google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Peg dolls, onze familie


Peg dolls zijn houten kegelpoppetjes in verschillende formaten die je naar eigen inzicht op verschillende manieren kunt ‘aankleden’.

Ik heb mijn peg dolls via Ali Express besteld en nu ik het poppenhuis helemaal af heb (zie ook blog www.jufsas.com/post/hetpoppenhuis) leek het me leuk om onze eigen familie te maken van deze houten poppetjes zodat zij het huis kunnen bewonen. Dus aan de slag.

Afgelopen zondag heb ik een lekker muziekje opgezet, poppetjes gepakt, verf en afplaktape klaargezet en nieuwe kwastjes uit de verpakking gehaald.

En zo ontstond onze familie. De grootste poppetjes zijn Jeroen en ik. Ik vond het leuk om mezelf uit te beelden met de zwarte Norah jurk en blouse die ik zo graag draag.

Dan heb je Daphne, Anton met Micha en Noa en natuurlijk moest ik Levi uitbeelden in de vorm van een hartje. Hij hoort er namelijk bij en zonder hem is onze familie niet compleet.

Verder nog 4 poppetjes voor Suzanne en Dennis en Jens en Elke. Elke is een stuk kleiner dan Jens dus je kan door goed te kijken ontdekken welke poppetjes welk stel uitbeeldt. Het enige dat nog mist zijn Puk en Pip, de twee poesjes van Jens en Elke die ik er nog bij moet maken, dan is de familie compleet.

Het was heel leuk om te doen en Noa (en zelfs Micha) vond het heel leuk om met onze familie in het huis te spelen.

Ik heb de poppetjes nu vrij simpel gehouden en de volgende uitdaging is om nog zo’n set te maken maar om dan de poppetjes echt te personaliseren. Dus het wordt vast vervolgd!

Meer blogs:

Poppenhuis deel 1

Poppenhuis deel 2

Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas

Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


1.032 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

4 Comments


mezelf2
Jul 01, 2021

Hey juf Sas

Het is echt prachtig...hoe fijn zullen je kleinkids uren kunnen spelen met wat oma gemaakt en ontworpen heeft het zijn kleine gelukzakjes gelijk wij in België zeggen...lieve haakgroetjes Linda 😘

Like
juf Sas
juf Sas
Jul 01, 2021
Replying to

Dank je wel Lieve groeten terug!

Like

Dorenda Bos
Dorenda Bos
Jul 01, 2021

Zo leuk bedacht juf sas wat heb je toch een creatief talent

Like
juf Sas
juf Sas
Jul 01, 2021
Replying to

Lief, dank je wel!

Like
bottom of page