google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Haakpatroon trui Britt van juf Sas


Wow, trui Louise heeft echt alle verwachtingen overtroffen. In 4 maanden tijd is het patroon al ruim 30.000 keer bekeken en zijn er al heel veel Louises gehaakt. Erg leuk om te zien. Er is duidelijk behoeft aan leuke haakpatronen voor truien.

Hobbii benaderde me of ik het leuk zou vinden om met hun wol wat te ontwerpen. Ik mocht zomaar wat uitzoeken, wat een ontzettende luxe zeg, ik voel me een bevoorrecht mens. Ik heb de wol Woolpower, Happy sheep uitgekozen en viel voor de kleur Dove Blue. Het is 100 % wol, mooi, dik wol garen met een enigszins rustieke uitstraling, in grote, fijne bollen van 100 gram (ca 160 meter). Ik heb 8 bollen besteld en al snel kwamen ze binnen en kon ik aan de slag.

Het leek me nu leuk om een trui met een V-hals te ontwerpen, dat heb ik nog nooit eerder gedaan. Bij Pinterest een leuke haaksteek gezocht en al gauw kwam ik uit bij de Alpine Stitch. Een gave steek maar wat heb ik hem soms vervloekt. Deze trui heb ik drie keer uitgehaald, eerst had ik de reliefstokjes niet goed omhoog gehaald en ging het achterpand krullen. Daarna liep het patroon scheef. Na wat verschillende filmpjes kijken kwam ik er achter dat een extra reliefstokje aan het begin van de toer hielp.

Maar nu is de trui af en ik ben erg blij met het resultaat. Trui Britt is geworden zoals ik hem voor ogen had. Hobbii heel erg bedankt voor de wol en mocht je trui Britt gaan haken, ik heb er een uitgebreide tutorial bij gemaakt waarin de steek, het boord, het in elkaar zetten van de trui uitleg. Bekijk die vooral en o ja in het filmpje leg ik ook uit waarom ik de trui Britt heb genoemd.


In 2021 komt het haakpatroon van trui Britt in mijn haakboek Haken met juf Sas. Je kunt het boek via de volgende link bestellen Yarnsea.com/jufsas


Ik heb het patroon uitgeschreven, patroon van van de haaksteek uitgetekend in stitch fiddle en heb er een film met meer uitleg bij gemaakt. Bij vragen, stel ze dan vooral in de juf Sas haak- en brei facebookgroep. Mocht je trui Britt gaan haken, heel veel succes!


Gebruikte steken:

-losse (chain)

-vaste (single crochet, double crochet)

-stokje (double crochet, treble)

-reliefstokje voor (front post double crochet)

Afmetingen:

Maat 42/44 L

Panden:

Boord 8,5 cm

Lengte van boord tot aan schouder 60 cm

Breedte 60 cm

Afstand boord tot aan begin V hals 38 cm

Lengte V Hals 22 cm

Mouwen: lengte 48 cm

Wat heb je nodig:

-8 bollen Woolpower Happy Sheep kleur Dove Blue (ik haalde het echt net, heb 1 meter over) 100 gram is ca 160 meter

-haaknaald 5 (voor boord)

-haaknaald 6 (voor rest)

-stopnaald

-label (meer over een eigen label https://www.jufsas.com/post/label)

-schaar

Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas


Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief

Ik zou het leuk vinden als je een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar www.jufsas.com/creatief. Gebruik op social media de hashtags #jufsas #hakenmetjufsas Bedankt alvast!


Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

17.585 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page