• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Haakpatroon trui Britt handmade by juf Sas


Wow, trui Louise heeft echt alle verwachtingen overtroffen. In 4 maanden tijd is het patroon al ruim 30.000 keer bekeken en zijn er al heel veel Louises gehaakt. Erg leuk om te zien. Er is duidelijk behoeft aan leuke haakpatronen voor truien.

Hobbii benaderde me of ik het leuk zou vinden om met hun wol wat te ontwerpen. Ik mocht zomaar wat uitzoeken, wat een ontzettende luxe zeg, ik voel me een bevoorrecht mens. Ik heb de wol Woolpower, Happy sheep uitgekozen en viel voor de kleur Dove Blue. Het is 100 % wol, mooi, dik wol garen met een enigszins rustieke uitstraling, in grote, fijne bollen van 100 gram (ca 160 meter). Ik heb 8 bollen besteld en al snel kwamen ze binnen en kon ik aan de slag.

Het leek me nu leuk om een trui met een V-hals te ontwerpen, dat heb ik nog nooit eerder gedaan. Bij Pinterest een leuke haaksteek gezocht en al gauw kwam ik uit bij de Alpine Stitch. Een gave steek maar wat heb ik hem soms vervloekt. Deze trui heb ik drie keer uitgehaald, eerst had ik de reliefstokjes niet goed omhoog gehaald en ging het achterpand krullen. Daarna liep het patroon scheef. Na wat verschillende filmpjes kijken kwam ik er achter dat een extra reliefstokje aan het begin van de toer hielp.

Maar nu is de trui af en ik ben erg blij met het resultaat. Trui Britt is geworden zoals ik hem voor ogen had. Hobbii heel erg bedankt voor de wol en mocht je trui Britt gaan haken, ik heb er een uitgebreide tutorial bij gemaakt waarin de steek, het boord, het in elkaar zetten van de trui uitleg. Bekijk die vooral en o ja in het filmpje leg ik ook uit waarom ik de trui Britt heb genoemd.


In 2021 komt het haakpatroon van trui Britt in mijn haakboek Haken met juf Sas. Je kunt het boek via de volgende link bestellen Yarnsea.com/jufsas


Ik heb het patroon uitgeschreven, patroon van van de haaksteek uitgetekend in stitch fiddle en heb er een film met meer uitleg bij gemaakt. Bij vragen, stel ze dan vooral in de juf Sas haak- en brei facebookgroep. Mocht je trui Britt gaan haken, heel veel succes!


Gebruikte steken:

-losse (chain)

-vaste (single crochet, double crochet)

-stokje (double crochet, treble)

-reliefstokje voor (front post double crochet)

Afmetingen:

Maat 42/44 L

Panden: