google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Haakpatroon trui Rosanne van juf Sas


Trui Rosanne

Trui Rosanne, mijn eerste tunisch gehaakte trui voor volwassenen, wat ben ik er blij mee en wat ben ik fan geworden van het tunisch haken. Ik heb deze trui in de tunische knit stitch gehaakt. Geweldige steek die heel erg op breiwerk lijkt. De mouwen heb ik de gewone tunische steek maar dan achterlangs (ik noem deze steek in filmpje en patroon de averechtse steek) gecombineerd met de tunische knit stitch, net even anders en het maakt de trui spannender.

Trui Rosanne heb ik met 14 bollen Amira kleur Roze van Lang Yarns gehaakt. Daarnaast heb ik 2 bollen Carpe Diem van Lang Yarns nougat (15) en 1 bol Alpaca superlight van Lang Yarns Hazelnoot 167 en 1 bol Tynn Merinoull van Sandnes Garn donker curry 2336 in de trui verwerkt.

Tunisch haken

Voor het tunisch haken is het wel belangrijk om goede haaknaalden te gebruiken. Ik heb echt super tunische haaknaalden van Addi bij de Breiboerderij besteld en die werken echt heerlijk. Het is een hele mooie set met 8 haaknaalden van naald 3,5 t/m 8. Je kan er verschillende maten snoeren en stoppers bij bestellen. Dit laat ik ook allemaal in de film zien.


Tip: Heb je nog nooit tunisch gehaakt, maak dan eerst een proeflapje met ongeveer 10 á 15 steken om het te oefenen.

Voordat je begint met haken, bekijk dan vooral de film goed. In de film leg ik heel veel dingen uit die je moet weten om de trui goed op maat te haken. De film is een extra toevoeging op het geschreven haakpatroon.

Trui Rosanne is een oversized model, nog wijder dan trui Amira. Het is een soort ballontrui geworden, super fijn vind ik dat. Hij draagt echt heerlijk, net zoals trui Amira. Voor meer haakpatronen van truien en vesten kijk op de pagina Fashion. https://www.jufsas.com/fashion


Ik heb het patroon uitgeschreven en ik heb er uitgebreide filmpjes met meer uitleg bij gemaakt. Bij vragen, stel ze dan vooral in de juf Sas haak- en brei facebookgroep. Mocht je trui Rosanne gaan haken, heel veel succes!


Haakpatroon in boek

Het haakpatroon van trui Rosanne vind je in mijn tweede haakboek, meer informatie vind je op https://www.jufsas.com/hakenmetjufsas2

Digitale haakpatroon van trui Rosanne in webshop juf Sas


Het haakpatroon van trui Rosanne vind je ook als los patroon in mijn webshop.


Let op als je het patroon koopt, krijg je het meteen als download link in je mailbox. De link is 30 dagen geldig dus download het patroon binnen de 30 dagen en sla het patroon op!


Mijn patronen kun je op allerlei manieren betalen dus niet alleen met Paypal. Klik in je winkelwagentje op afrekenen en je vindt alle mogelijkheden om te betalen dus ook iDeal en bancontact.


Je vindt het uitgebreide haakpatroon in mijn webshop

Gebruikte steken:

-losse

-halve vaste

-vasten

-gewone tunische steek achterlangs (in het patroon noem ik deze steek de averechtse steek)

-tunische knit stitch

Afmetingen trui Rosanne:

Beschrijving van deze trui is voor maat 42/44/XL

De trui is makkelijk op maat te maken, meet goed je omvang, de lengte en je mouwen. Maak de trui zo wijd als jij het wilt. Meet na 10 toeren hoeveel cm je hebt gehaakt en reken dan precies uit hoeveel toeren je voor jouw trui moet haken. In het filmpje leg ik nog beter uit hoe je de trui echt voor jouw lijf kan maken.


Voor- en achterpand:

Totale lengte 61 cm (van onderkant tot aan hals), boord is 7 cm, van boord tot aan begin mouw is 41 cm, hals opening 37 cm

breedte van voor- of achterpand is 76 cm

Mouw: totale lengte 42 cm, breedte mouw 20 cm, boord mouw 8 cm

Wat heb je nodig:

-14 bollen Amira van Lang Yarns (Roze 09)

-2 bollen Carpe Diem van Lang Yarns nougat (15)

-1 bol Alpaca superlight van Lang Yarns Hazelnoot 167

-1 bol Tynn Merinoull van Sandnes Garn donker curry 2336

-Haaknaald 5,5 (voor boord)

-Tunische haaknaald 8 (voor rest van de trui)

-Stopnaald

Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas


Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief


Ik zou het leuk vinden als je mij een foto van jouw eindresultaat mailt en social media de #jufsas gebruikt.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


Haakboeken juf Sas

De smaak te pakken gekregen en wil je meer van juf Sas gaan haken? Het eerste boek van juf Sas is een boek met 13 haakpatronen, 10 truien/vesten en 3 shawls. En het tweede haakboek is een boek met Amigurumi en fashion met 19 patronen. Kijk hier voor meer informatie over de boeken www.jufsas.com/haakboek


#truiRosanne #tunischhaken #virka #crocheting #crochetlover #truiRosannejufsas #creatief #handcrafted #handmade #DIY #heelhollandhaakt #jufSasgratispatroon #truihaken #jufSas #nieuwontwerp #ontwerpvanjufSas #patroonvanjufSas #freepattern #gehaaktetrui #sweaterRosanne #Rosanne #Amiralangyarns #trui #truihaken #tunischetruihaken #gratistunischehaakpatroon #tunisiancrochet #crochetpattern #tunisiancrochetpattern #haakpatroontrui #haakpatroonvaneentrui #gehaaktetrui #haakpatroon #freecrochetpattern #gratishaakpatroon #langyarns #langyarnsAmira #hakenmetjufSas #roze #carpediemvanlangyarns #truivanjufsas #haakpakket #tunisianknitstitch #haakpakketbreiboerderij #crochetdesigner #stapvoorstaplerentunischhaken #tunischgehaaktetrui #knitstitch #hetlijktwelgebreid #makkelijkhaakpatroon #truihaken #truihakenvoorvolwassenen #trui #knittingstitch #truihakenmetfilmuitleg #gratishaakpatronen #gratishaakpatroon #gratishaakpatroonvanjufsas #hakenvoorbeginners #makkelijketruihaken #haaktutorial #uitleginyoutubefilm

1.430 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

4 Comments


Elke Verbeeren
Apr 25

Ik ga eens proberen, tunisch haken. Nog nooit gedaan. Moet je een haaknaald groter nemen wat er vermeld staat op je bol wol?

Like
juf Sas
juf Sas
Apr 27
Replying to

Ja dat zeker met tunisch haken

Like

Hannie
Dec 14, 2022

Hard gewerkt lieverd. Heb m'n tunisch haaknaalden in de caravan laten liggen

Like
juf Sas
juf Sas
Dec 14, 2022
Replying to

O das jammer Hannie!

Like
bottom of page