google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Haakpatroon trui Rosanne van juf Sas


Trui Rosanne, mijn eerste tunisch gehaakte trui voor volwassenen, wat ben ik er blij mee en wat ben ik fan geworden van het tunisch haken. Ik heb deze trui in de tunische knit stitch gehaakt. Geweldige steek die heel erg op breiwerk lijkt. De mouwen heb ik de gewone tunische steek maar dan achterlangs (ik noem deze steek in filmpje en patroon de averechtse steek) gecombineerd met de tunische knit stitch, net even anders en het maakt de trui spannender.

Voor het tunisch haken is het wel belangrijk om goede haaknaalden te gebruiken. Ik heb echt super tunische haaknaalden van Addi bij de Breiboerderij besteld en die werken echt heerlijk. Het is een hele mooie set met 8 haaknaalden van naald 3,5 t/m 8. Je kan er verschillende maten snoeren en stoppers bij bestellen. Dit laat ik ook allemaal in de film zien. hier kun je de set bekijken én bestellen: https://www.debreiboerderij.nl/breinaalden/materiaal/metaal/addi-click-hook-haaknaalden-set.html


Tip: Heb je nog nooit tunisch gehaakt, maak dan eerst een proeflapje met ongeveer 10 á 15 steken om het te oefenen.

Voordat je begint met haken, bekijk dan vooral de film goed. In de film leg ik heel veel dingen uit die je moet weten om de trui goed op maat te haken. De film is een extra toevoeging op het geschreven haakpatroon.

Trui Rosanne is een oversized model, nog wijder dan trui Amira. Het is een soort ballontrui geworden, super fijn vind ik dat. Hij draagt echt heerlijk, net zoals trui Amira. Voor meer haakpatronen van truien en vesten kijk op de pagina Fashion. https://www.jufsas.com/fashion


Ik hoop dat trui Rosanne ook een topper zal worden. De tijd zal het leren. Lang Yarns in ieder geval bedankt voor het mooie materiaal van deze geweldige trui.

Haakpatroon in tweede boek

Het haakpatroon van trui Rosanne vind je in mijn tweede haakboek, meer informatie vind je op https://www.jufsas.com/hakenmetjufsas2


Digitale haakpatroon van trui Rosanne in webshop juf Sas

Het haakpatroon van trui Rosanne vind je ook als los patroon in mijn webshop.

Let op als je het patroon koopt, krijg je het meteen als download link in je mailbox. De link is 30 dagen geldig dus download het patroon binnen de 30 dagen en sla het patroon op!


Mijn patronen kun je op allerlei manieren betalen dus niet alleen met Paypal. Klik in je winkelwagentje op afrekenen en je vindt alle mogelijkheden om te betalen dus ook iDeal en bancontact.


Je vindt het uitgebreide haakpatroon in mijn webshop


Ik heb het patroon uitgeschreven en ik heb er uitgebreide filmpjes met meer uitleg bij gemaakt. Bij vragen, stel ze dan vooral in de juf Sas haak- en brei facebookgroep. Mocht je trui Rosanne gaan haken, heel veel succes!


Gebruikte steken:

-losse

-halve vaste

-vasten

-gewone tunische steek achterlangs (in het patroon noem ik deze steek de averechtse steek)

-tunische knit stitch

Afmetingen trui Rosanne:

Beschrijving van deze trui is voor maat 42/44/XL

De trui is makkelijk op maat te maken, meet goed je omvang, de lengte en je mouwen. Maak de trui zo wijd als jij het wilt. Meet na 10 toeren hoeveel cm je hebt gehaakt en reken dan precies uit hoeveel toeren je voor jouw trui moet haken. In het filmpje leg ik nog beter uit hoe je de trui echt voor jouw lijf kan maken.


Voor- en achterpand:

Totale lengte 61 cm (van onderkant tot aan hals), boord is 7 cm, van boord tot aan begin mouw is 41 cm, hals opening 37 cm

breedte van voor- of achterpand is 76 cm

Mouw: totale lengte 42 cm, breedte mouw 20 cm, boord mouw 8 cm

Wat heb je nodig:

-Haaknaald 5,5 (voor boord)

-Tunische haaknaald 8 (voor rest van de trui), set Addi Click Hook

-Stopnaald

Film bij trui Rosanne:

Bekijk de film goed voordat je begint met haken, in de film leg ik heel veel dingen uit die je moet weten om de trui te haken. Ik laat het tunisch haken zien maar ook hoe je de trui in elkaar haakt. Hoe je het boord haakt, laat ik in een apart filmpje zien.

Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas

Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief

Ik zou het leuk vinden als je mij een foto van jouw eindresultaat mailt of showt in de juf sas haak- en brei groep. Gebruik op social media de hashtags #jufsas #hakenmetjufsas Bedankt alvast!

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


#truiRosanne #tunischhaken #virka #crocheting #crochetlover #truiRosannejufsas #creatief #handcrafted #handmade #DIY #heelhollandhaakt #jufSasgratispatroon #truihaken #jufSas #nieuwontwerp #ontwerpvanjufSas #patroonvanjufSas #freepattern #gehaaktetrui #sweaterRosanne #Rosanne #Amiralangyarns #trui #truihaken #tunischetruihaken #gratistunischehaakpatroon #tunisiancrochet #crochetpattern #tunisiancrochetpattern #haakpatroontrui #haakpatroonvaneentrui #gehaaktetrui #haakpatroon #freecrochetpattern #gratishaakpatroon #langyarns #langyarnsAmira #hakenmetjufSas #roze #carpediemvanlangyarns #truivanjufsas #haakpakket #tunisianknitstitch #haakpakketbreiboerderij #crochetdesigner #stapvoorstaplerentunischhaken #tunischgehaaktetrui #knitstitch #hetlijktwelgebreid #makkelijkhaakpatroon #truihaken #truihakenvoorvolwassenen #trui #knittingstitch #truihakenmetfilmuitleg #gratishaakpatronen #gratishaakpatroon #gratishaakpatroonvanjufsas #hakenvoorbeginners #makkelijketruihaken #haaktutorial #uitleginyoutubefilm

15.782 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page