• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Trui Amira handmade by juf Sas met gratis haakpatroon


Wat ben ik blij met deze mooie, zachte en comfortable trui. Ik had de trui al eerder af kunnen hebben maar ik kwam net tekort met mijn bollen. Gisteren kreeg ik de opgestuurde bollen van de breiboerderij.nl (bedankt Rieneke!) en heb ik meteen de tweede schouder afgehaakt. Na het vasthaken van de schoudernaden en de tweede mouw, kon ik de trui echt goed passen en echt de trui zit gelukkig nu perfect.

Bij het passen van de eerste mouw, was ik niet tevreden over de lengte van de trui en de lengte van de mouwen dus alles weer uit elkaar gehaald en ik heb een stukje aan de panden en de mouwen gehaakt.

Ik wil een goed passende trui, een trui die echt naar mijn zin is en soms betekent dat dat je weer gedane arbeid uit elkaar moet halen. Maar goed dan heb je wel extra eer van je werk als blijkt dat de trui super past. Ook de halsboord was nog even puzzelen. Eerst had ik 10 lossen opgezet en gehaakt maar het boord ging erg omhoog staan dus weer uitgehaald en nu de halsboord met 5 vasten in de achterste lus gehaakt en dat staat veel beter. Het boord valt nu plat.

Trui Amira heb ik met 16 bollen kleur Jade van Lang Yarns gehaakt. Op 1 bol zit ongeveer 100 meter dus er is bijna 1600 meter in de trui gegaan. De honingraatsteek vraagt door de popcorns best veel materiaal maar goed ik vind deze bolletjes nu eenmaal erg leuk en zo maken ze trui net iets vrolijker en spannender.


Amira van Lang Yarns haakt echt goddelijk met haaknaald 6. Ik haak de trui rond zodat je geen geen naden hebt, ideaal vind ik dat. De trui is boven het boord gehaakt met de bloesemsteek. Bij de mouw begin je met de honingraat steek en daarboven de bloesemsteek. Beide steken zijn lekker afwisselend maar haken wel makkelijk.

Voordat je begint met haken, bekijk dan vooral de film goed. In de film leg ik heel veel dingen uit die je moet weten om de trui goed op maat te haken. De film is een extra toevoeging op het geschreven en getekende haakpatroon. De film is niet bedoeld om te leren haken maar om haakpatronen te leren lezen.

Trui Amira is een oversized model, lekker wijd met grote mouwen. Net zoals trui Louise hoop ik dat deze trui Amira ook een topper zal worden. De tijd zal het leren. Lang Yarns en de Breiboerderij in ieder geval bedankt voor het mooie materiaal van deze geweldige trui.


Haakpakket

De Breiboerderij heeft een haakpakket van trui Amira gemaakt. Het haakpakket bestaat uit 16 bolletjes Amira,je kan natuurlijk je eigen kleur uitkiezen. Met het  Juf-Sas-label wat je gratis krijgt bij aankoop van het pakket, maak je je Juf-Sas-trui helemaal af. 

Klik hier om naar het haakpakket te gaan: https://www.debreiboerderij.nl/haakpakket-trui-amira-juf-sas.html

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!


Ik heb het patroon uitgeschreven, uitgetekend in stitch fiddle en heb er een film met meer uitleg bij gemaakt. Bij vragen, stel ze dan vooral in de juf Sas haak- en brei facebookgroep. Mocht je trui Amira gaan haken, heel veel succes!


Gebruikte steken:

-losse (chain)

-halve vaste (slipstitch)

-vaste (en:double crochet am:single crochet)

-stokje (en:treble am:double crochet)

-popcorn van 5 stokjes (en:5 treble am: 5 double crochet)

Afmetingen trui Amira:

Beschrijving van deze trui is voor maat 42/44/XL

De trui is makkelijk op maat te maken, meet goed je omvang, de lengte en je mouwen. In het filmpje leg ik nog beter uit hoe je de trui echt voor jouw lijf kan maken.


Voor- en achterpand:

Totale lengte 64 cm (van onderkant tot aan hals), boord is 7,5 cm, van boord tot aan begin mouw is 36,5 cm

breedte van voor- of achterpand is 65 cm

Mouw: totale lengte 43 cm, breedte mouw 27,5 cm, boord mouw 7,5 cm

Wat heb je nodig:

-16 bollen Amira van Lang Yarns (Jade 72)

-Haaknaald 5,5 (voor boord)

-Haaknaald 6 (voor rest)

-Stopnaald

-Label (zie hoe ik mijn eigen label heb laten maken)

-Schaar


Film bij trui Amira:

Bekijk de film goed voordat je begint met haken, in de film leg ik heel veel dingen uit die je moet weten om de trui te haken.

Hoe haak je Trui Amira:


Voor en achterpand haak je 1 keer

Je start met het haken van het boord met haaknaald 5,5.

Start met 15 lossen


Boord Toer 1 t/m 114: Haak een keerlosse, haak 15 vasten in de achterste lus. Zo haak ik al mijn boorden, zie uitleg in filmpje.

Haak toer 1 en toer 114 vast met 15 halve vasten in de buitenste lussen zodat je boord meteen gesloten en rond is.

Haak nu het haakpatroon verder op de bovenkant van het boord met haaknaald 6.


Let op: je haakt het voorpand en het achterpand in 1 stuk, sluit iedere toer met een halve vaste en je bepaalt zelf of je je haakwerk na iedere toer draait of niet, zie uitleg in film!

Boven het boord starten we met de bloesemsteek. Ik heb boven het boord flink gemeerderd en heb in iedere steek gehaakt. Wil je jouw trui minder breed, sla dan een steek op het boord over. Ook dit leg ik uit in de film.


Uitgetekende haakpatroon Bloesemsteek in stitch fiddle

Toer 1: Haak een keerlosse, *een vaste, haak in de volgende steek 1 stokje, 1 losse en 1 stokjes, (*ik noem dit een v-tje)*, * herhaal dit tot eind

Toer 2: Haak 4 lossen, *haak om de losse 1 vaste, haak 1 losse, haak in de vaste een stokje, haak 1 losse*, herhaal dit tot het eind

Boven de 114 toeren haak ik totaal 58 v-tjes

Herhaal toer 1 en 2 t/m toer 28

Bij toer 29 gaan we splitsen voor de armsgaten, ik heb in totaal 58 v-tjes dus ik splits in 29 v-tjes voor en 29 v-tjes aan de achterpand.


Achterpand:

Ga verder met het patroon, nu met 29 v-tjes, haak door t/m toer 66. Let op omdat je nu niet meer rondhaakt sluit je niet meer met een halve vaste. Ik laat in film zien hoe de de toeren start.

Voor de halslijn deel je de 29 v-tjes door 3, 2 delen voor de schouders en 1 deel voor de hals. Ik heb het verdeeld in 10 v-tjes rechterschouder, 9 v-tjes hals en 10 v-tjes linkerschouder.

Haak eerst toer 67 en 68 van 1 schouder, hecht af, sla dan 9 v-tjes over en haak dan toer 67 en 68 van de andere schouder.

Toer 67: haak toer 1 van de bloesemsteek (10 v-tjes)

Toer 68: haak toer 2 van de bloesemsteek op de 10 v-tjes

Verder met voorpand:

Haak het voorpand verder van toer 29 t/m toer 56

Nu starten we met de halslijn. Haak eerst toer 57 t/m 68 van 1 schouder, hecht af, sla dan 5 v-tjes over en haak dan toer 57 t/m 68 van de andere schouder.

Toer 57: haak toer 1 van de bloesemsteek (12 v-tjes)

Toer 58: haak toer 2 van de bloesemsteek op de 12 v-tjes

Toer 59: haak toer 1 van de bloesemsteek (12 v-tjes)

Toer 60: haak toer 2 van de bloesemsteek op de 12 v-tjes

Toer 61: haak toer 1 van de bloesemsteek (11 v-tjes)

Toer 62: haak toer 2 van de bloesemsteek op de 11 v-tjes

Toer 63: haak toer 1 van de bloesemsteek (11 v-tjes)

Toer 64: haak toer 2 van de bloesemsteek op de 11 v-tjes

Toer 65: haak toer 1 van de bloesemsteek (10 v-tjes)

Toer 66: haak toer 2 van de bloesemsteek op de 10 v-tjes

Toer 67: haak toer 1 van de bloesemsteek (10 v-tjes)

Toer 68: haak toer 2 van de bloesemsteek op de 10 v-tjes

Let op: Ga bij de linkerschouder bij het minderen van toer 61 en toer 65 met een paar halve vaste naar het volgende v-tje.


-Hecht de draden niet af

-Haak met deze draad met een halve vaste of naai de schoudernaden aan elkaar (meet dan meteen hoe lang jouw mouwen moeten worden)


Haak met de draad van het samenhaken van de schoudernaden meteen de hals:

Start met 5 lossen met haaknaald 5,5

Toer 1: Haak een keerlosse, haak 5 vasten in de achterste lus

Toer 2: Haak een keerlosse, haak 5 vasten in de achterste lus zet de toer met een halve vaste vast aan het pand, haak nog een halve vaste

Herhaal toer 1 en 2 nog 37 keer (totaal 76 toeren)

Als je aan het eind komt haak je begin en eind samen, hecht de draad af.

Mouw haak 2x

Je start met het haken van het boord met haaknaald 5,5.

Start met 15 lossen

Boord Toer 1 t/m 26: Haak een keerlosse, haak 15 vasten in de achterste lus (zie ook uitleg in filmpje)

Haak toer 1 en toer 26 vast met 15 halve vasten in de buitenste lussen zodat je boord meteen gesloten en rond is.

Haak nu het haakpatroon verder op de bovenkant van het boord met haaknaald 6.

Let op: je haakt je mouw rond, sluit iedere toer met een halve vaste en je draait bij de honingraatsteek je haakwerk na iedere toer!


Uitgetekende haakpatroon Honingraatsteek in stitch fiddle

Toer 1: Haak een keerlosse, haak in iedere boordsteek 2 vasten, totaal 54 vasten.

Toer 2: Haak een keerlosse, haak 1 vaste, *haak een popcorn van 5 stokjes, haak 2 vasten*, *herhaal nog 17 keer, eindig met een vaste (totaal 18 popcorns)

Toer 3: Haak een keerlosse, haak in iedere steek een vaste, totaal 54 vasten.

Toer 4: Haak een keerlosse, haak 2 vasten, *haak een popcorn van 5 stokjes, haak 2 vasten*, *herhaal nog 16 keer, eindig met een popcorn van 5 stokjes (totaal 18 popcorns)

Toer 5: Haak een keerlosse, haak in iedere steek een vaste, totaal 54 vasten.

Herhaal toer 2 t/m 5 nog 2x

Toer 14: Haak een keerlosse, haak 1 vaste, *haak een popcorn van 5 stokjes, haak 2 vasten*, *herhaal nog 17 keer, eindig met een vaste (totaal 18 popcorns)

Toer 15: Haak een keerlosse, haak in iedere steek een vaste, totaal 54 vasten.

Toer 16: Haak een keerlosse, haak 2 vasten, *haak een popcorn van 5 stokjes, haak 2 vasten*, *herhaal nog 16 keer, eindig met een popcorn van 5 stokjes (totaal 18 popcorns)

In totaal heb je nu 8 toeren met verspringende popcorns.

Nu ga je verder met de bloesemsteek. Boven de 54 toeren honingraatsteek haak ik totaal 27 v-tjes van de bloesemsteek

Toer 17: Haak een keerlosse, *een vaste, haak in de volgende steek 1 stokje, 1 losse en 1 stokjes, (ik noem dit een v-tje)*, * herhaal dit tot eind

Toer 18: Haak 4 lossen, *haak om de losse 1 vaste, haak 1 losse, haak in de vaste een stokje, haak 1 losse*, herhaal dit tot het eind

Herhaal toer 17 en 18 t/m toer 44

Ik haakte in totaal 26 toeren bloesemsteek.

Verder in elkaar zetten van trui Amira:

-neem het midden van de mouw, zet dit vast met een speld op de schoudernaad

-verdeel de mouw netjes langs voor- en achterpand, speld dit vast

-haak met een halve vaste of naai de mouw vast aan het voor- en achterpand

-naai het label op het voorpand


Trui Amira is af!

Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas

juf Sas op Pinterest https://nl.pinterest.com/jufSascom/

juf Sas op YouTube https://www.youtube.com/user/jufsassie


Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief


Het haakpatroon in pdf:

https://4ea2e0c2-6b73-40c2-b498-abe2851a0043.usrfiles.com/ugd/4ea2e0_b65f2647973241dd8f19b03eb137668b.pdf (als je dit patroon opslaat, bedenk dan even hoeveel tijd het me gekost heeft om dit voor jou te maken en hoeveel het jou dan waard is)

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van jouw eindresultaat mailt of showt in de juf sas haak- en brei groep. Gebruik op social media de hashtags #jufsas #hakenmetjufsas Bedankt alvast!


Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


Klik hier voor meer gratis haak- en breipatronen van juf Sas

#truiAmira #haken #virka #crocheting #crochetlover #truiAmirajufsas #creatief #handcrafted #handmade #DIY #heelhollandhaakt #jufSasgratispatroon #truihaken #jufSas #nieuwontwerp #ontwerpvanjufSas #patroonvanjufSas #freepattern #gehaaktetrui #sweaterAmira #Amira #Amiralangyarns #trui #truihaken #crochetpattern #haakpatroontrui #haakpatroonvaneentrui #gehaaktetrui #haakpatroon #freecrochetpattern #gratishaakpatroon #langyarns #langyarnsAmira #hakenmetjufSas #jade #katoenvanlangyarns #truivanjufsas #haakpakket #haakpakketbreiboerderij #crochetdesigner #truimetdotjes #makkelijkhaakpatroon #truihaken #truihakenvoorvolwassenen #colour72 #trui #truihakenmetfilmuitleg #gratishaakpatronen #gratishaakpatroon #gratishaakpatroonvanjufsas #hakenvoorbeginners #makkelijketruihaken #haaktutorial #uitleginyoutubefilm

22,734 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

    ©2021 juf Sas

    google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0