google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Haakpatroon trui Eliza van juf Sas

Haakpatroon Trui Eliza

Trui Eliza is een top-down trui waar je alle kanten mee op kunt. Een lange trui met boorden, een trui met col, een trui met een kraag, een trui zonder kraag, een trui met korte mouwen, een trui met driekwartsmouwen. Een strakke trui, een a-lijn trui die een beetje uitloopt en je buikje verbloemt. Kortom één patroon waar je meerdere verschillende truien mee kunt maken. En het fijne van een top-down trui is dat er geen naden in zitten en de trui dus echt af is als je klaar bent met haken.

De steken van de trui zijn niet moeilijk te haken. Als je lossen, vasten en (half) stokjes kunt haken dan kun je deze trui zelf haken.

Ik haakte in december 2022 trui Eliza met 7 bollen (als je de trui iets korter maakt dan kun je het halen met 6 bollen) Cloud van Lang Yarns. Dit is een heerlijke warme lange trui met een col en lange mouwen met boorden geworden.

Daarna haakte ik in maart 2023 een zomerse versie van trui Eliza met 5 bollen Karma van Lang Yarns. Een trui met een kraag en korte mouwen en met het glittertje uit de Karma geeft het een super leuk effect.

Het leek me ook leuk om de trui zonder kraag te haken dus heb ik trui Eliza in april 2023 nogmaals gehaakt met 9 bollen Aura van Lang Yarns. Dit is een fijne voorjaarstrui geworden zonder kraag en boord en met iets langere mouwen als trui Eliza met Karma.

Wist je dat Keet ook een trui Eliza heeft in haar garderobe?


Op maat maken van trui Eliza

Ik geloof niet in standaard maten. Ik heb maat 42/44 maar ben 1.82 m dus ik heb hele andere maten dan iemand met 42/44 die 1.60 m is. In dit patroon leer ik je om de trui op maat te maken. Ik heb de maat van mezelf uitgeschreven maar je kunt de trui met allerlei verschillende garens en diktes maken en vooral helemaal voor de maat van jouw lijf. Je begint bij de bovenkant. Je start met de col, kraag of aantal lossen. Je kunt als de col/kraag af is goed passen of deze goed bij jou past, smaller of bredere moet worden. Dit leg ik ook allemaal in de film uit. Handig aan een top-down trui is dat je de lengte van de panden en de mouwen heel goed kunt passen als je bezig bent. En het fijne is dat je niks meer aan elkaar hoeft te zetten en de trui klaar is als je klaar bent met haken. Je kunt natuurlijk ook een bestaande trui pakken en daar jouw trui op leggen om te zien of je goed gaat maar meten door het te passen geeft nog een beter beeld. Meet dus goed, zo maak je echt een mooi zittende trui die je perfect staat.

Uitleg in film

Voordat je begint met haken, lees het patroon en bekijk dan vooral de zeer uitgebreid film (58 minuten) in het haakpatroon heel goed. In de film leg ik bijna alle dingen uit die je moet weten om de trui goed te haken. De film is een extra toevoeging op het geschreven en getekende haakpatroon. De film is niet bedoeld om te leren haken maar om haakpatronen te leren lezen.


Bij vragen, stel ze dan vooral in de juf Sas haak- en brei facebookgroep. Mocht je trui Nicole gaan haken, heel veel succes!

Gebruikte steken:

-halve vaste

-losse

-vaste

-half stokje

-stokje

Wat heb je nodig voor trui Eliza met Cloud:

-7 bollen Cloud van Lang Yarns nr.12 (wil je hem minder lang dan heb je aan 6 bollen genoeg)

-Haaknaald 7

-Stopnaald

-2 steekmarkeerders

-Label (voor €1 te koop bij juf Sas www.jufsas.com/shop)

-Schaar

Wat heb je nodig voor trui Eliza met Karma:

-5 bollen Karma van Lang Yarns nummer 9

-Haaknaald 3,5 voor boorden

-Haaknaald 4,5

-2 steekmarkeerders

-Stopnaald

-Label (voor €1 te koop bij juf Sas www.jufsas.com/shop)

-Schaar

Wat heb je nodig voor trui Eliza met Aura:

-9 bollen Aura van Lang Yarns nummer 16

-Haaknaald 5

-Stopnaald

-2 steekmarkeerders

-Label (voor €1 te koop bij juf Sas www.jufsas.com/shop)

-Schaar

Digitale haakpatroon van trui Eliza in webshop juf Sas

Het haakpatroon van trui Eliza vind je nu als los patroon in mijn webshop.


Let op als je het patroon koopt, krijg je het meteen als download link in je mailbox. De link is 30 dagen geldig dus download het patroon binnen de 30 dagen en sla het patroon op zodat je het terug kunt vinden!


Mijn patronen kun je op allerlei manieren betalen dus niet alleen met Paypal. Klik in je winkelwagentje op afrekenen en je vindt alle mogelijkheden om te betalen dus ook iDeal en bancontact.


Je vindt het uitgebreide haakpatroon in mijn webshop

Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas


Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrie

Hashtag

Gebruik op social media de hashtags #jufsas #hakenmetjufsas en leuk als je een foto van jouw vest post in de speciale juf Sas haak en brei facebook groep.


Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


Haakboek

De smaak te pakken gekregen en wil je meer truien gaan haken? Juf Sas heeft ook een haakboek met 13 haakpatronen, 10 truien/vesten en 3 shawls. En het tweede haakboek is een boek met Amigurumi en fashion. Kijk hier voor meer informatie over de boeken www.jufsas.com/haakboek


5.165 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page