google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Haakpatroon zomerhoedje van juf Sas

Haakpatroon zomerhoedje juf Sas

Link naar het bloesje: https://www.stylink.it/Zq2OjUpwbNr


Wie wil nou niet zo'n vrolijk bloemig zomerhoedje en nu kun je hem gewoon zelf maken/haken.

Haakpatroon zomerhoedje juf Sas

Raffia

Ik heb nog nooit met raffia gehaakt dus dat leek me wel een uitdaging. Bij Mondial Tissus zag ik deze hele mooie raffia van Wool and the Gang. Ikzelf vond de kaneelstof kleur (cinnamon dust) heel gaaf maar je kunt in totaal uit 7 verschillende kleuren Ra Ra Raffia kiezen. De andere kleuren zijn steenkoolzwart, ivoorwit, duingroen, grasgroen, Bardot rood en middernachtblauw.

zomerhoedje haken juf Sas

Mondial Tissus

Mondial Tissus is een Frans bedrijf met een geschiedenis van 40 jaar, opgericht door de gebroeders Jacquard. Het hoofdkantoor bevindt zich in Lyon. Als marktleider in de verkoop van stoffen en fournituren aan particulieren in Frankrijk, heeft Mondial Tissus meer dan 100 winkels in het land en verkoopt online in Duitsland, Oostenrijk, België en Spanje en nu ook in Nederland. De uitbreiding van het bedrijf is met name gestimuleerd door het succes van de DIY-trend, waarbij steeds meer mensen hun eigen kleding en decoratieve projecten maken.

zomerhoedje haken juf Sas

Bestelling

De raffia en de stoffen (zie mijn reel over de stoffen, hier ga ik nog mee aan de slag) kwamen heel snel en netjes verpakt binnen. Ik wilde meteen ervaren hoe raffia haakt en heb met haaknaald 4,5 een klein proeflapje gehaakt. Dat zag er al mooi uit en wat ook fijn was, het is goed uit te halen.

zomerhoedje haken juf Sas

Het zomerhoedje

Hierna ben ik meteen van start gegaan met mijn zomerhoedje dat ik in mijn hoofd had zitten. Het was behoorlijk passen en meten en af en toe weer toeren uithalen maar door veel te passen is er een mooi passend zomerhoedje ontstaan.

Bloemetjes

Om het zomerhoedje nog vrolijker te maken, heb ik op de rand 16 bloem applicaties genaaid. Dit kun je natuurlijk ook weglaten maar is ook een idee om het hoedje extra bijzonder te maken.

zomerhoedje haken juf Sas

Link naar het bloesje: https://www.stylink.it/Zq2OjUpwbNr


Haakpatroon zomerhoedje

Natuurlijk wil ik jullie het simpele haakpatroon niet onthouden. Ik heb het hoedje met stokjes gehaakt. De laatste toer is een mix van stokjes, half stokjes en vasten.

haakpatroon zomerhoedje juf Sas

Giveaway

Komende week kun je meedoen aan de giveaway van juf Sas en Mondial Tissus. Op Instagram @hakenmetjufSas geven we 3 bollen Raffia (kleur naar keuze) weg. Volg mijn Instagram en de Instagram van Mondial Tissus en laat onder de post weten waarom jij graag zo'n bol Raffia wil winnen. Tag een paar creatieve vrienden en deel de post dan maak je meer kans om zo'n gave bol Raffia te winnen.


Wat heb je nodig voor het zomerhoedje

-1 bol Ra Ra Raffia Kaneelstof

-Haaknaald 4,5

-Stopnaald

-naald en draad voor rand en bloemetjes

-Schaar

Haakpatroon zomerhoedje  juf Sas

Gebruikte steken bij het haakpatroon zomerhoedje

-magische ring

-halve vasten

-vasten

-half stokjes

-stokjes

Haakpatroon zomerhoedje juf Sas

Het haakpatroon van het zomerhoedje

Algemeen: sluit iedere toer met een halve vaste, ik heb iedere toer gedraaid, maar je kunt er ook voor kiezen dit niet te doen.


Ik heb als beginstokje 2 vasten op elkaar gehaakt maar je kunt er ook voor kiezen om 3 lossen te haken, die wat jij fijn vindt.


Start met een magische ring

Toer 1: Haak in de magische ring 10 stokjes

Toer 2: Haak in ieder stokje 2 stokjes totaal 20 stokjes

Toer 3: Haak in ieder stokje 2 stokjes totaal 40 stokjes

Toer 4: Haak 3 stokjes, haak in het vierde stokje 2 stokjes, herhaal nog 9 keer totaal 50 stokjes. Je meerdert dus ieder vierde stokje.

Toer 5: Haak 4 stokjes, haak in het vijfde stokje 2 stokjes, herhaal nog 9 keer totaal 60 stokjes. Je meerdert dus elk vijfde stokje.

Toer 6: Haak 3 stokjes, haak in het vierde stokje 2 stokjes, herhaal nog 14 keer totaal 75 stokjes. Je meerdert dus elk vierde stokje.

Toer 7: Haak 14 stokjes, haak in het vijftiende stokje 2 stokjes, herhaal nog 4 keer totaal 80 stokjes. Je meerdert dus iedere vijftiende stokje.

Toer 8 t/m 13: Haak 6 toeren 80 stokjes

Toer 14: Haak 3 stokjes, haak in het vierde stokje 2 stokjes, herhaal nog 19 keer totaal 100 stokjes. Je meerdert dus ieder vierde stokje.

Toer 15: Haak 1 stokje, haak het tweede stokje 2 stokjes, herhaal nog 49 keer totaal 150 stokjes. Je meerdert dus iedere tweede stokje.

Toer 16: Haak 14 stokjes, haak in het vijftiende stokje 2 stokjes, herhaal nog 9 keer totaal 160 stokjes. Je meerdert dus iedere vijftiende stokje.

Toer 17 en 18: Haak 2 toeren 160 stokjes

Toer 19: *Haak een half stokje, haak een stokje, haak een half stokje, haak een halve vaste*, *herhaal nog 39 keer

Bandje om het zomerhoedje

Haak een 3 lossen, *haak een keerlosse, haak 3 vasten*, * herhaal dit net zo lang totdat de band om het hoedje past. Haak begin en eind van het bandje met 3 halve vasten aan elkaar. Speld het bandje bij toer 12/13 vast en naai de band en eventueel de bloemetjes vast met gewoon naaigaren. Ik heb in totaal 16 bloemetjes gebruikt. In een zakje zitten 20 bloemetjes dus je kunt er voor kiezen om meer of minder bloemetjes te verdelen.

Mocht je vinden dat de buitenste rand van het hoedje niet goed blijft zitten, dan kun je er dun ijzerdraad door halen/rijgen. Zo blijft de rand van het hoedje beter zitten.

Vragen

Mocht je het zomerhoedje gaan haken, veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht je echt nog hele speciale vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

haakpatroon zomerhoedje juf Sas

Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas


Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief


Hashtag

Gebruik op social media de hashtags #jufsas #hakenmetjufsas en leuk als je een foto van jouw hoedje post in de speciale juf Sas haak en brei facebook groep.


Haakboek

De smaak te pakken gekregen en wil je meer truien gaan haken? Juf Sas heeft ook een haakboek met 13 haakpatronen, 10 truien/vesten en 3 shawls. En het tweede haakboek is een boek met 19 patronen met Amigurumi en fashion. Kijk hier voor meer informatie over de boeken www.jufsas.com/haakboek

haakpatroon zomerhoedje juf sas
763 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page