google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Haakpatroon trui Signe van juf Sas


In dit haakpatroon vind je mijn derde trui Signe. Na een roze en een grijze variant nu een ijsblauwe versie van dit haakpatroon. Deze nieuwe trui heeft de inhaakpatronen van trui Signe maar ik heb de maat van trui Solveig aangehouden. Wat ik anders heb gedaan is dat ik de inhaakpatronen in de achterste lus heb gehaakt maar voor de rest heb ik helemaal het haakpatroon gevolgd. Het haakpatroon van beide truien vind je in 1 digitaal haakpatroon die te koop is in mijn webshop.

Met trui Signe en Solveig heb ik 2 dingen gerealiseerd, een trui haken die me aan een Noors gebreide trui deed denken en ik wilde een mooie top down trui haken. En omdat het van die heerlijke zachte truien zijn die ook nog eens super passen, heb ik hem gewoon nog een keer gehaakt.

Het zijn (mede door het materiaal) mooie, zachte en comfortabele truien geworden met een Scandinavische look. Deze trui Signe heb ik met net 15 bollen Amira van Lang Yarns gehaakt. Ik zou er voor de zekerheid wel 16 aanschaffen want ik kwam echt net uit. Op 1 bol zit ongeveer 100 meter dus er is bijna 1600 meter in de trui gegaan.


Amira van Lang Yarns haakt echt goddelijk met haaknaald 5,5 en 6.

Het fijne van een top-down trui is dat er geen naden in de trui zitten en dat als je klaar bent, je ook niks meer in elkaar hoeft te zetten, behalve een label er op te naaien. Je kan je trui heel goed passen tijdens het haken, doe dat ook echt heel vaak zodat je echt een trui voor jouw lijf gaat maken die je ook perfect past.

op de KreaDoe met DenDennis en Marja van Marree's Wolpassie

Voordat je begint met haken, bekijk dan vooral de film goed. In de film leg ik heel veel dingen uit die je moet weten om de trui goed op maat te haken en om geen scheefgaande naden te krijgen. De film is een extra toevoeging op het geschreven en getekende haakpatroon. De film is niet bedoeld om te leren haken maar om haakpatronen te leren lezen.


Ik heb het patroon uitgeschreven, uitgetekend in stitch fiddle en heb er een film met meer uitleg bij gemaakt. Bij vragen, stel ze dan vooral in de juf Sas haak- en brei facebookgroep. Mocht je een van deze truien gaan haken, heel veel succes!

Digitale haakpatroon in webshop juf Sas


Let op als je het patroon koopt, krijg je het meteen als download link in je mailbox. De link is 30 dagen geldig dus download het patroon binnen de 30 dagen!


Mijn patronen kun je op allerlei manieren betalen dus niet alleen met Paypal. Klik in je winkelwagentje op afrekenen en je vindt alle mogelijkheden om te betalen dus ook iDeal en bancontact.


Je vindt het uitgebreide haakpatroon in mijn webshop https://www.jufsas.com/product-page/haakpatroon-trui-solveig-en-signe

Trui Signe

Gebruikte steken:

-losse

-halve vaste

-vaste

-half stokje


Afmetingen trui Solveig en trui Signe:

Beschrijving van deze trui is voor maat 42/44/XL

De trui is makkelijk op maat te maken, start met je col, maak die voor jouw nek op maat, meet goed de lengte van col naar oksel, meet goed je omvang, de lengte en je mouwen. In het filmpje leg ik nog beter uit hoe je de trui echt voor jouw lijf kan maken.


Wat heb je nodig voor trui Signe:

-1 bol Amira beige nr 39

-2 bollen Amira petrol nr 88

-1 bol Amira cognac nr 15

-1 bol Amira wit nr 001

-10 of 11 bollen Amira ijsblauw nr 23 (nog heel klein beetje over van 10 bollen)

-Haaknaald 5,5 (voor boord)

-Haaknaald 6 (voor rest)

-Stopnaald

-Label (ook te bestellen op mijn webshop www.jufsas.com/shop)

Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas


Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief


Hashtag

Gebruik op social media de hashtags #jufsas #hakenmetjufsas en leuk als je een foto van jouw trui post in de speciale juf Sas haak en brei facebook groep.


Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

Haakboek

De smaak te pakken gekregen en wil je meer truien gaan haken? Juf Sas heeft ook een haakboek met 13 haakpatronen, 10 truien/vesten en 3 shawls. En het tweede haakboek is een boek met Amigurumi en fashion. Kijk hier voor meer informatie over de boeken www.jufsas.com/haakboek

5.194 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page