• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Haakpatroon shawl Jolie handmade by juf Sas


Wat was het een feest om deze shawl te haken...de kleuren, de wol, de combinatie. Kortom ik ben ENTHOUSIAST. Shawl Jolie is een hele vrolijke voorjaarsshawl geworden. De shawl is gehaakt met 3 bollen Liberty, 3 bollen Sunshine en 3 bollen Happiness in de kleuren lila, mint en oranje.

BloggerBox

Ik ben een bofkont, ik kreeg een paar weken via instagram een berichtje van Lang Yarns of ik de bloggerbox wilde testen. Natuurlijk, super leuk, wat een cadeautje. Ik laat me graag inspireren door wol. Maandag 9 maart belde de pakketdienst 's morgens vroeg aan met een grote doos van Lang Yarns en in die grote doos zat een kleine doos van Wooladdicts. Ik was meteen enthousiast over de kleuren, texturen en vooral de zachtheid van de wol. Lang Yarns/Wooladdicts in ieder geval heel erg bedankt voor deze box!

Het ontwerp

"True liberty is creating what you love" staat op de kaart die in de bloggerbox zit, helemaal mijn motto. Meteen gaat mijn hoofd al draaien, wat zou leuk zijn voor deze bollen, wat zou ik kunnen maken? Toen ik de volgende nacht niet meteen kon slapen, ontstond een nieuw ontwerp voor de bollen van Wooladdicts in mijn hoofd. Ik wilde alle drie de kleuren gebruiken. Ze passen té mooi bij elkaar. Ik ben van start gegaan en aldoende heb ik het ontwerp aangepast. Ik had nog een idee om bolletjes aan de shawl toe te voegen maar dat zou té veel worden dus ik heb die weg gelaten. De kleuren en de texturen zijn ruim voldoende en maken de shawl.


De naam voor de shawl

Ik dacht aan de naam Jolie of Jolene want de shawl wordt gehaakt met met de mooie namen Liberty, Sunshine en Happiness dus het moet wel een vrolijke naam worden. Maar bij Jolene hoor ik mezelf steeds heel hard het liedje van Dolly Parton meeblèren dus ik heb voor de kortere variant gekozen, Jolie. In het frans betekent joli mooi of leuk en Jolie met een e erachter vind ik wel heel leuk en vrolijk voor deze shawl.


Het patroon

Het patroon van shawl Jolie heb ik uitgeschreven en ik heb bij het patroon een filmpje met uitleg gemaakt zodat het haken van deze shawl echt moet lukken. Als je shawl Jolie gaat haken, veel succes!

Gebruikte steken:

-losse (chain, ch)

-vaste (single crochet sc (am), double crochet dc (en))

-stokje (double crochet dc (am), treble tr (en))

Afmetingen:

Shawl Jolie is 30 cm breed en is 192 cm lang


Wat heb je nodig voor deze shawl?

-3 bollen Happiness (58 mint) (07 lila) (59 oranje)

-3 bollen Liberty (58 mint) (07 lila) (59 oranje)

-3 bollen Sunshine (58 mint) (07 lila) (59 oranje)

-haaknaald 6

-schaar

-stopnaald

-eventueel label zie voor meer informatie over een eigen label https://www.jufsas.com/shop

Haakpatroon

Het haakpatroon van shawl Jolie staat in mijn eerste haakboek Haken met juf Sas. Meer informatie over mijn haakboeken vind je op www.jufsas.com/haakboek

Haaktutorial bij shawl Jolie: Het filmpje is vooral bedoeld voor de ondersteuning van het haakpatroon van shawl Jolie. Het is niet bedoeld om te leren haken, daar zijn genoeg andere filmpjes voor. Dus bekijk het filmpje vooral in combinatie met geschreven patroon.