• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Haakpatroon trui Rosanne handmade by juf Sas


Trui Rosanne, mijn eerste tunisch gehaakte trui voor volwassenen, wat ben ik er blij mee en wat ben ik fan geworden van het tunisch haken. Ik heb deze trui in de tunische knit stitch gehaakt. Geweldige steek die heel erg op breiwerk lijkt. De mouwen heb ik de gewone tunische steek maar dan achterlangs (ik noem deze steek in filmpje en patroon de averechtse steek) gecombineerd met de tunische knit stitch, net even anders en het maakt de trui spannender.

Trui Rosanne heb ik met 14 bollen Amira kleur Roze van Lang Yarns gehaakt. Daarnaast heb ik 2 bollen Carpe Diem van Lang Yarns nougat (15) en 1 bol Alpaca superlight van Lang Yarns Hazelnoot 167 en 1 bol Tynn Merinoull van Sandnes Garn donker curry 2336 in de trui verwerkt.

Voor het tunisch haken is het wel belangrijk om goede haaknaalden te gebruiken. Ik heb echt super tunische haaknaalden van Addi bij de Breiboerderij besteld en die werken echt heerlijk. Het is een hele mooie set met 8 haaknaalden van naald 3,5 t/m 8. Je kan er verschillende maten snoeren en stoppers bij bestellen. Dit laat ik ook allemaal in de film zien. hier kun je de set bekijken én bestellen: https://www.debreiboerderij.nl/breinaalden/materiaal/metaal/addi-click-hook-haaknaalden-set.html


Tip: Heb je nog nooit tunisch gehaakt, maak dan eerst een proeflapje met ongeveer 10 á 15 steken om het te oefenen.

Voordat je begint met haken, bekijk dan vooral de film goed. In de film leg ik heel veel dingen uit die je moet weten om de trui goed op maat te haken. De film is een extra toevoeging op het geschreven haakpatroon.