google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Haakpatroon Trui Amira van juf Sas


Wat ben ik blij met deze mooie, zachte en comfortable trui. Ik had de trui al eerder af kunnen hebben maar ik kwam net tekort met mijn bollen. Gisteren kreeg ik de opgestuurde bollen van de breiboerderij.nl (bedankt Rieneke!) en heb ik meteen de tweede schouder afgehaakt. Na het vasthaken van de schoudernaden en de tweede mouw, kon ik de trui echt goed passen en echt de trui zit gelukkig nu perfect.

Bij het passen van de eerste mouw, was ik niet tevreden over de lengte van de trui en de lengte van de mouwen dus alles weer uit elkaar gehaald en ik heb een stukje aan de panden en de mouwen gehaakt.

Ik wil een goed passende trui, een trui die echt naar mijn zin is en soms betekent dat dat je weer gedane arbeid uit elkaar moet halen. Maar goed dan heb je wel extra eer van je werk als blijkt dat de trui super past. Ook de halsboord was nog even puzzelen. Eerst had ik 10 lossen opgezet en gehaakt maar het boord ging erg omhoog staan dus weer uitgehaald en nu de halsboord met 5 vasten in de achterste lus gehaakt en dat staat veel beter. Het boord valt nu plat.

Trui Amira heb ik met 16 bollen kleur Jade van Lang Yarns gehaakt. Op 1 bol zit ongeveer 100 meter dus er is bijna 1600 meter in de trui gegaan. De honingraatsteek vraagt door de popcorns best veel materiaal maar goed ik vind deze bolletjes nu eenmaal erg leuk en zo maken ze trui net iets vrolijker en spannender.


Amira van Lang Yarns haakt echt goddelijk met haaknaald 6. Ik haak de trui rond zodat je geen geen naden hebt, ideaal vind ik dat. De trui is boven het boord gehaakt met de bloesemsteek. Bij de mouw begin je met de honingraat steek en daarboven de bloesemsteek. Beide steken zijn lekker afwisselend maar haken wel makkelijk.

Voordat je begint met haken, bekijk dan vooral de film goed. In de film leg ik heel veel dingen uit die je moet weten om de trui goed op maat te haken. De film is een extra toevoeging op het geschreven en getekende haakpatroon. De film is niet bedoeld om te leren haken maar om haakpatronen te leren lezen.

Trui Amira is een oversized model, lekker wijd met grote mouwen. Net zoals trui Louise hoop ik dat deze trui Amira ook een topper zal worden. De tijd zal het leren. Lang Yarns in ieder geval bedankt voor het mooie materiaal van deze geweldige trui.


Haakpatroon trui Amira

Het patroon van trui Amira vind je in mijn eerste boek, Haken met juf Sas. Meer informatie over het boek vind je op www.jufsas.com/haakboek


Je kunt ook een los digitaal haakpatroon bestellen in de webshop van juf Sas.


Let op als je het patroon koopt, krijg je het meteen als download link in je mailbox. De link is 30 dagen geldig dus download het patroon binnen de 30 dagen!


Mijn patronen kun je op allerlei manieren betalen dus niet alleen met Paypal. Klik in je winkelwagentje op afrekenen en je vindt alle mogelijkheden om te betalen dus ook iDeal en bancontact.


Je vindt het uitgebreide haakpatroon in mijn webshop https://www.jufsas.com/product-page/haakpatroon-trui-amira

Ik heb het patroon uitgeschreven, uitgetekend in stitch fiddle en heb er een film met meer uitleg bij gemaakt. Bij vragen, stel ze dan vooral in de juf Sas haak- en brei facebookgroep. Mocht je trui Amira gaan haken, heel veel succes!


Gebruikte steken:

-losse (chain)

-halve vaste (slipstitch)

-vaste (en:double crochet am:single crochet)

-stokje (en:treble am:double crochet)

-popcorn van 5 stokjes (en:5 treble am: 5 double crochet)

Afmetingen trui Amira:

Beschrijving van deze trui is voor maat 42/44/XL

De trui is makkelijk op maat te maken, meet goed je omvang, de lengte en je mouwen. In het filmpje leg ik nog beter uit hoe je de trui echt voor jouw lijf kan maken.


Voor- en achterpand:

Totale lengte 64 cm (van onderkant tot aan hals), boord is 7,5 cm, van boord tot aan begin mouw is 36,5 cm

breedte van voor- of achterpand is 65 cm

Mouw: totale lengte 43 cm, breedte mouw 27,5 cm, boord mouw 7,5 cm

Wat heb je nodig:

-Haaknaald 5,5 (voor boord)

-Haaknaald 6 (voor rest)

-Stopnaald

-Schaar

Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas

Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief

Ik zou het leuk vinden als je mij een foto van jouw eindresultaat mailt of showt in de juf sas haak- en brei groep. Gebruik op social media de hashtags #jufsas #hakenmetjufsas Bedankt alvast!

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


Haakboek

De smaak te pakken gekregen en wil je meer truien gaan haken? Juf Sas heeft ook een haakboek met 13 haakpatronen, 10 truien/vesten en 3 shawls. En het tweede haakboek is een boek met Amigurumi en fashion. Kijk hier voor meer informatie over de boeken www.jufsas.com/haakboek


#truiAmira #haken #virka #crocheting #crochetlover #truiAmirajufsas #creatief #handcrafted #handmade #DIY #heelhollandhaakt #jufSasgratispatroon #truihaken #jufSas #nieuwontwerp #ontwerpvanjufSas #patroonvanjufSas #freepattern #gehaaktetrui #sweaterAmira #Amira #Amiralangyarns #trui #truihaken #crochetpattern #haakpatroontrui #haakpatroonvaneentrui #gehaaktetrui #haakpatroon #freecrochetpattern #gratishaakpatroon #langyarns #langyarnsAmira #hakenmetjufSas #jade #katoenvanlangyarns #truivanjufsas #haakpakket #haakpakketbreiboerderij #crochetdesigner #truimetdotjes #makkelijkhaakpatroon #truihaken #truihakenvoorvolwassenen #colour72 #trui #truihakenmetfilmuitleg #gratishaakpatronen #gratishaakpatroon #gratishaakpatroonvanjufsas #hakenvoorbeginners #makkelijketruihaken #haaktutorial #uitleginyoutubefilm

53.922 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page