• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter

Trui Rosanne handmade by juf Sas met gratis haakpatroon


Trui Rosanne, mijn eerste tunisch gehaakte trui voor volwassenen, wat ben ik er blij mee en wat ben ik fan geworden van het tunisch haken. Ik heb deze trui in de tunische knit stitch gehaakt. Geweldige steek die heel erg op breiwerk lijkt. De mouwen heb ik de gewone tunische steek maar dan achterlangs (ik noem deze steek in filmpje en patroon de averechtse steek) gecombineerd met de tunische knit stitch, net even anders en het maakt de trui spannender.

Trui Rosanne heb ik met 14 bollen Amira kleur Roze van Lang Yarns gehaakt. Daarnaast heb ik 2 bollen Carpe Diem van Lang Yarns nougat (15) en 1 bol Alpaca superlight van Lang Yarns Hazelnoot 167 en 1 bol Tynn Merinoull van Sandnes Garn donker curry 2336 in de trui verwerkt.

Voor het tunisch haken is het wel belangrijk om goede haaknaalden te gebruiken. Ik heb echt super tunische haaknaalden van Addi bij de Breiboerderij besteld en die werken echt heerlijk. Het is een hele mooie set met 8 haaknaalden van naald 3,5 t/m 8. Je kan er verschillende maten snoeren en stoppers bij bestellen. Dit laat ik ook allemaal in de film zien. hier kun je de set bekijken én bestellen: https://www.debreiboerderij.nl/breinaalden/materiaal/metaal/addi-click-hook-haaknaalden-set.html


Tip: Heb je nog nooit tunisch gehaakt, maak dan eerst een proeflapje met ongeveer 10 á 15 steken om het te oefenen.

Voordat je begint met haken, bekijk dan vooral de film goed. In de film leg ik heel veel dingen uit die je moet weten om de trui goed op maat te haken. De film is een extra toevoeging op het geschreven haakpatroon.

Trui Rosanne is een oversized model, nog wijder dan trui Amira. Het is een soort ballontrui geworden, super fijn vind ik dat. Hij draagt echt heerlijk, net zoals trui Amira. Voor meer gratis haakpatronen van truien en vesten kijk op de pagina Fashion. https://www.jufsas.com/fashion


Ik hoop dat trui Rosanne ook een topper zal worden. De tijd zal het leren. Lang Yarns en de Breiboerderij in ieder geval bedankt voor het mooie materiaal van deze geweldige trui.


Haakpakket

De Breiboerderij heeft een haakpakket van trui Rosanne gemaakt.

Klik hier om naar het haakpakket te gaan:

https://www.debreiboerderij.nl/haakpakket-trui-rosanne-juf-sas.html

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!


Ik heb het patroon uitgeschreven en ik heb er uitgebreide filmpjes met meer uitleg bij gemaakt. Bij vragen, stel ze dan vooral in de juf Sas haak- en brei facebookgroep. Mocht je trui Rosanne gaan haken, heel veel succes!


Gebruikte steken:

-losse

-halve vaste

-vasten

-gewone tunische steek achterlangs (in het patroon noem ik deze steek de averechtse steek)

-tunische knit stitch

Afmetingen trui Rosanne:

Beschrijving van deze trui is voor maat 42/44/XL

De trui is makkelijk op maat te maken, meet goed je omvang, de lengte en je mouwen. Maak de trui zo wijd als jij het wilt. Meet na 10 toeren hoeveel cm je hebt gehaakt en reken dan precies uit hoeveel toeren je voor jouw trui moet haken. In het filmpje leg ik nog beter uit hoe je de trui echt voor jouw lijf kan maken.


Voor- en achterpand:

Totale lengte 61 cm (van onderkant tot aan hals), boord is 7 cm, van boord tot aan begin mouw is 41 cm, hals opening 37 cm

breedte van voor- of achterpand is 76 cm

Mouw: totale lengte 42 cm, breedte mouw 20 cm, boord mouw 8 cm

Wat heb je nodig:

-14 bollen Amira van Lang Yarns (Roze 09)

-2 bollen Carpe Diem van Lang Yarns nougat (15)

-1 bol Alpaca superlight van Lang Yarns Hazelnoot 167

-1 bol Tynn Merinoull van Sandnes Garn donker curry 2336

-Haaknaald 5,5 (voor boord)

-Tunische haaknaald 8 (voor rest van de trui), set Addi Click Hook

-Stopnaald

-Label (zie hoe ik mijn eigen label heb laten maken)

Film bij trui Rosanne:

Bekijk de film goed voordat je begint met haken, in de film leg ik heel veel dingen uit die je moet weten om de trui te haken. Ik laat het tunisch haken zien maar ook hoe je de trui in elkaar haakt. Hoe je het boord haakt, laat ik in een apart filmpje zien.

Hoe haak je Trui Rosanne:


Voor- en achterpand je haakt het 2 keer:


Het boord:

Je start met het haken van het boord met haaknaald 5,5.

Start met 16 lossen met Amira Roze

Boord Toer 1 t/m 52: Haak een keerlosse, haak 16 vasten in de achterste lus. Zo haak ik al mijn boorden, zie uitleg in het filmpje hoe haak je een boord.


Haak nu het haakpatroon verder op de bovenkant van het boord met tunische haaknaald 8.


Boven het boord starten we met het tunsich haken en wel de tunische knit stitch. In film leg ik uitgebreid uit hoe je deze steek haakt.


Een toer is steken opnemen én eraf halen. Dit bij elkaar is 1 toer.

Toer 1: Ga verder met Amira Roze. Neem boven het boord 87 steken op, ik meerder de tweede steek en extra iedere zesde steek. Dan ga je van 52 naar 87 steken. Haal de steken er ook weer af.

Toer 2: Steek in de steek en haal 87 lussen op, haal 86 lussen van je haaknaald.

Herhaal toer 2 t/m toer 49

Schakel over naar Nougat Carpe Diem

Toer 50 t/m 57: Haak 8 toeren knit stitch nougat Carpe diem (87 steken)

Schakel over naar Amira Roze

Toer 58 t/m 61: Haak 4 toeren knit stitch Amira Roze (87 steken)

Schakel over naar Alpaca en Merinoull

Toer 62 t/m 66: Haak 5 toeren knit stitch met een draad Alpaca en een draad Merinoul (87 steken)

Schakel over naar Amira Roze

Toer 67 t/m 84: Haak 18 toeren knit stitch Amira Roze (87 steken)

Hecht je voor- en achterpand af met een toer halve vasten (zie ook filmpje).

Zet de linker en rechter schoudernaad aan elkaar, ik heb de hals verdeeld in 27 steken linkerschouder aan elkaar vast zetten, 33 steken overslaan (hals opening) en 27 steken rechterschouder aan elkaar zetten. Meet nu meteen hoe lang jóuw mouw moet worden.

Mouw, je haakt de mouw 2 keer:

Boord:

Start met 1 losse met Amira Roze en 15 lossen Nougat Carpe Diem

Toer 1 t/m 24: Haak een keerlosse, haak 2 vasten roze Amira en 14 vasten Nougat Carpe diem in de achterste lus. Zie uitleg in het filmpje hoe haak je een boord.


Haak nu het haakpatroon verder op de bovenkant van het boord met tunische haaknaald 8.

Toer 1: Ga verder met Amira Roze. Neem boven het boord 48 steken op, ik meerder in iedere steek. Door twee lussen in 24 toeren op te nemen kom je op 48 steken. Voor deze mouw is het zaak dat je een aantal steken hebt dat deelbaar is door 4.

Toer 2: Haak 2 averechtse steken (er staat al 1 lus op je haaknaald), haak 1 knit stitch, *haak 3 averechtse steken, haak 1 knit stitch*, *herhaal nog 10 keer, haal 47 lussen van je haaknaald (48 steken)

Herhaal toer 2 t/m toer 4 (48 steken)

Schakel over naar Alpaca en Merinoull

Toer 5 t/m 9: Haak 5 toeren 12 x 3 averechtse steek en 1 knit stitch met een draad Alpaca en een draad Merinoul (48 steken)

Schakel over naar Amira Roze

Toer 9 t/m 40: Haak 32 toeren 12 x 3 averechtse steek en 1 knit stitch met Amira Roze (48 steken)

Hecht je mouwen af met een toer halve vasten (zie ook filmpje).

Verder in elkaar zetten van trui Rosanne, dit leg ik ook uit in het filmpje:

-leg de goede kant van de mouw en de goed kant van de trui op elkaar

-neem het midden van de mouw, zet dit vast met een speld op de schoudernaad

-verdeel de mouw netjes langs voor- en achterpand, speld dit vast

-haak met een halve vaste of naai de mouw vast aan het voor- en achterpand, doe dit ook met de andere mouw

-speld de zijkant en de mouw aan elkaar en haak deze vast met een halve vaste, doe dit ook aan de andere kant

-naai het label op het voorpand


Trui Rosanne is af!

Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas

juf Sas op Pinterest https://nl.pinterest.com/jufSascom/

juf Sas op YouTube https://www.youtube.com/user/jufsassie


Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief


Het haakpatroon in pdf:

https://4ea2e0c2-6b73-40c2-b498-abe2851a0043.usrfiles.com/ugd/4ea2e0_e15e1f4d80cc4cf3ae44051e75538170.pdf (als je dit patroon opslaat, bedenk dan even hoeveel tijd het me gekost heeft om dit voor jou te maken en hoeveel het jou dan waard is)


Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van jouw eindresultaat mailt of showt in de juf sas haak- en brei groep. Gebruik op social media de hashtags #jufsas #hakenmetjufsas Bedankt alvast!

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


Klik hier voor meer gratis haak- en breipatronen van juf Sas

#truiRosanne #tunischhaken #virka #crocheting #crochetlover #truiRosannejufsas #creatief #handcrafted #handmade #DIY #heelhollandhaakt #jufSasgratispatroon #truihaken #jufSas #nieuwontwerp #ontwerpvanjufSas #patroonvanjufSas #freepattern #gehaaktetrui #sweaterRosanne #Rosanne #Amiralangyarns #trui #truihaken #tunischetruihaken #gratistunischehaakpatroon #tunisiancrochet #crochetpattern #tunisiancrochetpattern #haakpatroontrui #haakpatroonvaneentrui #gehaaktetrui #haakpatroon #freecrochetpattern #gratishaakpatroon #langyarns #langyarnsAmira #hakenmetjufSas #roze #carpediemvanlangyarns #truivanjufsas #haakpakket #tunisianknitstitch #haakpakketbreiboerderij #crochetdesigner #stapvoorstaplerentunischhaken #tunischgehaaktetrui #knitstitch #hetlijktwelgebreid #makkelijkhaakpatroon #truihaken #truihakenvoorvolwassenen #trui #knittingstitch #truihakenmetfilmuitleg #gratishaakpatronen #gratishaakpatroon #gratishaakpatroonvanjufsas #hakenvoorbeginners #makkelijketruihaken #haaktutorial #uitleginyoutubefilm

5,020 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

    ©2021 juf Sas

    google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0