• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Tafelkleed Feikje van zeshoekige granny squares handmade by juf Sas met gratis haakpatroon


Langzaam maar gestaag vordert mijn tafelkleed. Tussen alle projecten door haak ik af en toe een granny. Ik heb er nu 52 gehaakt en tot mijn verrassing is er nog geen 1 granny hetzelfde, puur toeval.

Ik heb ze alle 52 aan elkaar genaaid en de totaal lengte en breedte is nu 1.10m bij 1.10m. Ik wil hem nog wel wat langer maken dus ik denk dat er nog 19 granny's bijkomen, misschien nog wel meer. Ook zal ik halve granny's gaan maken om de zijkanten mooi recht te laten lopen. Kortom het kleed is nog niet af maar er zit schot in.

Bij ons roze huis wil ik graag een fleurig tafelkleed maken voor op de tuintafel. Een tafelkleed dat er uit springt. Ik vind granny's leuk om te haken, je kan het afwisselen met vrolijke kleuren en er een mooi geheel van maken. Een granny is ook zo gehaakt en pak je makkelijk tussendoor. Zo heb je altijd een leuk haakwerkje liggen.

Ik heb de granny's gehaakt met verschillende kleuren soft mix van By Claire, gekocht bij Echt Studio. Ik heb de kleuren fuchsia, powder pink, taupe, sand, vintage blue, ice blue, grey en mauve gekozen voor dit tafelkleed. Ik heb de granny's met haaknaald 6 gehaakt.

Ik leg in dit blog uit hoe je een zeshoekige granny haakt en hoe je deze granny's ook netjes aan elkaar zet zodat er geen randen ontstaan. Ik heb de granny uitgetekend in stitch fiddle en ondersteun deze met foto's. In het filmje leg ik stap voor stap uit hoe je de granny haakt en zo snap je meteen een uitgetekend patroon.


Haakpakket

EchtStudio heeft 2 haakpaketten gemaakt van Feikje, eentje in precies dezelfde kleuren als deze en