• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Haakpatroon zomertrui Nel handmade by juf Sas


Voor Noa heb ik zomertrui Nellie gehaakt. Het is zo’n schattig truitje geworden en omdat ik hem echt zo leuk vind, heb ik er ook een volwassen variant van gehaakt. Een lekker zittende zomertrui met 3/4 mouwen. Ik vind driekwartsmouwen heel fijn, ik draag graag veel armbanden en dat kan prima met deze mouwlengte.

Deze trui heb ik gehaakt met Mandarin Petit van Sandnes Garn. Deze mooie katoen is te koop bij De Breiboerderij. Ik heb het boord met haaknaald 3 gehaakt en de trui en mouwen met haaknaald 3,5. Mandarin Petit is 100 % katoen en op een bol van 50 gram zit ongeveer 180 meter. Ik heb de kleur 6822 gekozen, vergrijsd petrol maar er zijn nog veel meer mooie kleuren Mandarin Petit te koop bij de Breiboerderij.

Dit is mijn tweede trui gehaakt met Sandnes Garn. Ook trui Méja heb ik met Sandnes Garn gehaakt, met Line. Ik ben enthousiast over dit mooie merk. De bollen zijn misschien wel wat duurder maar het is echt mooie kwaliteit dat heerlijk haakt, draagt en mooi blijft na het wassen.

Ook deze trui past weer super goed. Ik ben blijven meten, dat is het allérbelangrijkste wat je moet doen als je een trui haakt of breit. Zo maak je de trui echt op maat, een trui die helemaal bij jouw lijf past.


Ik heb in totaal 10 bollen nodig gehad. Ik heb nu nog ongeveer een halve bol over. Op instagram @hakenmetjufsas heb ik de bollen steeds afgeteld en bij elke nieuwe bol een foto gemaakt van hoe ver ik was met de trui. Wel grappig om te volgen en te zien.


Haakpatroon trui Nel

Het patroon van trui Nel vind je in mijn eerste boek, Haken met juf Sas. Meer informatie over het boek vind je op www.jufsas.com/haakboek


Of je kunt het patroon los bestellen in mijn webshop https://www.jufsas.com/shop


Haakpakket inclusief haakpatroon

De Breiboerderij heeft een haakpakket van trui Nel gemaakt. Het haakpakket bestaat uit 10 bolletjes Sandnes Garn Mandarin Petit in de kleur vergrijsd petrol (6822)maar je kan natuurlijk ook een andere kleur kiezen. Met het  Juf-Sas-label wat je gratis krijgt bij aankoop van het pakket, maak je je Juf-Sas-trui helemaal af. Het haakpakket kost €47,50.

https://www.debreiboerderij.nl/brei-haakpakketten/juf-sas-haak-en-breipakketten-en-patronen.html

Ik heb het patroon uitgeschreven, uitgetekend in stitch fiddle en heb er een film met meer uitleg bij gemaakt. Bij vragen, stel ze dan vooral in de juf Sas haak- en brei facebookgroep. Mocht je trui Nel gaan haken, heel veel succes!


Gebruikte steken:

-losse (chain)

-halve vaste (slipstitch)

-vaste (en:double crochet am:single crochet)

-stokje (en:treble am:double crochet)

-popcorn van 5 stokjes (en:5 treble am: 5 double crochet)

Afmetingen trui Nel:

Beschrijving van deze trui is voor maat 42/44/XL

De trui is makkelijk op maat te maken, meet goed je omvang, de lengte en je mouwen.

Voor- en achterpand:

Totale lengte 64 cm (van onderkant tot aan hals), boord is 7 cm, van boord tot aan begin mouw is 40 cm

breedte van voor- of achterpand is 52,5 cm

3/4 Mouw: totale lengte 38 cm Boord mouw: 7 cm

Wat heb je nodig:

-10 bollen Mandarin Petit Sandnes Garn (colour 6822)

-Haaknaald 3 (voor boord)

-Haaknaald 3,5 (voor rest)

-Stopnaald

-Label (zie hoe ik mijn eigen label heb laten maken)

-Schaar

Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas

juf Sas op Pinterest https://nl.pinterest.com/jufSascom/

juf Sas op YouTube https://www.youtube.com/user/jufsassie


Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief


Ik zou het leuk vinden als je mij een foto van jouw eindresultaat mailt of showt in de juf sas haak- en brei groep. Gebruik op social media de hashtags #jufsas #hakenmetjufsas Bedankt alvast!


Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


Haakboek

De smaak te pakken gekregen en wil je meer truien gaan haken? Juf Sas heeft ook een haakboek met 13 haakpatronen, 10 truien/vesten en 3 shawls. En het tweede haakboek is een boek met Amigurumi en fashion. Kijk hier voor meer informatie over de boeken www.jufsas.com/haakboek


Klik hier voor meer gratis haak- en breipatronen van juf Sas

#truiNel #haken #virka #crocheting #crochetlover #truiNeljufsas #creatief #handcrafted #handmade #DIY #heelhollandhaakt #jufSasgratispatroon #zomertruihaken #jufSas #nieuwontwerp #ontwerpvanjufSas #patroonvanjufSas #hakeniscool #freepattern #gehaaktetrui #sweaterNel #Nellie #Nel #trui #truihaken #crochetpattern #haakpatroontrui #haakpatroonvaneentrui #kindertruihaken #haakpatroon #freecrochetpattern #gratishaakpatroon #mandarinpetit #mandarinpetitsandnesgarn #hakenmetjufSas