google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Remake van het poppenhuis


Ik heb een fascinatie voor poppenhuizen. Er stond al heel lang op mijn verlanglijstje de wens om een poppenhuis op te knappen en in te richten. Nu ons nieuwe huis zo goed als af is, heb ik een oproep op Facebook geplaatst of iemand misschien een opknap exemplaar poppenhuis op zolder had staan. Al snel kreeg ik een berichtje van vriendin Annet die appte dat ze op haar werk nog een poppenhuis hadden staan die in de weg stond en erg opgeknapt moest worden. Ze stuurde me daarna een foto van het roze huis en ik was verliefd. Wat een gaaf huis met echte deuren en een dakterras.

Annet was zo lief om het huis al snel te brengen en in de garage ben ik begonnen om het huis te strippen. Alle vloerbedekking en gordijnen eruit, tapijt van het dak eraf en behang aan de binnenkant eraf geweekt. Het huis heb ik geschuurd en daarna gegrond.

Je zou zeggen dat ik het juist leuk zou vinden dat het roze is maar nee, dit moet een heel modern ruim en wit Scandinavisch huis worden. Ik heb het huis 2 keer gegrond en nu 1 keer in de witte lak staan. Dat moet nog een keer, het roze en blauw waren vrij dominant en ik wil dat het echt een mooi wit huis wordt. Het dak, de deuren en de kozijnen worden straks zwart. Op de vloeren komt plakfolie in houtmotief dat ik bij de Gamma heb gekocht en misschien laat ik de slaapkamervloeren wel gewoon wit, dat weet ik nog niet zeker.

Het huis is nog niet af maar zo leuk om de vorderingen te zien. En het echte inrichten daar verheug ik me nog het meest op. Ik heb al heel wat leuke meubeltjes en spulletjes besteld via Ali Express. De inrichting van het huis houd ik in de kleuren roze, rood, zwart, wit en grijs. Gisteren heb ik het bed gepimpt met een tunisch gehaakt dekbed (aan twee kanten te gebruiken) en kussens en een vloerkleed. Ik denk dat kleindochter Noa er straks ook net zoveel plezier aan gaat beleven, als ik nu doe.

Meer blogs over ons (oude) huis en verhuizing:

955 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page