• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Trui Méja handmade by juf Sas met gratis haakpatroon


Rieneke van de Breiboerderij vroeg mij of ik misschien een zomertrui wilde ontwerpen van wol van Sandnes Garn. Ik kende Sandnes Garn Line niet maar na 1 test bolletje was ik verkocht. Het haakt heerlijk en de kleuren combineren echt super. Sandnes Garn Line is een zachte en luchtige combinatie van katoen, viscose en linnen. Het is verkrijgbaar in prachtige zachte kleuren. Sandnes Garn is opgericht in 1888 en is een van de oudste fabrieken in Noorwegen die nog steeds garen produceren. Sandnes produceert zowel wollen garens als kamgarens. De wol komt rechtstreeks bij de schapen vandaan en wordt gewassen alvorens te worden gekaard en gesponnen, waarna het verwerkt wordt in mooie bollen.

Het was even uittesten hoe groot de trui moest worden, ik wilde graag het voor- en achterpand in 1 stuk haken. Halverwege kwam ik er achter dat de trui veel te wijd werd dus heb ik alles weer uitgehaald en ben ik opnieuw begonnen. Dat is het vervelende aan ontwerpster zijn en dat kost best veel extra tijd.

Op 5 april was dan eindelijk de trui af en zijn we met het lekkere weer de polder in gefietst en heeft Jeroen meteen mooie foto's van trui Méja kunnen maken. De trui draagt heerlijk, lekker luchtig en staat echt super mooi vind ik zelf. Ik ben blij met het resultaat. In filmpje leg ik uit hoe je de trui echt op maat kunt maken, doe dat vooral, meet jouw lijf en maak een trui die bij jou past. Je kan er voor kiezen de trui met mouwen of zonder mouwen te maken. Je kan de mouwen ook nog langer maken als jij dat wilt, wat dat betreft is alles mogelijk.

Haakpatroon trui Méja

Het patroon van trui Méja vind je in mijn eerste boek, Haken met juf Sas. Meer informatie over het boek vind je op www.jufsas.com/haakboek


Of je kunt het patroon los bestellen in mijn webshop https://www.jufsas.com/shop


Haakpakket van trui Méja: Rieneke van de Breiboerderij heeft er een speciaal haakpakket van gemaakt. Het haakpakket bestaat uit 13 bolletjes Sandnes Garn Line in de kleuren poederroze, petrol, terra en grijsblauw zoals op de foto. Met het Juf-Sas-label wat je gratis krijgt bij aankoop van het pakket, maak je je Juf-Sas-trui helemaal af. Het patroon vind je na aankoop onder 'downloads' in je account van de Breiboerderij. Klik hier voor de link naar het haakpakket: https://www.debreiboerderij.nl/brei-haakpakketten/juf-sas-haak-en-breipakketten-en-patronen.html

Ik heb het patroon uitgeschreven, de 2 inhaakpatronen uitgetekend in stitch fiddle en heb er een film met meer uitleg bij gemaakt. Bij vragen, stel ze dan vooral in de juf Sas haak- en brei facebookgroep. Mocht je trui Méja gaan haken, heel veel succes!


Gebruikte steken:

-losse

-halve vaste

-vaste

-stokje


Afmetingen:

Maat 42/44 L

Panden: Lengte 59 cm van boord tot aan schouder , breedte 59,5 cm

Afstand boord tot aan begin hals 50 cm

Mouwen: lengte 26 cm, breedte 19 cm (dubbel gemeten)

De trui is makkelijk op maat te maken, kijk in filmpje hoe ik uitleg hoe je dit kunt doen.

Wat heb je nodig:

-7 bollen poederroze Sandnes Garn Line (3511)

-2 bollen petrol Sandnes Garn Line (6554)

-2 bollen terracotta Sandnes Garn Line (4234)

-2 bollen grijsblauw Sandnes Garn Line (7521) 50 gram is 110 meter

-Haaknaald 4

-Schaar

-Stopnaald

-Label


Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas

juf Sas op Pinterest https://nl.pinterest.com/jufSascom/

juf Sas op YouTube https://www.youtube.com/user/jufsassie


Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief


Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van jouw eindresultaat mailt of showt in de juf sas haak- en brei groep. Gebruik op social media de hashtags #jufsas #hakenmetjufsas Bedankt alvast!


Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


Haakboek

De smaak te pakken gekregen en wil je meer truien gaan haken? Juf Sas heeft ook een haakboek met 13 haakpatronen, 10 truien/vesten en 3 shawls. En het tweede haakboek is een boek met Amigurumi en fashion. Kijk hier voor meer informatie over de boeken www.jufsas.com/haakboek

Klik hier voor meer gratis haak- en breipatronen van juf Sas

#truiMéja #haken #virka #crocheting #crochetlover #truiMéjajufsas #creatief #handcrafted #handmade #DIY #heelhollandhaakt #jufSasgratispatroon #goedeuitleg #jufSas #nieuwontwerp #nieuwontwerpzomertrui #ontwerpvanjufSas #patroonvanjufSas #hakeniscool #freepattern #gehaaktetrui #truiMéja #Méja #trui #zomertrui #crochetpattern #haakpatroonzomertrui #haakpatroonvaneentrui #rozetrui #haakpatroon #sandesgarn #freecrochetpattern #gratishaakpatroon #sandnesgarnline #louise #line #debreiboerderij #hakenmetjufSas #linevansandnesgarn #wolvansandnes #linevansandnesgarn #truivanjufsas #crochetdesigner #makkelijkhaakpatroon #gratishaakpatronen #gratishaakpatroon #gratishaakpatroonvanjufsas #hakenvoorbeginners #makkelijketruihaken #haaktutorial #uitleginyoutubefilm