• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Hoe haak je amigurumi, haaktutorial van juf Sas


Amigurumi een ingewikkeld woord, wat heeft dat met haken te maken, waar komt het vandaan, hoe doe je dat, met welk materiaal haak je het beste en wat kun je er allemaal mee? In de volgende haaktutorial leg ik het je allemaal uit en geef ik je nog exra tips.


Bekijk het filmpje en haak je eigen mooie knuffels.

Nog even geduld voor de haakpatronen van Big, Beer, Haas, Kootje en Klaartje. Ze zullen in mijn tweede haakboek verschijnen waar ik momenteel druk mee bezig ben.

Lang Yarns Quattro is een katoen dat je in heel veel kleuren (35) kunt kopen. Per bol kost het €2,40 en er zit bij een bol van 50 gram ongeveer 120 meter op. Je haakt het met haaknaald 3-4 mm.

https://www.debreiboerderij.nl/wol/lang-yarns/quattro.html

Lang Yarns Handarbeitsgarn is een dikke katoendraad (12 draads) van 100% katoen, heel geschikt voor het haken of breien van stevige of grote haakprojecten zoals woonaccessoires of amigurumi. Geschikt voor naald 3,5 - 4,5 mm. Bolletjes van 50 gram met een looplengte van ca. 85m.

https://www.debreiboerderij.nl/wol/lang-yarns/lang-yarns-handarbeitsgarn.html

De rammelkralen, rammelschijven, tuimelaars en muziekdoosjes kun je bij Rieneke van de Breiboerderij bestellen https://www.debreiboerderij.nl/accessoires/brei-benodigdheden/rammelaar-vulling.html

Net zoals goede vulling voor je amigurumi https://www.debreiboerderij.nl/accessoires/brei-benodigdheden/vulling-f