kerst 

Er zijn ook losse haakpatronen die je kunt kopen in mijn webshop.

Haakboeken van juf Sas

In april 2021 is het eerste haakboek van juf Sas verschenen en op 18 maart 2022 kwam mijn tweede boek, Haken en breien met juf Sas nr 2 uit . In de haakboeken worden de patronen uitgeschreven, uitgetekend en de filmpjes die bij de patronen of bij uitleg horen, zijn met QR codes in het boek verwerkt. 

Kortom je kunt prima bij juf Sas als beginner om te leren haken maar ook als je leuke haakpatronen of een haakboek zoekt. Als je aan de slag gaat, veel haakplezier, geniet ervan en fouten maken mag, daar leer je namelijk weer van. Laat de creativiteit stromen!

Haakpatronen van juf sas
bottom of page
google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0