google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

Juf Sas in de media

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
Juf Sas in het bibliotheekblad

Juf Sas met artikel in Bibliotheekblad

Een medewerker van de Bibliotheek met een passie, in deze rubriek staat juf Sas in de nieuwe uitgave van het Bibliotheekblad. Op 6 september heb ik een interview met Eimer Wieldraaijer gehad en hij heeft daar dit stuk over geschreven.

‘Als meer mannen zouden haken,

zou de wereld er leuker uitzien’ Saskia den Otter is specialist digitale bibliotheek bij de Bibliotheek Oosterschelde. Onder de naam Juf Sas houdt ze in haar vrije uurtjes een website in de lucht die in het teken staat van boekenblogs, appeltaarttips en niet te vergeten de brei- en haakpatronen en schilderijen die ze maakt.

Juf Sas Haakster van de week bij Echtstudio

We zien de mooiste creaties voorbij komen op Facebook en Instagram en is het natuurlijk superleuk om kennis te maken met de ontwerper. HaakSTER Juf Sas startte een paar weken geleden met een spetterende shawl in een prachtige relief haaksteek. Op Instagram  kon je precies volgen hoever de Shawl Esmé was en het eindresultaat is supermooi!

Juf Sas heeft naast haar inspirerende Instagram ook nog een website met heel veel haak- en breipatronen vinden die ze gratis ter beschikking stelt. Ook het patroon van de Shawl Esmé kun je gratis downloaden en via een video tutorial wordt de reliefsteek duidelijk uitgelegd.

Hoogste tijd om eens kennis te maken met deze creatieve duizendpoot. En ben je na het lezen van dit interview net zo enthousiast als wij, bestel dan het voordelige garenpakket voor de Shawl Esmé en dan snel naar de website van Juf Sas!

Lees hier het interview: https://www.echtstudio.nl/blogs/2020/02/haakster-van-de-week-2/

Maart 2020

Interview en video met PZC & BN De Stem

Juf Sas uit Tholen leert iedereen haken achter de keukentafel: ‘Als je iets leuk vindt, krijg je er energie van’

Met dank aan haar oma Feikje leerde Saskia den Otter haken. Dik veertig jaar later gebruikt ze die kennis nog steeds, en deelt ze die met succes online. Als ‘Juf Sas’ heeft de Thoolse inmiddels zo’n 30.000 volgers op social media.

https://www.pzc.nl/tholen/juf-sas-uit-tholen-leert-iedereen-haken-achter-de-keukentafel-als-je-iets-leuk-vindt-krijg-je-er-energie-van~accad23c

15 januari 2021

Juf Sas in de PZC

Radio-interview op NPO 5 in Goeiedag Haandrikman

Tijdens de lockdown is het zaak je een beetje te vermaken. Hoe kan dat beter dan door te haken. Saskia den Otter is een echte haak-hit op social media en leert mensen achter de keukentafel haken. Bert kletste met Juf Sas!

https://www.nporadio5.nl/goeiedag-haandrikman/gemist/audio/22351/2021-01-18-saskia-den-otter-is-een-echte-haak-queen

19 januari 2021

Juf Sas op bezoek bij de Online Handwerk Club 
Ik sluit aan om 36:42 aan
 
23 maart 2022
 
Juf Sas in de Thoolse Bode
12 april 2022
Juf Sas in de Thoolse Bode
 

THOLEN - Saskia den Otter (52) uit Tholen werkt hard aan haar haak- en brei-imperium. Het klinkt suf, maar Saskia, op socials actief als juf Sas, is één van de mensen die deze handwerkkunst weer hip maakt én laagdrempelig. Ze heeft in korte tijd een grote community haaksters en breisters op Instagram gecreëerd met 12.000 volgens op Instagram, 14.000 op Facebook, 5000 op Pinterest en ruim 7000 YouTube-abonnees.

 

Een aantal jaren geleden maakte Saskia een eigen website. gewoon om lekker mee bezig te zijn . “Ik kom uit het onderwijs en de naam was snel bedacht juf Sas. In het begin blogde ik over van alles en nog wat. Toen ik het poppetje Boy uit het prentenboek de kleine Walvis haakte, wilde veel mensen ook zo’n Boy voor tijdens de Nationale Voorleesdagen. Aangezien ik geen tijd had om al die Boys zelf te maken, schreef ik het patroon uit en plaatste ik dat op mijn blog. Dat was eigenlijk het begin van juf Sas. In de loop van de tijd groeide het aantal gratis haak en breipatronen en zo ook het aantal bezoekers op www.jufsas.com”, zo zegt de Thoolse. 

Uitdaging


Klik hier om het hele artikel te lezen https://www.internetbode.nl/regio/tholen/360107/juf-sas-uit-tholen-aan-het-roer-van-de-haak-community

Artikel in Kreavak 

Het artikel Juf Sas in de picture verschenen in Kreavak (vakblad voor creatieve branches) van mei 2022

Het artikel is geschreven door Marion Boeckhout

Klik hier om het hele artikel te lezen 

Mei 2022

artikel PZC juf Sas
Juf Sas in Kreavak
artikel PZC juf Sas

Juf Sas ging als een razende Roeland op social media en legt aan vrijwilligers uit hoe

Ze is een fenomeen op social media. Weet mensen aan het haken te krijgen of te inspireren om eigenhandig kleurrijke truien en kerstballen te fabriceren. Saskia den Otter, beter bekend als Juf Sas, houdt er van om kennis te delen. Dat doet de mediacoach van bibliotheek Oosterschelde dinsdag 11 oktober ook met vrijwilligersclubs op Schouwen-Duiveland. Die kunnen veel baat hebben bij een slim gebruik van Instagram, Facebook of TikTok.

Lees hier het hele artikel in de PZC september 2022

Juf Sas bij Wol en Wijn

Evelien van Wol en Wijn heeft nog nooit kleding gehaakt. We hebben er een leuk gesprek over en ik geef 5 tips over het haken van je eigen kleding. 

8 april 2023

bottom of page
google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0