• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Kussen Zeeuwse knop (klein) handmade by juf Sas met gratis haakpatroon


Het haakpatroon van tas Zeeuwse Knop is al op 10 juli online gegaan en het kussen Zeeuwse knop stond nog steeds op mijn to-do lijst. Meestal haak ik iets twee keer zodat ik meteen bij de tweede keer een film van het haken kan maken.

Eindelijk afgelopen week aan een nieuwe kussen Zeeuwse knop begonnen, gehaakt in Vintage Blue van Soft Mix van By Claire. Prachtige kleur vind ik, echt de kleur van de zee en deze kussen haak ik dan ook voor onze stacaravan in Burgh Haamstede.

Bij kussen Zeeuwse knop kan je twee kanten uit, een voorkant met de Zeeuwse knop en een achter kant met verschillende gekleurde toeren. Zo kan je het kussen op meerdere manieren stylen, iets wat ikzelf heel leuk vind. Maar natuurlijk mag je ook twee keer de Zeeuwse knop haken of de achterkant in 1 kleur, dit mag je helemaal zelf bepalen. Maak een kussen die jij vooral leuk vindt.

Ik heb twee formaten kussens gemaakt, een grote met drie rijen popcorns en een iets kleinere met 2 rijen popcorns. Je kan dus zelf kiezen hoe groot je jouw kussen wilt maken. In dit haakpatroon uitleg over het kleine kussen Zeeuwse knop.

Haakpatroon van het grote kussen Zeeuwse knop vind je hier: https://www.jufsas.com/post/grotekussen


Ik haak graag met soft mix van By Claire te koop bij Echtstudio. Het is stoere katoen, een mix van 50% katoen en 50% polyacryl, heerlijk dik en zacht garen dat niet kriebelt.


Een kussen met een knipoog naar de provincie waarin we al 24 jaar met veel plezier wonen. Ik ben dan wel geen echt Zeeuws meisje maar voel me wel verbonden met Zeeland. Het is hier zo prachtig. Dus de Zeeuwse knop moest centraal staan bij het ontwerp.