google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Haakpatroon zomertrui Nel van juf Sas


Voor Noa heb ik zomertrui Nellie gehaakt. Het is zo’n schattig truitje geworden en omdat ik hem echt zo leuk vind, heb ik er ook een volwassen variant van gehaakt. Een lekker zittende zomertrui met 3/4 mouwen. Ik vind driekwartsmouwen heel fijn, ik draag graag veel armbanden en dat kan prima met deze mouwlengte.

Deze trui heb ik gehaakt met Mandarin Petit van Sandnes Garn. Deze mooie katoen is te koop bij De Breiboerderij. Ik heb het boord met haaknaald 3 gehaakt en de trui en mouwen met haaknaald 3,5. Mandarin Petit is 100 % katoen en op een bol van 50 gram zit ongeveer 180 meter. Ik heb de kleur 6822 gekozen, vergrijsd petrol maar er zijn nog veel meer mooie kleuren Mandarin Petit te koop bij de Breiboerderij.

Dit is mijn tweede trui gehaakt met Sandnes Garn. Ook trui Méja heb ik met Sandnes Garn gehaakt, met Line. Ik ben enthousiast over dit mooie merk. De bollen zijn misschien wel wat duurder maar het is echt mooie kwaliteit dat heerlijk haakt, draagt en mooi blijft na het wassen.

Ook deze trui past weer super goed. Ik ben blijven meten, dat is het allérbelangrijkste wat je moet doen als je een trui haakt of breit. Zo maak je de trui echt op maat, een trui die helemaal bij jouw lijf past.


Ik heb in totaal 10 bollen nodig gehad. Ik heb nu nog ongeveer een halve bol over. Op instagram @hakenmetjufsas heb ik de bollen steeds afgeteld en bij elke nieuwe bol een foto gemaakt van hoe ver ik was met de trui. Wel grappig om te volgen en te zien.


Haakpatroon trui Nel

Het patroon van trui Nel vind je in mijn eerste boek, Haken met juf Sas. Meer informatie over het boek vind je op www.jufsas.com/haakboek


Je kunt ook een los digitaal haakpatroon bestellen in de webshop van juf Sas.


Let op als je het patroon koopt, krijg je het meteen als download link in je mailbox. De link is 30 dagen geldig dus download het patroon binnen de 30 dagen!


Mijn patronen kun je op allerlei manieren betalen dus niet alleen met Paypal. Klik in je winkelwagentje op afrekenen en je vindt alle mogelijkheden om te betalen dus ook iDeal en bancontact.


Je vindt het uitgebreide haakpatroon in mijn webshop https://www.jufsas.com/product-page/haakpatroon-trui-nel


Haakpakket

De Breiboerderij heeft een haakpakket van trui Nel gemaakt. Het haakpakket bestaat uit 10 bolletjes Sandnes Garn Mandarin Petit in de kleur vergrijsd petrol (6822) maar je kan natuurlijk ook een andere kleur kiezen.

Ik heb het patroon uitgeschreven, uitgetekend in stitch fiddle en heb er een film met meer uitleg bij gemaakt. Bij vragen, stel ze dan vooral in de juf Sas haak- en brei facebookgroep. Mocht je trui Nel gaan haken, heel veel succes!


Gebruikte steken:

-losse (chain)

-halve vaste (slipstitch)

-vaste (en:double crochet am:single crochet)

-stokje (en:treble am:double crochet)

-popcorn van 5 stokjes (en:5 treble am: 5 double crochet)

Afmetingen trui Nel:

Beschrijving van deze trui is voor maat 42/44/XL

De trui is makkelijk op maat te maken, meet goed je omvang, de lengte en je mouwen.

Voor- en achterpand:

Totale lengte 64 cm (van onderkant tot aan hals), boord is 7 cm, van boord tot aan begin mouw is 40 cm

breedte van voor- of achterpand is 52,5 cm

3/4 Mouw: totale lengte 38 cm Boord mouw: 7 cm

Wat heb je nodig:

-10 bollen Mandarin Petit Sandnes Garn (colour 6822)

-Haaknaald 3 (voor boord)

-Haaknaald 3,5 (voor rest)

-Stopnaald

-Schaar

Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas


Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief


Ik zou het leuk vinden als je mij een foto van jouw eindresultaat mailt of showt in de juf sas haak- en brei groep. Gebruik op social media de hashtags #jufsas #hakenmetjufsas Bedankt alvast!


Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


Haakboek

De smaak te pakken gekregen en wil je meer truien gaan haken? Juf Sas heeft ook een haakboek met 13 haakpatronen, 10 truien/vesten en 3 shawls. En het tweede haakboek is een boek met Amigurumi en fashion. Kijk hier voor meer informatie over de boeken www.jufsas.com/haakboek


#truiNel #haken #virka #crocheting #crochetlover #truiNeljufsas #creatief #handcrafted #handmade #DIY #heelhollandhaakt #jufSasgratispatroon #zomertruihaken #jufSas #nieuwontwerp #ontwerpvanjufSas #patroonvanjufSas #hakeniscool #freepattern #gehaaktetrui #sweaterNel #Nellie #Nel #trui #truihaken #crochetpattern #haakpatroontrui #haakpatroonvaneentrui #kindertruihaken #haakpatroon #freecrochetpattern #gratishaakpatroon #mandarinpetit #mandarinpetitsandnesgarn #hakenmetjufSas #vergrijsdpetrol #katoenvansandnedgarn #truivanjufsas #haakpakket #haakpakketbreiboerderij #crochetdesigner #truimetdotjes #makkelijkhaakpatroon #truihaken #zomertruihakenvoorvolwassenen #colour6822Sandnesgarn #zomertrui #truihakenmetfilmuitleg #gratishaakpatronen #gratishaakpatroon #gratishaakpatroonvanjufsas #hakenvoorbeginners #makkelijketruihaken #haaktutorial #uitleginyoutubefilm

61.135 weergaven7 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

7 Comments


wies.blommers
Mar 27, 2021

Ik wil graag trui nel breien maar ook ik kan het patroon niet vinden?

Like
juf Sas
juf Sas
Mar 27, 2021
Replying to

Het is een haakpatroon en dit patroon komt in mijn boek dat komende week aan te schaffen is.

Like

mvdheuvel55
Mar 19, 2021

Ik ben een paar weken bezig met deze leuke trui maar sinds enkele dagen ontbreekt het patroon waardoor ik niet meer verder kan.Vind dit heel jammer.Hoe kan ik aan dit patroon komen?

Mar


Like
juf Sas
juf Sas
Mar 30, 2021
Replying to

Het boek is te bestellen bij yarnsea.com/jufsas

Like

juf Sas
juf Sas
Aug 30, 2020

Nee zeker niet meerderen naar die hoeveelheid steken, gewoon jouw polsbreedte aanhouden en dan het patroon verder haken en niet verder meerderen.

Like

mcredering
Aug 30, 2020

Goedemorgen juf Sas. Ik wil trui nel gaan maken. Ik heb geen andere mogelijkheid om via dit kanaal iets te vragen.

mijn polsen zijn erg smal dus die manchetten van het Patroon zijn teveel. Moet je echt meerdere naar die 76 steken en daarna nog naar 80 steken. Het worden dan bij mij pofmouwen. Wat zou naar jouw idee de oplossing zijn.

Like
bottom of page