google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Haakpatroon kerstslinger Bloem van juf Sas


Na de kerstbal Bloem heb ik ook een slinger bloem gemaakt. Zo krijg je terugkerende items in de kerstboom en wordt het een mooi geheel bij elkaar. De slinger kan je gebruiken in de kerstboom maar kan natuurlijk op andere manieren gebruikt worden, bijvoorbeeld in een kinderkamer. Zo vrolijk je een saai hoekje meteen op met deze slinger.

Dit is het zevende kerstitem voor de kerstboom en naarmate we verder komen zie ik de boom al een beetje voor me. Het wordt in ieder geval geen saaie doorsnee boom :-)


De linkjes van mijn kerstproject zijn op dezelfde manier opgebouwd. Zo kan je makkelijk de kerstitems terug vinden. Je hebt www.jufsas.com dan /post dan /kerst1 (1 slaat op week 1) of kerst3 (week 3) of kerst5 (week 5). Kortom er zit een logica in het kerstproject :-) Dus dan wordt het deze week www.jufsas.com/post/kerst7


Ik haak in 2021 elke week een kerstversiering zodat ik in december een hele kerstboom kan decoreren met gehaakte kerstversierselen.

Deze kerstslinger is vooral veel bloemetjes haken maar dat is een fijn tussendoor projectje. En van al die bloemetjes word je gewoon spontaan vrolijk toch!

Kerstinspiratie:


Meer kerstinspiratie vind je op mijn speciale kerstpagina op mijn website https://www.jufsas.com/kerstpatronenjufsas


Het patroon

Het patroon van kerstslinger bloem heb ik uitgeschreven en ook uitgetekend. Bij vragen, stel ze dan vooral in de juf Sas haak- en brei facebookgroep. Mocht je kerstslinger bloem gaan haken, heel veel succes!


Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Slinger Bloem met knuffel Big https://www.jufsas.com/post/knuffelbig


Wat heb je nodig voor kerstslinger Bloem:

-restjes katoen in 4 verschillende kleuren die goed passen bij de rest van je kerstproject

-126 houten blanken kralen en 22 roze houten kralen

-haaknaald 4

-vulling

-stopnaald

-schaar


Gebruikte steken:

-losse (chain)

-halve vaste (slipstitch)

-vaste (en:double crochet am:single crochet)

-stokje (en:treble am: double crochet)


Afmetingen:

De afmetingen van mijn kerstslinger Bloem is ongeveer 170 cm. Je kan hem natuurlijk zo lang maken als je zelf wilt.


Hoe haak je kerstslinger Bloem:

Je haakt in totaal 21 bloemetjes.

Neem een hele lange draad katoen, maak een beginlus, rijg kralen op een draad, *1 roze, 6 blanken kralen, herhaal dit 20 x. Trek de draad goed strak aan en maak een eindlus.

Met een stopnaald naai de bloemen aan de slinger, de bloemen komen tussen de 6 houten blanken kralen, dus 3 blanken kralen, dan een bloemetje en dan weer 3 houten blanken kralen. Als je alle bloemetjes aan de slinger hebt vastgemaakt, is je vrolijke bloemenslinger klaar voor gebruik.

Hoe haak je de bloem:


Uitgetekend patroon van de bloem:

Bloem:

Start in met een magische ring met oranje

Toer 1 met oranje: haak 6 vasten in de magische ring en sluit met een halve vaste

Schakel over naar felroze

Toer 2 met felroze: haak 3 lossen, 1 stokje in dezelfde steek, 3 lossen, zet vast met een halve vaste in dezelfde steek, *haak een halve vaste naar de volgende steek, haak 3 lossen, 1 stokje in dezelfde steek, 3 lossen, zet vast met een halve vaste in dezelfde steek* herhaal van * tot * totdat je 6 blaadjes hebt.

Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas


Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief


Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van jouw eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar https://www.jufsas.com/creatief en de #jufsas #hakenmetjufsas gebruikt.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


Haakboek

De smaak te pakken gekregen en wil je fashion gaan haken? Juf Sas heeft een haakboek met 13 haakpatronen, 10 truien/vesten en 3 shawls. En het tweede haakboek is een boek met 19 patronen met Amigurumi en fashion. Kijk hier voor meer informatie over de boeken www.jufsas.com/haakboek4.076 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page