• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Trui Lotje handmade by juf Sas met gratis haakpatroon


Bij het zien van vest Vera zei mij dochter, dat is leuk mam en toen kwam ik op het idee om een kleine variant maar dan als trui voor kleindochter Noa te maken. Ik had nog roestkleurige en nudekleurige Royal van Zeeman liggen en ben aan de slag gegaan.

De trui heet Lotje, want Lotje (en Noa) is een dotje. De trui past super goed. Ik ben blijven meten, dat is het allerbelangrijkste zodat je de trui echt op maat maakt. Bij H & M vond ik nog een schattig ballerina-achtig roze tule rokje voor €12,95, echt een Noa rokje. Voor weinig geld een gave outfit. Het is zo lief bij elkaar, de stoere trui en het lieve rokje. Noa is er in ieder geval blij mee en het staat haar dottig.


Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!


Ik heb het patroon uitgeschreven, uitgetekend in stitch fiddle en heb er een film met meer uitleg bij gemaakt. Bij vragen, stel ze dan vooral in de juf Sas haak- en brei facebookgroep. Mocht je trui Lotje gaan haken, heel veel succes!

Gebruikte steken:

-losse (chain)

-halve vaste (slipstitch)

-vaste (en:double crochet am:single crochet)

-stokje (en:treble am:double crochet)

-popcorn van 5 stokjes (en:5 treble am: 5 double crochet)

oma met trui Louise, Noa met trui Lotje en favoriete pop Sophie de Ballerina op 1 foto