• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Haakpatroon zomertrui Nel handmade by juf Sas


Voor Noa heb ik zomertrui Nellie gehaakt. Het is zo’n schattig truitje geworden en omdat ik hem echt zo leuk vind, heb ik er ook een volwassen variant van gehaakt. Een lekker zittende zomertrui met 3/4 mouwen. Ik vind driekwartsmouwen heel fijn, ik draag graag veel armbanden en dat kan prima met deze mouwlengte.

Deze trui heb ik gehaakt met Mandarin Petit van Sandnes Garn. Deze mooie katoen is te koop bij De Breiboerderij. Ik heb het boord met haaknaald 3 gehaakt en de trui en mouwen met haaknaald 3,5. Mandarin Petit is 100 % katoen en op een bol van 50 gram zit ongeveer 180 meter. Ik heb de kleur 6822 gekozen, vergrijsd petrol maar er zijn nog veel meer mooie kleuren Mandarin Petit te koop bij de Breiboerderij.

Dit is mijn tweede trui gehaakt met Sandnes Garn. Ook trui Méja heb ik met Sandnes Garn gehaakt, met Line. Ik ben enthousiast over dit mooie merk. De bollen zijn misschien wel wat duurder maar het is echt mooie kwaliteit dat heerlijk haakt, draagt en mooi blijft na het wassen.

Ook deze trui past weer super goed. Ik ben blijven meten, dat is het allérbelangrijkste wat je moet doen als je een trui haakt of breit. Zo maak je de trui echt op maat, een trui die helemaal bij jouw lijf past.


Ik heb in totaal 10 bollen nodig gehad. Ik heb nu nog ongeveer een halve bol over. Op instagram @hakenmetjufsas heb ik de bollen steeds afgeteld en bij elke nieuwe bol een foto gemaakt van hoe ver ik was met de trui. Wel grappig om te volgen en te zien.


Haakpatroon trui Nel

Het patroon van trui Nel vind je in mijn eerste boek, Haken met juf Sas. Meer informatie over het boek vind je op www.jufsas.com/haakboek


Of je kunt het patroon los bestellen in mijn webshop https://www.jufsas.com/shop


Haakpakket

De Breiboerderij heeft een haakpakket van trui Nel gemaakt. Het haakpakket bestaat uit 10 bolletjes Sandnes Garn Mandarin Petit in de kleur vergrijsd petrol (6822) maar je kan natuurlijk ook een andere kleur kiezen.

https://www.debreiboerderij.nl/brei-haakpakketten/juf-sas-haak-en-breipakketten-en-patronen.html