google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Haakpatroon opbergzak Jut en rugzak Juul van juf Sas


Babyshower

Zo handig deze opbergzak en staat ook meteen heel leuk in de babykamer. Voor een babyshower wilde ik een leuke cadeauverpakking haken die je daarna ook nog kunt gebruiken.

Rugzak

Toen de opbergzak af was, dacht ik het is ook leuk als rugzakje dus nog een zakje gehaakt, ditmaal in oudroze en meteen geëxperimenteerd met de oortjes en er een rugzakvariant van gemaakt.

De namen

Toen ik de rugzak en opbergzak aan het fotograferen was, dacht ik het is net Jut en Jul en daar heb ik Jut en Juul van gemaakt. Vond ik wel een grappige combi.

Kortom de haakpatronen van opbergzak Jut en rugzak Juul zijn snel gehaakt en hebben leuk resultaat.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Gebruikte steken:

-losse

-halve vaste

-vaste

-stokje

Afmetingen:

Opbergzak Jut is vanaf de onderkant tot de bovenkant (zonder oren) gemeten 24 cm lang en 18 cm breed


Wat heb je nodig voor Opbergzak Jut en rugzak Juul:

-2 bollen Paris van Drops (kleur grijs voor Jut en oudroze) en

-Rest Paris van Drops (kleur roest voor Juul)

-klein restje zwart katoen (voor gezicht)

-haaknaald 4,5

-schaar

-stopnaald

-suède koord (ik koop dit altijd via Ali Express, verkrijgbaar in allerlei kleuren en snel in huis http://s.aliexpress.com/Bn2IVJNn)


Hoe maak je opbergzak Jut en rugzak Juul:

Let op: Je draait bij deze opbergzak je haakwerk niet en sluit elke toer met en halve vaste.

Film met uitleg:

Start met een lange draad (hiermee kan je de onderkant meteen dichthaken), maak dan je beginlus en haak 60 lossen, maak er een ring van door in de eerste losse een halve vaste te haken

Toer 1 t/m 19: Haak 3 lossen (eerste stokje), haak nog 59 stokjes, totaal 60 stokjes

Nu ga je de tunnel voor het koord haken.

Toer 20: Haak een keerlosse, *haak een vaste, een losse* *herhaal nog 30 keer

Hecht niet af maar haak meteen de ophanglus aan de zak.

Ophanglus:

Toer 1: Haak 20 vasten, haak met een halve vaste vast aan de zak.

Toer 2: Haak een keerlosse, haak 20 vasten, hecht je draad goed af.


Onderkant:

Haak nu met de begindraad de onderkant dicht met 30 halve vasten. Keer de zak, dit is de buitenkant (gehaakte vasten is dus de binnenkant van de zak)

De oren van Jut (opbergzak):

Leg de zak neer op, de oren haak je aan de voorkant. Verdeel de 2 oren netjes over de zak.

Sla 3 steken over aan begin, haak dan het eerste oor, sla 8 steken over in midden haak dan tweede oor en als het goed is heb je dan 3 steken aan eind (1 kant is totaal 30 steken). Zo heb je de oren netjes verdeeld. Je haakt de oren meteen vast aan de zak.


Toer 1 t/m 7: Haak 3 lossen (eerste stokje) , haak 7 stokjes, totaal 8 stokjes

Toer 8: 2 minderen, sla een tweede en zevende stokje over Haak 3 lossen (eerste stokje) , haak 5 stokjes, totaal 6 stokjes (sla een tweede en zevende stokje over)

Toer 9: 2 minderen, sla een tweede en vijfde stokje over Haak 3 lossen (eerste stokje) , haak 3 stokjes, totaal 4 stokjes (sla een tweede en zevende stokje over)

Hecht draad af, haak nu tweede oor ook meteen vast aan de zak.


Gezichtje:

Borduur nu het gezichtje op de voorkant van de zak. Opbergzak Jut is af!

De oren van Juul (rugzak):

Leg de zak neer op, de oren haak je aan de voorkant. Verdeel de 2 oren netjes over de zak.

Sla 3 steken over aan begin, haak dan het eerste oor, sla 8 steken over in midden haak dan tweede oor en als het goed is heb je dan 3 steken aan eind (1 kant is totaal 30 steken). Zo heb je de oren netjes verdeeld. Je haakt de oren meteen vast aan de zak.

Voor uitleg van oortjes van Juul, kijk vooral het filmpje

Toer 1: met oud roze Haak 3 lossen (eerste stokje) , haak 7 stokjes, totaal 8 stokjes

Toer 2 t/m 7: met oud roze Haak 3 lossen (eerste stokje, haak 1 schakel over naar roest, haak 4 stokjes roest, schakel over naar oud roze, haak 2 stokjes

Toer 8: met oud roze 2 minderen, sla een tweede en zevende stokje over Haak 3 lossen (eerste stokje) , haak 1 stokje, schakel over naar roest, haak 2 stokjes, schakel over naar oud roze, haak 2 stokjes totaal 6 stokjes (sla een tweede en zevende stokje over)

Toer 9: met oud roze 2 minderen, sla een tweede en vijfde stokje over Haak 3 lossen (eerste stokje) , haak 3 stokjes, totaal 4 stokjes (sla een tweede en zevende stokje over)

Hecht draad af, haak nu tweede oor ook meteen vast aan de zak.

Hengels van rugzakje Juul, zie ook filmpje voor uitleg

Sla 6 steken over aan de zijkant en haak aan de achterbovenkant 5 stokjes, haak in totaal 20 toeren 5 stokjes (langer mag ook natuurlijk), zet de hengsels aan de onderkant vast met 5 halve vasten.

Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas


Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief


Haakpatroon in pdf:

https://4a0c2ae5-6ec7-407b-81a6-86289cd13789.filesusr.com/ugd/4ea2e0_e9a9f2ea4f27407793d4841c7b97fe40.pdf(als je dit patroon opslaat, bedenk dan even hoeveel tijd het me gekost heeft om dit voor jou te maken en hoeveel het jou dan waard is)


Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar https://www.jufsas.com/creatief

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

#haakpatroonjufSas #nijn #opbergzakhaken #virka #crocheting #crochetdesigner #haken #creatief #handcrafted #handmade #DIY #patroonjufsas #goedeuitleg #jufSas #babykamerhaken #ontwerpvanjufSas #patroonvanjufSas #opbergzak #freepattern #gehaaktbabyspeelgoed #hakenvoorbaby #stapvoorstapuitgelegd #crochetpattern #jufsas #gratishaakpatroon #haakpatroon #hakeniship #gehaaktecadeauverpakking #babyshower #parisDrops #lightgrey #babykamer #babyboy #nijnfreepattern #opbergzaknijntje #nijntjehaken #rugzakhaken #gehaaktenijn #gehaakteopbergzak #babyspeelgoed #nijngratispatroon #gehaakteopbergzakmetgratishaakpatroon #gratishaakpatroonopbergzak #hakenmetjufsas #rugzaknijn #rugzakjuul #opbergzakjut #jutenjuuljufsas #jutjuul #jutenjuul #hakenvoorbeginners #haakpatroonvoorbeginners #simpelhaakpatroon #cadeauverpakkingbabyshower #hakenvoorbabys #hakenbabyshower

5.199 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page