google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Opknappen en inrichten van het BarbiehuisVan poppenhuis naar barbiehuis

In juni 2021 heb ik het poppenhuis ingericht voor kleine popjes. Aangezien het best een groot huis is en kleindochter Noa het liefst met Barbies speelt, heb ik er afgelopen weken een hip Barbiehuis van gemaakt.

De renovatie van het poppenhuis

In september 2019 schreef ik het eerste deel over het poppenhuis https://www.jufsas.com/post/poppenhuis. Ik heb een fascinatie voor poppenhuizen. Er stond al heel lang op mijn verlanglijstje de wens om een poppenhuis op te knappen en in te richten. Dit gave grote poppenhuis heb ik via vriendin Annet bemachtigd en ik ben toen meteen aan het opknappen geslagen (dit alles lees je in deel 1).

Zo kreeg ik het poppenhuis.....

Van een donker roze/paars huis naar een heel modern ruim wit Scandinavisch huis, een echt juf Sas huis.

Van start met het Barbiehuis

In het poppenhuis heb ik gekeken wat ik nog kon gebruiken voor het Barbiehuis. Ook heb ik bij de oude Barbiespullen van Daphne en Suzanne gekeken wat er nog leuk en bruikbaar was. Dit waren op zich wel leuke meubels maar heel erg verkleurd dus niet mooi meer. Eerst heb ik geprobeerd de meubels te spuiten met verf maar dat was geen succes. Toen heb ik met behangplaksel en wit papier de meubels beplakt en laten drogen. Toen het opgedroogd was heb ik het meubilair geschilderd.

De muren, de vloeren en raambekleding

De muren heb ik geverfd en heb ik behangen met papier uit een boek van de Action. De vloeren heb ik beplakt met houten en grijze plakplastic. Voor de badkamervloer heb ik plaktegeltjes (van Ali) gebruikt.

De gordijnen in de slaapkamer en woonkamer heb ik genaaid van lapjes gordijnstof die ik bij Woonboulevard Poortvliet op de kop heb getikt. De gordijnen zijn met 2 oogjes en een sushistokje opgehangen.

De lamellen in de badkamer heb ik gemaakt met houten stokjes van de Action waar ik een gaatje in heb geboord en die ik geknoopt heb met suede koord.

Met deze houten stokjes heb ik ook de lambrisering in de keuken gemaakt.

Het inrichten van het Barbiehuis

Toen de basis af was, kon het leukste werk beginnen, het inrichten en stylen van het Barbiehuis. Ik kan daar helemaal in los gaan en alle kleine details moeten kloppen.

De woonkamer

In de woonkamer ligt een rieten placemat van de Action als vloerkleed. De tafeltjes, servies, lijstjes, krukje, kandelaars, tv, vaas, boeken en lamp heb ik via Ali Express besteld.

De bank, stoel en lamp zijn opgeknapte Barbiemeubels, de witte kast komt van Ikea (gevonden bij de kringloop) en de kussen heb ik zelf gehaakt of genaaid. De schilderijtjes rechts zijn verschillende knopen waar ik iets in heb geplakt.

De tipi tent vond ik via Pinterest en heb ik gemaakt met het voorbeeld, sushi eetstokjes, stukje suede en twee pompoms. Hier heb je het printvoorbeeld van de tipi https://www.decoandkids.com/blog/diy-mini-teepees-para-jugar-o-decorar/

De badkamer

Het bad en de wc zijn Barbiemeubels die ik na de papier-maché grijs geverfd heb. Het badmeubel is een stapelbed uit een klein poppenhuis die ik geverfd heb en waar ik haakjes voor de handdoeken aan gemaakt heb. De rekjes, wastafel, zeeppompjes, spiegel en weegschaal komen van Ali Express en de twee houten kastjes zijn gekocht bij de Action. De handdoeken heb ik geknipt van een theedoek gekocht van de Action en omgezoomd met de naaimachine.

De keuken

In de keuken heb ik de Barbietafel en stoelen bekleed met stof van de Action.

De keuken en kast had ik al voor het poppenhuis gekocht en die heb ik nu opgehangen zodat ze hoger staan.

De magnetron, trolley, rekje, kapstok, emmer, lijst, servies, eten en keukenspullen komen van Ali Express.

Het kleed heb ik van een kussen gemaakt, gekocht bij de Action. Ik heb het kleed verknipt en de vulling eruit gehaald en dicht genaaid. Van dit kussen heb ik nog een kussen voor in woonkamer en slaapkamer gemaakt.

De slaapkamer

In de slaapkamer staat een kringloopgelukje. Ik zag deze roze kast voor €0,20 staan en heb hem meegenomen met in gedachten daar kan ik wel iets mee.

Ik heb de kast geverfd en ik heb er gaten in geboord en een suede touw in gespannen. Nu is het de kast in de slaapkamer geworden.

Het bed heb ik van gordijnstof genaaid, het is een lekkere boxsspring geworden. Het kleed is een verknipt kleed van de Action. Stoel, rekje, plant, laptop, gieter, telefoon, spiegel, wekker, parfumflesjes komen van Ali Express.

De leren slinger heb ik ooit eens in een grote opruimbak bij de Intratuin gekocht en de papieren rozen komen van de Action.

De kinderkamer

De kinderkamer zijn eigenlijk allemaal spullen uit het poppenhuis. Het stapelbed heb ik opnieuw bekleed met stof van de Action.

De (schommel)stoelen, trein, kratje, passpiegel, stapelbed, hobbelpaard, vissenkom en schoolbord komen bij Ali Express vandaan. Het kleed heb ik zelf gehaakt en de sterren vond ik in dezelfde rommelbak van de Intratruin als waar ik de slinger van de slaapkamer vond.

Het dakterras

Op het dakterras kan je lekker chillen en zelfs barbecueën. Servies, barbecue, tafel, eten en fiets komen van Ali Express. De stoelen heb ik via Amazon besteld.

In mijn maandvlog van maart kan je ook het proces van dit opgeknapte en ingerichte Barbiehuis bekijken.


Ik heb er met heel veel plezier aan gewerkt, helemaal blij met het resultaat. Het is een hip modern barbiehuis geworden waar ik zelf best in zou willen wonen. Nu ga ik werken aan een leuke Barbiekleding collectie want in een mooi huis moet je er natuurlijk ook goed uitzien. Dit wordt vervolgd.


781 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

4 comentários


Hannie
06 de abr. de 2023

Heb hier geen woorden voor, wat ontzettend knap, mooi, creatief en vooral vindingrijk. Liefs Hannie

Curtir
juf Sas
juf Sas
07 de abr. de 2023
Respondendo a

Dank je wel Hannie toch voor je lieve woorden.

Curtir

Elke Verbeeren
06 de abr. de 2023

Wauw, zo prachtig

Curtir
juf Sas
juf Sas
07 de abr. de 2023
Respondendo a

Dank je wel Elke

Curtir
bottom of page