google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Haakpatroon halve zeshoekige granny squares van juf Sas


Het tafelkleed Feikje is af! Het was even een werk maar ik ben super blij met dit vrolijke resultaat. Mijn oma Feikje, waar ik het haken van heb geleerd, zou trots zijn geweest op me.

In totaal heb ik 84 hele granny's en 10 halve granny's gehaakt. Kleed Feikje is 1.10m bij 1.90m geworden en weegt 2,1 kilo. Ik heb dus ongeveer 42 bollen gebruikt, mijn advies is dan ook om van iedere kleur (8 verschillende kleuren in totaal heb ik gebruikt) 6 bollen aan te schaffen. Je weet dan zeker dat je genoeg hebt voor zo'n groot kleed.

En kleed Feikje wordt niet alleen als tafelkleed gebruikt, het fungeert ook prima als deken om heerlijk onder te zitten.


Met de halve granny's heb ik de zijkanten mooi recht te laten lopen. De boven en onderkant laat ik zo dat vind ik prima bij dit tafelkleed passen.

Bij ons roze huis wilde ik graag een fleurig tafelkleed maken voor op de tuintafel. Een tafelkleed dat er uit springt. Ik vind granny's leuk om te haken, je kan het afwisselen met vrolijke kleuren en er een mooi geheel van maken. Een granny is ook zo gehaakt en pak je makkelijk tussendoor. Zo heb je altijd een leuk haakwerkje liggen.

Ik heb de granny's gehaakt met verschillende kleuren soft mix van By Claire, gekocht bij Echt Studio. Ik heb de kleuren fuchsia, powder pink, taupe, sand, vintage blue, ice blue, grey en mauve gekozen voor dit tafelkleed. Ik heb de granny's met haaknaald 6 gehaakt.

Ik leg in dit blog uit hoe je een halve zeshoekige granny haakt en hoe je deze granny's ook netjes aan elkaar zet zodat er geen randen ontstaan. Ik heb de granny uitgetekend in stitch fiddle en ondersteun deze met foto's. In het filmje leg ik stap voor stap uit hoe je een hele granny haakt en zo snap je meteen een uitgetekend patroon.


Meer blogs over tafelkleed Feikje:


Haakpakket

EchtStudio heeft 2 haakpaketten gemaakt van Feikje, eentje in precies dezelfde kleuren als deze en eentje waar je zelf je kleuren en maat kan samenstellen. Feikje zou trots op me zijn geweest.


Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Gebruikte steken:

-losse (chain)

-stokje (double crochet/trebles)


Afmetingen:

Een granny square is 17 x 17 cm

Het tafelkleed/deken is 1.10m breed en 1.90m lang

Wat heb je nodig:

Ik heb fuchsia, powder pink, taupe, sand, vintage blue, ice blue, grey en mauve gekozen. Voor de afmeting van mijn tafelkleed heb ik van iedere kleur 6 bollen gekocht, dus 48 bollen in totaal.

-haaknaald 6

-schaar

-stopnaald


Hoe haak je een halve zeshoekige granny, het uitgetekende patroon wordt ondersteund met foto's, kijk voor meer informatie hoe je een granny haakt het filmpje:


Start met een magische ring, je hecht met een nieuwe toer bij deze halve granny steeds aan dezelfde rechterkant aan.

Toer 1:

Toer 2:

Toer 3:

Toer 4:

Toer 5:

Filmpje met uitleg, hoe je een hele granny haakt en hoe je de zeshoekige granny's plat aan elkaar naait:

Haakpatroon in pdf:

https://4a0c2ae5-6ec7-407b-81a6-86289cd13789.filesusr.com/ugd/4ea2e0_77332f6d965f4e758c413f88d35980fa.pdf (als je dit patroon opslaat, bedenk dan even hoeveel tijd het me gekost heeft om dit voor jou te maken en hoeveel het jou dan waard is)


Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas


Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media #jufsas #hakenmetjufsas gebruikt en doorlinkt naar https://www.jufsas.com/creatief

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

3.931 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page