• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Haakpatroon vest Vera handmade by juf Sas


Polkadots, ik vind ze zo leuk en ook leuk om te haken. Ik had nog 10 bollen mosterd gele Punto liggen en van vest Romy had ik nog rooomwitte bollen over. Ik vond de combinatie erg mooi en ben gaan nadenken hoe ik een vest met dotjes kon gaan haken. Zo is vest Vera ontstaan.

Jeroen heeft de naam bedacht, toen ik hem vroeg hoe hij een vest zou noemen zei hij meteen Vera. Vest Vera, Vera vest dat klinkt goed. En dat klinkt niet alleen goed, het vest zit ook nog eens heerlijk en draagt geweldig. Je steelt er in ieder geval de show mee.


In 2021 komt het haakpatroon van vest Vera in mijn haakboek Haken met juf Sas. Je kunt het boek via de volgende link bestellen Yarnsea.com/jufsas

Ik heb het patroon uitgeschreven, uitgetekend in stitch fiddle en heb er een film met meer uitleg bij gemaakt. Bij vragen, stel ze dan vooral in de juf Sas haak- en brei facebookgroep. Mocht je vest Romy gaan haken, heel veel succes!


Gebruikte steken:

-losse (chain)

-halve vaste (slipstitch)

-vaste (en:double crochet am:single crochet)

-stokje (en:treble am:double crochet)

-popcorn van 5 stokjes (en:5 treble am: 5 double crochet)

Afmetingen vest Vera:

Beschrijving van vest is voor maat 42/44 L/XL

Het vest is makkelijk op maat te maken, meet goed je omvang, de lengte en je mouwen.

Voor- en achterpand: Totale lengte 86 cm (van onderkant tot aan hals), totale breedte van het vest (dus van voor- en achterpand) 118 cm

Lengte splitsing in panden voor mouwen: 28,5 cm (gemeten van hals tot aan begin splitsing)

Mouw: lengte 47 cm breedte 27 cm

Boord mouw: 12 cm