google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Haakpatroon trui Femm van juf Sas


Haakpatroon trui Femm van juf Sas

Trui Femm, een super leuke zomertrui die ik vorig jaar zomer ontworpen heb. Het is een trui die je vanuit het midden verticaal op het boord haakt. Zo krijg je een mooie halslijn waarvan je zelf kunt bepalen hoe lang/groot je die wilt hebben.

Haakpatroon trui Femm van juf Sas

Door de steken is de trui lekker luchtig maar geeft het wel een mooi kantachtig effect. Het stekenpatroon lijkt ingewikkeld maar dat valt reuze mee. Ik heb het haakpatroon uitgeschreven, uitgetekend en heb er een zeer uitgebreide film van 47 minuten met meer uitleg bij gemaakt. Bekijk die film vooral, die maakt namelijk heel veel duidelijk, ook voor het op maat maken van de trui.

Haakpatroon trui Femm van juf Sas

Je kunt er voor kiezen om bij de mouwen een boord te haken, dan worden de mouwen een beetje pofferig of je kunt de mouwen wijd laten, ook dat geeft een leuk effect. Je kunt dus deze trui helemaal voor jouw lijf maken en precies zoals jij hem wilt hebben.

Haakpatroon trui Femm van juf Sas

Ik heb intussen trui Femm drie keer gehaakt. Een keer met Lang Yarns Amira light, een keer met Lang Yarns Paradise en de laatste keer met een nieuwe garen van Lang Yarns, Lang Yarns Vaya. Door de garens en door de wijdte van het boord is het elke keer weer een andere trui geworden.

Haakpatroon trui Femm van juf Sas

Wat heb je nodig voor trui Femm

-8 bollen Lang Yarns Amira Light nr 62 of

-6 bollen Lang Yarns Paradise nr 13 of

-6 bollen Lang Yarns Vaya nr 94  

-Haaknaald 3,5 of 4 voor boorden

-Haaknaald 4 of 4,5 voor voor- en achterkant

-4 steekmarkeerders

-Stopnaald

-Label (voor €1 te koop bij juf Sas www.jufsas.com/shop)

-Schaar

Haakpatroon trui Femm van juf Sas

Gebruikte steken bij het haakpatroon Femm

-lossen

-halve vasten

-vasten

-stokjes

Haakpatroon trui Femm van juf Sas

Pakketten van trui Femm

Wil je meteen het haakpatroon en pakket of alleen het pakket aanschaffen van trui Femm, dat kan bij Yarnsea. Alle 3 de varianten van trui Femm zijn als pakket te koop. Yarnsea verkoopt de pakketten van mijn haakpatronen. Bij vragen over de pakketten graag de vraag bij Yarnsea stellen en niet bij mij.


Hierbij de link naar de 3 pakketten van trui Femm


Hoe bestel je het haakpatroon?

Mijn patronen kun je op allerlei manieren betalen dus niet alleen met Paypal. Klik in je winkelwagentje op afrekenen en je vindt alle mogelijkheden om te betalen dus ook iDeal en bancontact.


Let op als je het patroon koopt, krijg je het meteen als download link in je mailbox. Vul dus je juiste mailadres in. De link is 30 dagen geldig dus download het patroon binnen de 30 dagen en sla het op (in de cloud) of print het uit!


Je vindt het digitale haakpatroon van trui Femm in mijn webshop https://www.jufsas.com/product-page/haakpatroon-trui-femm-juf-sas

Haakpatroon trui Femm van juf Sas

Op maat maken van trui Femm

Ik geloof niet in standaard maten. Ik heb maat 42/44 maar ben 1.82 m dus ik heb hele andere maten dan iemand met 42/44 die 1.60 m is. In dit patroon leer ik je om de trui op maat te maken. Ik heb de maat van mezelf uitgeschreven maar je kunt de trui met allerlei verschillende garens en diktes maken en vooral helemaal voor de maat van jouw lijf. Je begint bij het boord. Je gaat kijken hoe breed je jouw trui wil hebben. Je kunt een bestaande trui pakken of rondom meten als je aan het haken bent. Als je een vrij strakke Femm wilt hebben, meet dan het boord ook strak. Wil je een lekkere wijde Femm, zorg dan dat je jouw boord ook los meet. Dit leg ik ook verder in het patroon en in de film uit.

Haakpatroon trui Femm van juf Sas

Vragen

Mocht je trui Femm gaan haken, veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht je echt nog hele speciale vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas

Haakpatroon trui Femm van juf Sas

Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief


Hashtag

Gebruik op social media de hashtags #jufsas #hakenmetjufsas en leuk als je een foto van jouw vest post in de speciale juf Sas haak en brei facebook groep.

Haakpatroon trui Femm van juf Sas

Haakboek

De smaak te pakken gekregen en wil je meer truien gaan haken? Juf Sas heeft ook een haakboek met 13 haakpatronen, 10 truien/vesten en 3 shawls. En het tweede haakboek is een boek met 19 patronen met Amigurumi en fashion. Kijk hier voor meer informatie over de boeken www.jufsas.com/haakboek

Haakpatroon trui Femm van juf Sas

10.437 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page