google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Gehaakte slinger Micha handmade by juf Sas met gratis haakpatroon


Hiep hiep hoera kleinzoon Micha is bijna jarig en wordt alweer 5 jaar. Voor hem heb ik deze vrolijke slinger met kraal gehaakt. De slinger bestaat uit 9 vlaggetjes (3 grijze, 3 mintgroene en 3 witte) en is ongeveer 4 meter lang.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Wat heb je nodig voor deze duurzame slinger:

-3 verschillende kleuren katoen (ik heb grijs en groen soft katoen van Action gebruikt en dun wit katoen van de Zeeman. De witte vlaggetjes heb ik dubbeldraads gehaakt. Je kan natuurlijk voor allerlei katoen kiezen en je kan ook voor 9 verschillende kleuren kiezen door bijvoorbeeld restjes katoen op te maken)

-dunner katoen, donkergrijs voor bovenkant

-haaknaald 4

-9 houten kralen

-grote stopnaald

-etiket (gekocht bij de Action)

-schaar

Hoe haak je een vlaggetje:

Ik heb over het haken van een vlaggetje een filmpje met uitleg gemaakt. ik zal het voor de mensen die dit niet fijn vinden het patroon ook nog opschrijven.

Maak de beginlus met een flink stuk draad er aan, deze draad gebruik je namelijk voor de kraal.

Toer 1: haak 4 losse, haak in de laatste losse een stokje, de eerste 3 lossen zijn het eerste stokje (totaal 2 stokjes)

Toer 2: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak in laatste stokje nog 2 stokjes (totaal 4 stokjes)

Toer 3: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak in ieder volgende stokje een stokje, haak in laatste stokje nog 2 stokjes (totaal 6 stokjes)

Toer 4: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak in ieder volgende stokje een stokje, haak in laatste stokje nog 2 stokjes (totaal 8 stokjes)

Toer 5: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak in ieder volgende stokje een stokje, haak in laatste stokje nog 2 stokjes (totaal 10 stokjes)

Toer 6: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak in ieder volgende stokje een stokje, haak in laatste stokje nog 2 stokjes (totaal 12 stokjes)

Toer 7: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak in ieder volgende stokje een stokje, haak in laatste stokje nog 2 stokjes (totaal 14 stokjes)

Toer 8: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak in ieder volgende stokje een stokje, haak in laatste stokje nog 2 stokjes (totaal 16 stokjes)

Toer 9: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak 5 stokjes (dus in totaal 7 stokjes), haak 4 lossen, sla 4 stokjes over en haak dan 7 stokjes, meerder in het laatste stokje (totaal 18 steken)

Toer 10: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak 5 stokjes (dus in totaal 7 stokjes), haak 3 lossen, haak 1 vaste om de 4 lossen van de vorige toer heen, haak 3 losse en haak dan 7 stokjes, meerder in het laatste stokje (totaal 20 steken)

Toer 11: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak 7 stokjes (dus in totaal 9 stokjes), haak 4 lossen, sla 4 stokjes over en haak dan 9 stokjes, meerder in het laatste stokje (totaal 22 steken)

Toer 12: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak in ieder volgende steek een stokje, haak in laatste stokje nog 2 stokjes (totaal 24 stokjes)

Toer 13: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak in ieder volgende stokje een stokje, haak in laatste stokje nog 2 stokjes (totaal 26 stokjes)

Zet de kraal vast met de begindraad en met twee extra draden om een soort franje te krijgen. Maak zo nog 8 vlaggetjes.

Hoe haak je de slinger:

Toer 1: Haak met dun donkergrijs katoen 100 lossen, haak dan met 26 vasten het eerste vlaggetje aan de bovenkant vast, haak 20 lossen, haak met 26 vasten het tweede vlaggetje vast, haak 20 lossen, ga zo door tot alle vlaggetjes vast gehaakt zitten. Haak aan het eind nog 100 lossen.

Toer 2: haak in iedere steek een vaste

afwerking: hecht de draden af en naai er een etiket op (gekocht bij de Action)

Je slinger is klaar en het feest kan beginnen. Veel plezier!

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


2.746 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page