• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Shawl Jolie handmade by juf Sas met gratis haakpatroon


Wat was het een feest om deze shawl te haken...de kleuren, de wol, de combinatie. Kortom ik ben ENTHOUSIAST. Shawl Jolie is een hele vrolijke voorjaarsshawl geworden. De shawl is gehaakt met 3 bollen Liberty, 3 bollen Sunshine en 3 bollen Happiness in de kleuren lila, mint en oranje.

BloggerBox

Ik ben een bofkont, ik kreeg een paar weken via instagram een berichtje van Lang Yarns of ik de bloggerbox wilde testen. Natuurlijk, super leuk, wat een cadeautje. Ik laat me graag inspireren door wol. Maandag 9 maart belde de pakketdienst 's morgens vroeg aan met een grote doos van Lang Yarns en in die grote doos zat een kleine doos van Wooladdicts. Ik was meteen enthousiast over de kleuren, texturen en vooral de zachtheid van de wol. Lang Yarns/Wooladdicts in ieder geval heel erg bedankt voor deze box!

Het ontwerp

"True liberty is creating what you love" staat op de kaart die in de bloggerbox zit, helemaal mijn motto. Meteen gaat mijn hoofd al draaien, wat zou leuk zijn voor deze bollen, wat zou ik kunnen maken? Toen ik de volgende nacht niet meteen kon slapen, ontstond een nieuw ontwerp voor de bollen van Wooladdicts in mijn hoofd. Ik wilde alle drie de kleuren gebruiken. Ze passen té mooi bij elkaar. Ik ben van start gegaan en aldoende heb ik het ontwerp aangepast. Ik had nog een idee om bolletjes aan de shawl toe te voegen maar dat zou té veel worden dus ik heb die weg gelaten. De kleuren en de texturen zijn ruim voldoende en maken de shawl.


De naam voor de shawl

Ik dacht aan de naam Jolie of Jolene want de shawl wordt gehaakt met met de mooie namen Liberty, Sunshine en Happiness dus het moet wel een vrolijke naam worden. Maar bij Jolene hoor ik mezelf steeds heel hard het liedje van Dolly Parton meeblèren dus ik heb voor de kortere variant gekozen, Jolie. In het frans betekent joli mooi of leuk en Jolie met een e erachter vind ik wel heel leuk en vrolijk voor deze shawl.


Het patroon

Het patroon van shawl Jolie heb ik uitgeschreven en ik heb bij het patroon een filmpje met uitleg gemaakt zodat het haken van deze shawl echt moet lukken. Als je shawl Jolie gaat haken, veel succes!

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!


Gebruikte steken:

-losse (chain, ch)

-vaste (single crochet sc (am), double crochet dc (en))

-stokje (double crochet dc (am), treble tr (en))

Afmetingen:

Shawl Jolie is 30 cm breed en is 192 cm lang


Wat heb je nodig voor deze shawl?

-3 bollen Happiness (58 mint) (07 lila) (59 oranje)

-3 bollen Liberty (58 mint) (07 lila) (59 oranje)

-3 bollen Sunshine (58 mint) (07 lila) (59 oranje)

-haaknaald 6

-schaar

-stopnaald

-eventueel label zie voor meer informatie over een eigen label https://www.jufsas.com/post/label

De labels van juf Sas zijn ook te koop:

1 label kost inclusief verzenden €1,50

2 labels kosten inclusief verzenden €2,00

3 labels kosten inclusief verzenden €2,50

Geef me even een berichtje als je interesse hebt.

Haakpakket van shawl Jolie:

De breiboerderij heeft een haakpakket te koop van shawl Jolie. Het haakpakket bestaat uit 9 bolletjes Wooladdicts by Lang Yarns Happiness, Sunshine en Liberty in de kleuren zoals op de foto. En het JUF-SAS-label! Dit maakt de sjaal helemaal af! Een Clover Soft Touch haaknaald 6.0 mm krijg je er ook bij! (haakt heerlijk)

Klik hier voor de link naar het haakpakket: https://www.debreiboerderij.nl/haakpakket-shawl-jolie-juf-sas.html

Haaktutorial bij shawl Jolie: Het filmpje is vooral bedoeld voor de ondersteuning van het haakpatroon van shawl Jolie. Het is niet bedoeld om te leren haken, daar zijn genoeg andere filmpjes voor. Dus bekijk het filmpje vooral in combinatie met geschreven patroon.

Hoe haak je shawl Jolie:


Start met een ketting van 40 lossen met Happiness (59 oranje) Bij kleiner of groter maken, kies een aantal lossen deelbaar door 2


Toer 1: Haak 3 lossen, haak in de derde losse een stokje, *sla 1 losse over, haak in de volgende losse 1 vaste en 1 stokje*, herhaal dit nog 19 keer, aan het eind houd je nog 2 lossen over, sla de een na laatste losse over en haak in de laatste losse 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met sunshine(59 oranje)

Toer 2: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met liberty(59 oranje)

Toer 3: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met happiness(59 oranje)

Herhaal toer 1 t/m 3 nog 10 keer t/m toer 33

Toer 34: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met sunshine(59 oranje)

Toer 35: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met happiness (07 lila)

Toer 36: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met sunshine(07 lila)

Toer 37: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met liberty (07 lila)

Toer 38: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste

Hecht bij deze laatste vaste aan met happiness (07 lila)

Herhaal toer 36 t/m 38 nog 10 keer t/m toer 68

Toer 69: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met sunshine(07 lila)

Toer 70: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met happiness (58 mint)

Toer 71: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met sunshine(58 mint)

Toer 72: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met liberty (58 mint)

Toer 73: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste

Hecht bij deze laatste vaste aan met happiness (58 mint)

Herhaal toer 76 t/m 78 nog 10 keer t/m toer 103

Toer 104: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met sunshine(58 mint)

Toer 105: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met happiness(59 oranje)

Toer 106 t/m 111: Haak 6 toeren zandsteek met happiness (59 oranje), hecht bij de laatste vaste in toer 111 aan met happiness (07 lila)

Toer 112 t/m 117: Haak 6 toeren zandsteek met happiness (07 lila), hecht bij de laatste vaste in toer 117 aan met happiness (58 mint)

Toer 118 t/m 123: Haak 6 toeren zandsteek met happiness (58 mint), hecht bij de laatste vaste in toer 123 aan met sunshine (59 oranje)

Nu gaan we de granietsteek haken(zie ook filmpje)haak deze erg losjes, trek niet hard aan.

Toer 124: sunshine(59 oranje) haak een keerlosse, haak een vaste in het eerste stokje, *haak een losse, haak een vaste in de volgende vaste * *herhaal tot aan het eind Hecht bij deze laatste vaste aan met happiness (07 lila)

Toer 125: haak een keerlosse, haak een vaste, *haak een vaste om de losse, haak een losse* *herhaal tot aan het eind, eindig aan het eind met 2 vasten Hecht bij deze laatste vaste aan met sunshine(58 mint)

Toer 126: haak een keerlosse, haak een vaste, *haak een losse, haak een vaste om de losse heen* *herhaal tot aan het eind Hecht bij deze laatste vaste aan met happiness(59 oranje)

Toer 127: haak een keerlosse, haak een vaste, *haak een vaste om de losse, haak een losse* *herhaal tot aan het eind, eindig aan het eind met 2 vasten Hecht bij deze laatste vaste aan met sunshine(07 lila)

Toer 128: haak een keerlosse, haak een vaste, *haak een losse, haak een vaste om de losse heen* *herhaal tot aan het eind Hecht bij deze laatste vaste aan met happiness (58 mint)

Toer 129: haak een keerlosse, haak een vaste, *haak een vaste om de losse, haak een losse* *herhaal tot aan het eind, eindig aan het eind met 2 vasten Hecht bij deze laatste vaste aan met happiness(59 oranje)

Toer 130: haak een keerlosse, haak een vaste, *haak een losse, haak een vaste om de losse heen* *herhaal tot aan het eind Hecht bij deze laatste vaste aan met sunshine(07 lila)

Toer 131: haak een keerlosse, haak een vaste, *haak een vaste om de losse, haak een losse* *herhaal tot aan het eind, eindig aan het eind met 2 vasten Hecht bij deze laatste vaste aan met happiness (58 mint)

Toer 132: haak een keerlosse, haak een vaste, *haak een losse, haak een vaste om de losse heen* *herhaal tot aan het eind Hecht bij deze laatste vaste aan met sunshine(59 oranje)

Toer 133: haak een keerlosse, haak een vaste, *haak een vaste om de losse, haak een losse* *herhaal tot aan het eind, eindig aan het eind met 2 vasten Hecht bij deze laatste vaste aan met happiness (07 lila)

Toer 134: haak een keerlosse, haak een vaste, *haak een losse, haak een vaste om de losse heen* *herhaal tot aan het eind Hecht bij deze laatste vaste aan met sunshine(58 mint)

Toer 135: haak een keerlosse, haak een vaste, *haak een vaste om de losse, haak een losse* *herhaal tot aan het eind, eindig aan het eind met 2 vasten Hecht bij deze laatste vaste aan met happiness(59 oranje)

Nu schakelen weer weer over naar de zandsteek

Toer 136: Haak 3 lossen, haak in de derde losse een stokje, *sla 1 losse over, haak in de volgende losse 1 vaste en 1 stokje*, herhaal dit nog 19 keer, aan het eind houd je nog 2 lossen over, sla de een na laatste losse over en haak in de laatste losse 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met sunshine(59 oranje)

Toer 137: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met liberty(59 oranje)

Toer 138: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met happiness(59 oranje)

Herhaal toer 1 t/m 3 nog 5 keer t/m toer 153

Toer 154: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met sunshine(59 oranje)

Toer 155: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met happiness (07 lila)

Toer 156: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met sunshine(07 lila)

Toer 157: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met liberty (07 lila)

Toer 158: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste

Hecht bij deze laatste vaste aan met happiness (07 lila)

Herhaal toer 36 t/m 38 nog 5 keer t/m toer 173

Toer 174: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met sunshine(07 lila)

Toer 175: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met happiness (58 mint)

Toer 176: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met sunshine(58 mint)

Toer 177: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met liberty (58 mint)

Toer 178: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste

Hecht bij deze laatste vaste aan met happiness (58 mint)

Herhaal toer 76 t/m 78 nog 5 keer t/m toer 193

Toer 194: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met sunshine(58 mint)

Toer 195: Haak een keerlosse, haak in de eerste steek 1 stokje, *sla het stokje over haak in de onderliggende vast 1 vaste en 1 stokje* herhaal dit tot aan het eind, haak in de laatste steek 1 vaste Hecht bij deze laatste vaste aan met happiness(59 oranje)

Toer 196 t/m 201: Haak 6 toeren zandsteek met happiness (59 oranje), hecht bij de laatste vaste in toer 111 aan met happiness (07 lila)

Toer 202 t/m 207: Haak 6 toeren zandsteek met happiness (07 lila), hecht bij de laatste vaste in toer 117 aan met happiness (58 mint)

Toer 208 t/m 213: Haak 6 toeren zandsteek met happiness (58 mint), hecht bij de laatste vaste in toer 123 aan met sunshine (59 oranje)

Nu gaan we de granietsteek haken(zie ook filmpje)haak deze erg losjes, trek niet hard aan.

Toer 214: sunshine(59 oranje) haak een keerlosse, haak een vaste in het eerste stokje, *haak een losse, haak een vaste in de volgende vaste * *herhaal tot aan het eind Hecht bij deze laatste vaste aan met happiness (07 lila)

Toer 215: haak een keerlosse, haak een vaste, *haak een vaste om de losse, haak een losse* *herhaal tot aan het eind, eindig aan het eind met 2 vasten Hecht bij deze laatste vaste aan met sunshine(58 mint)

Toer 216: haak een keerlosse, haak een vaste, *haak een losse, haak een vaste om de losse heen* *herhaal tot aan het eind Hecht bij deze laatste vaste aan met happiness(59 oranje)

Toer 217: haak een keerlosse, haak een vaste, *haak een vaste om de losse, haak een losse* *herhaal tot aan het eind, eindig aan het eind met 2 vasten Hecht bij deze laatste vaste aan met sunshine(07 lila)

Toer 218: haak een keerlosse, haak een vaste, *haak een losse, haak een vaste om de losse heen* *herhaal tot aan het eind Hecht bij deze laatste vaste aan met happiness (58 mint)

Toer 219: haak een keerlosse, haak een vaste, *haak een vaste om de losse, haak een losse* *herhaal tot aan het eind, eindig aan het eind met 2 vasten Hecht bij deze laatste vaste aan met happiness(59 oranje)

Toer 220: haak een keerlosse, haak een vaste, *haak een losse, haak een vaste om de losse heen* *herhaal tot aan het eind Hecht bij deze laatste vaste aan met sunshine(07 lila)

Toer 221: haak een keerlosse, haak een vaste, *haak een vaste om de losse, haak een losse* *herhaal tot aan het eind, eindig aan het eind met 2 vasten Hecht bij deze laatste vaste aan met happiness (58 mint)

Toer 222: haak een keerlosse, haak een vaste, *haak een losse, haak een vaste om de losse heen* *herhaal tot aan het eind Hecht bij deze laatste vaste aan met sunshine(59 oranje)

Toer 223: haak een keerlosse, haak een vaste, *haak een vaste om de losse, haak een losse* *herhaal tot aan het eind, eindig aan het eind met 2 vasten Hecht bij deze laatste vaste aan met happiness (07 lila)

Toer 224: haak een keerlosse, haak een vaste, *haak een losse, haak een vaste om de losse heen* *herhaal tot aan het eind Hecht bij deze laatste vaste aan met sunshine(58 mint)

Toer 225: haak een keerlosse, haak een vaste, *haak een vaste om de losse, haak een losse* *herhaal tot aan het eind, eindig aan het eind met 2 vasten


Afwerking:

Werk de afhechtdradendraden af en naai het label op je shawl Jolie en je shawl is af. Veel plezier met dragen en maak vooral reclame voor dit gratis patroon van juf Sas.


Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas

juf Sas op Pinterest https://nl.pinterest.com/jufSascom/

juf Sas op YouTube https://www.youtube.com/user/jufsassie


Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief

Haakpatroon in pdf:

https://4a0c2ae5-6ec7-407b-81a6-86289cd13789.filesusr.com/ugd/4ea2e0_867876e0106f461d918751f3035d9c49.pdf(als je dit patroon opslaat, bedenk dan even hoeveel tijd het me gekost heeft om dit voor jou te maken en hoeveel het jou dan waard is)


Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van jouw eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar https://www.jufsas.com/creatief en de #jufsas #hakenmetjufsas gebruikt.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


Klik hier voor meer gratis haak- en breipatronen van juf Sas

#patroonjufSas #shawljolie #haken #virka #crocheting #crochetdesigner #gehaakteshawl #creatief #crochetpattern #handmade #DIY #gratispatroon #goedeuitleg #jufSas #nieuwontwerp #lila #oranje #mint #libertyvanwooladdicts #hapinessvanwooladdicts #sunshinevanwooladdicts #ontwerpvanjufSas #patroonvanjufSas #gehaaktesjaal #freepattern #wooladdictsbylangyarns #lenteshawl #haakpatroon #jufsas #vrolijkeshawl #wooladdicts #liberty #langyarns #sunshine #haakpatroonwooladdicts #softmixvanByClaire #lenteshawl #sjaal #gratishaakpatroon #haakpatroonsjaal #sjaalhaken #Jolie #scarfJolie #sjaaljoliehaken #zandsteek #granietsteek #granietsteekhaken #zandsteekhaken #hakenmetjufSas #shawlmetzandsteek #jufSas #freecrochetpattern #haaktutorial #crochettutorial

2,696 keer bekeken1 reactie

    ©2020 juf Sas

    google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0