• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Haakpatroon Trui Amira handmade by juf Sas


Wat ben ik blij met deze mooie, zachte en comfortable trui. Ik had de trui al eerder af kunnen hebben maar ik kwam net tekort met mijn bollen. Gisteren kreeg ik de opgestuurde bollen van de breiboerderij.nl (bedankt Rieneke!) en heb ik meteen de tweede schouder afgehaakt. Na het vasthaken van de schoudernaden en de tweede mouw, kon ik de trui echt goed passen en echt de trui zit gelukkig nu perfect.

Bij het passen van de eerste mouw, was ik niet tevreden over de lengte van de trui en de lengte van de mouwen dus alles weer uit elkaar gehaald en ik heb een stukje aan de panden en de mouwen gehaakt.

Ik wil een goed passende trui, een trui die echt naar mijn zin is en soms betekent dat dat je weer gedane arbeid uit elkaar moet halen. Maar goed dan heb je wel extra eer van je werk als blijkt dat de trui super past. Ook de halsboord was nog even puzzelen. Eerst had ik 10 lossen opgezet en gehaakt maar het boord ging erg omhoog staan dus weer uitgehaald en nu de halsboord met 5 vasten in de achterste lus gehaakt en dat staat veel beter. Het boord valt nu plat.

Trui Amira heb ik met 16 bollen kleur Jade van Lang Yarns gehaakt. Op 1 bol zit ongeveer 100 meter dus er is bijna 1600 meter in de trui gegaan. De honingraatsteek vraagt door de popcorns best veel materiaal maar goed ik vind deze bolletjes nu eenmaal erg leuk en zo maken ze trui net iets vrolijker en spannender.


Amira van Lang Yarns haakt echt goddelijk met haaknaald 6. Ik haak de trui rond zodat je geen geen naden hebt, ideaal vind ik dat. De trui is boven het boord gehaakt met de bloesemsteek. Bij de mouw begin je met de honingraat steek en daarboven de bloesemsteek. Beide steken zijn lekker afwisselend maar haken wel makkelijk.

Voordat je begint met haken, bekijk dan vooral de film goed. In de film leg ik heel veel dingen uit die je moet weten om de trui goed op maat te haken. De film is een extra toevoeging op het geschreven en getekende haakpatroon. De film is niet bedoeld om te leren haken maar om haakpatronen te leren lezen.