google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverSuzanne

Kussen Pom gratis haakpatroon van Suzanne


Vandaag geen haakpatroon van Juf Sas, maar van haar dochter Suzanne. Je kent mij misschien al van Juf Sas of van mijn Instagram @crochetkeepsthedoctoraway waar ik mijn creaties deel. Enkele jaren geleden ben ik begonnen met haken en sinds kort ook met breien. Dit deed ik altijd aan de hand van patronen van anderen. Het idee om zelf patronen te ontwerpen zit al voor lange tijd in mijn hoofd met met natuurlijk als grote inspiratiebron mijn moeder, Juf Sas. En nu is het eindelijk zo ver dat ik kussen Pom, mijn eerste eigen patroon, met jullie deel. En om dit met jou te vieren, is het een gratis patroon!

Kussen Pom is een gemakkelijk en snel patroon. Hierdoor is het een leuk patroon voor beginners of als je op zoek bent naar een snel project waarmee je het interieur wat kan opfleuren. Wil je kussen Pom ook maken? Tag mij dan in jouw bericht:

Mocht je ook graag kussen Pom willen haken dan zou ik het super leuk vinden als je de hashtag #kussenpom gebruikt en @crochetkeepsthedoctoraway tagt in je bericht op Instagram. Zo kan ik ook genieten van jouw creatie van kussen Pom!


Haakpakket kussen Pom

Er is een haakpakket van kussen Pom te bestellen bij de Breiboerderij.

Gebruikte steken:

-magische ring

-halve vaste

-vaste Afmetingen: Kussen Pom heeft een diameter van 30 cm. Wat heb je nodig voor kussen Pom: - 2 of 3 bollen Hope van Wooladdicts in kleur 0003. Afhankelijk van hoe groot je de pompons wil maken, kies je of je 2 of 3 bollen nodig hebt. - Haaknaald 8 - Steekmarkeerder - Kussenvulling met een diameter van 30 cm - Pomponmaker of andere benodigdheden om pompons te maken (bijv. karton). Op internet zijn verschillende manieren te vinden om pompons te maken. - Schaar - Stopnaald


PDF Bestand

Het haakpatroon van kussen Pom is ook gratis als pdf te downloaden in de webshop https://www.jufsas.com/shop

Hoe maak je kussen Pom: Let op: Je haakt het kussen in het rond waardoor je het haakwerk niet hoeft te draaien na elke toer. Elke toer wordt niet afgesloten met een halve vaste en in het begin van een toer gebruik je geen keerlosse. In plaats daarvan haak je gelijk door in de eerste vaste van de vorige toer om een nieuwe toer te starten. Vergeet niet om de eerste steek van elke toer te markeren met een steekmarkeerder. Dit scheelt een hoop bij het tellen. Toer 1: Start met een magische ring een haak hierin 6 vasten. Toer 2: Haak in iedere vaste 2 vasten (in totaal 12 vasten). Markeer de eerste steek van de toer met een steekmarkeerder en doe dit ook in alle volgende toeren. Toer 3: *Haak 1 vaste, haak in de volgende vaste 2 vasten*. Herhaal *-* tot het einde van de toer (in totaal 18 vasten). Toer 4: *Haak 2 vasten, haak in de volgende vaste 2 vasten*. Herhaal *-* tot het einde van de toer (in totaal 24 vasten). Toer 5: *Haak 3 vasten, haak in de volgende vaste 2 vasten*. Herhaal *-* tot het einde van de toer (in totaal 30 vasten). Toer 6: *Haak 4 vasten, haak in de volgende vaste 2 vasten*. Herhaal *-* tot het einde van de toer (in totaal 36 vasten). Toer 7: *Haak 5 vasten, haak in de volgende vaste 2 vasten*. Herhaal *-* tot het einde van de toer (in totaal 42 vasten). Toer 8: *Haak 6 vasten, haak in de volgende vaste 2 vasten*. Herhaal *-* tot het einde van de toer (in totaal 48 vasten). Toer 9: *Haak 7 vasten, haak in volgende vaste 2 vasten*. Herhaal *-* tot het einde van de toer (in totaal 54 vasten). Toer 10: *Haak 8 vasten, haak in volgende vaste 2 vasten*. Herhaal *-* tot het einde van de toer (in totaal 60 vasten). Toer 11: *Haak 9 vasten, haak in volgende vaste 2 vasten*. Herhaal *-* tot het einde van de toer (in totaal 66 vasten). Toer 12: *Haak 10 vasten, haak in volgende vaste 2 vasten*. Herhaal *-* tot het einde van de toer (in totaal 72 vasten). Toer 13: *Haak 11 vasten, haak in volgende vaste 2 vasten*. Herhaal *-* tot het einde van de toer (in totaal 78 vasten). Toer 14: *Haak 12 vasten, haak in volgende vaste 2 vasten*. Herhaal *-* tot het einde van de toer (in totaal 84 vasten). Toer 15: *Haak 13 vasten, haak in volgende vaste 2 vasten*. Herhaal *-* tot het einde van de toer (in totaal 90 vasten). Toer 16: *Haak 14 vasten, haak in volgende vaste 2 vasten*. Herhaal *-* tot het einde van de toer (in totaal 96 vasten). Toer 17: *Haak 15 vasten, haak in volgende vaste 2 vasten*. Herhaal *-* tot het einde van de toer (in totaal 102 vasten). Sluit de toer met een halve vaste in de eerste steek. Hecht af. Je kussen is nu ongeveer 29 cm in diameter. Haak dezelfde zeshoek nog een keer. Maak daarna 6 pompons met behulp van bijvoorbeeld een pomponmaker.

Tip: Stoom de pompons één voor één kort boven een pannetje met kokend water of boven de waterkoker. Hierdoor wordt de pompon wat zachter en pluiziger en kan je de pompon ook gemakkelijker bijwerken.

Leg de twee zeshoeken op elkaar en hecht aan in een hoek waar je hebt gemeerderd. Haal de draad op door beide zeshoeken en tussen de 2 vasten van de meerdering in en haak een losse om je draad vast te maken. Mocht je het lastig vinden om de hoeken goed te vinden, kan je deze markeren met een steekmarkeerder. Dit heb ik ook gedaan zoals je in bovenstaande foto kan zien. Haak de twee zeshoeken aan elkaar met halve vasten. De pompons maak je tijdens het aan elkaar haken van de zeshoeken vast. Dit doe je door de draadjes aan het uiteinde van de pompon in te steken in een hoek, dus tussen de twee vasten van de meerdering. Gebruik hierbij een stopnaald. Steek hierbij één draad van de pompon in de hoek van de eerste zeshoek en de andere draad in de hoek van de tweede zeshoek. Je maakt de pompon vast door aan de binnenkant van de zeshoeken een goede knop te leggen in de twee draden van de pompon. Wanneer je op ongeveer driekwart bent van het aan elkaar haken van de zeshoeken doe je de kussenvulling er in en haak je verder tot het einde. Zorg dat alle 6 de pompons vastzitten voordat je het kussen sluit. Je sluit de toer van halve vasten met behulp van een halve vaste in de eerste steek. Stop voor het sluiten van de toer zoveel mogelijk draadjes in het kussen, dat scheelt afwerken. Hecht daarna af. Mochten er nog draadjes zijn die uitsteken, stop deze dan terug in het kussen met behulp van een stopnaald. En klaar is je kussen!

Deel jouw kussen Pom op Instagram met #kussenpom en door @crochetkeepsthedoctoraway te taggen op Instagram. Tot een volgende keer!

1.524 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page