• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter

Haakpatroon trui Solveig en Signe handmade by juf Sas


In dit haakpatroon vind je twee geweldige truien, trui Solveig (de roze) en trui Signe (de grijze, officieel is de kleur taupe). Allebei hebben ze hetzelfde basispatroon maar door het kleurgebruik en door de ingehaakte motieven zien ze er toch compleet anders uit.

Ik wilde heel graag twee dingen, een trui haken die me aan een Noors gebreide trui deed denken en ik wilde een mooie top down trui haken. Ik ben aan de slag gegaan en eigenlijk lukte deze 2 truien wonderwel goed en ben ik geslaagd voor mijn opdracht.

Het zijn (mede door het materiaal) mooie, zachte en comfortabele truien geworden met een Scandinavische look. De truien Solveig en Signe heb ik met 16 bollen Amira van Lang Yarns gehaakt. Op 1 bol zit ongeveer 100 meter dus er is bijna 1600 meter in de trui gegaan. Amira van Lang Yarns haakt echt goddelijk met haaknaald 5,5 en 6.

Het fijne van een top-down trui is dat er geen naden in de trui zitten en dat als je klaar bent, je ook niks meer in elkaar hoeft te zetten, behalve een label er op te naaien. Je kan je trui heel goed passen tijdens het haken, doe dat ook echt heel vaak zodat je echt een trui voor jouw lijf gaat maken die je ook perfect past.

Voordat je begint met haken, bekijk dan vooral de film goed. In de film leg ik heel veel dingen uit die je moet weten om de trui goed op maat te haken en om geen scheefgaande naden te krijgen. De film is een extra toevoeging op het geschreven en getekende haakpatroon. De film is niet bedoeld om te leren haken maar om haakpatronen te leren lezen.

Ik heb het patroon uitgeschreven, uitgetekend in stitch fiddle en heb er een film met meer uitleg bij gemaakt. Bij vragen, stel ze dan vooral in de juf Sas haak- en brei facebookgroep. Mocht je een van deze truien gaan haken, heel veel succes!