• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Blokletters e, f, g en h handmade by juf Sas met gratis patroon


Vorige zomer was de zomer van de gehaakte veer. Deze zomer is de zomer van de letters. Kleinzoon Micha gaat na de zomervakantie naar groep 3 en is al bezig met letters. De m van Micha, de n van Noa. Zo begint het leren lezen, de beginnende geletterdheid. Het blijft de juf in mij die er meteen een mooi projectje in zag. Letters haken zodat Micha straks woordjes kan neerleggen en ik ze kan lezen. Zo’n leuk proces. Het was best puzzelen. Over sommige letters was ik niet helemaal tevreden dus die moest ik nog even bijschaven. Ik had een m gemaakt maar Micha draaide hem om en zei dat is de w van Wessels. Dus de m heb ik aangepast en de m die ik dacht dat m was, heb ik de w van gemaakt. De letters heb ik met Paris van Drops gehaakt. Ik heb voor elke letter een andere kleur gebruikt zo kan kleindochter Noa meteen de kleuren leren. Je kan de letters natuurlijk ook gewoon in 1 kleur haken. Ook kan je de letters gebruiken om er bijvoorbeeld een geboorteslinger van te maken. Kortom je kan er alle kanten mee uit. Het leuke is dat één letter ook zo gehaakt is en dat is voor de zomer wel handig, niet te grote projecten maar kleine haakwerkjes tussendoor. In 6 blogs krijg je de gratis patronen van alle letters.

Hier vind je de linkjes naar alle blokletters

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Gebruikte steken:

-losse

-halve vaste

-vaste

Afmetingen:

De letters variëren tussen de 8 cm en 13 cm

Wat heb je nodig:

-kleine restjes katoen, ik heb heel veel kleuren Paris van Drops

-haaknaald 4

-schaar

-stopnaald

Hoe maak je de kleine blokletters:

Filmpje met uitleg:

De meeste patronen van de letters spreken voor zich. De l, i, o, v en j zijn makkelijkst. De a, c, e, f, h, k, m, n, r, t, u, y zijn iets ingewikkelder en de b, d, p, q, z en s zijn het moeilijkst dus in twee filmpjes leg ik de b (d, p en q) en s uit.

De letter e

Het patroon:

De letter f

Het patroon:

Bij de f: Naai bij het in elkaar zetten de opening bij het streepje dicht.

De letter g

Het patroon:

De letter h

Het patroon:

Afwerking:

Bij de laatste vaste van de tweede letter hecht je de draad niet af maar leg je de twee letters op elkaar en haak je rondom de delen vast met een een halve vaste. Je hoeft geen draden af te hechten die stop je bij het vasthaken naar binnen. Ben je helemaal rond, keer dan je haakwerk en aan de andere kant haak je ook rondom een halve vaste. Hecht de draad af, werk hem weg en knip de draad af. Je letter is klaar.

Nog meer info nodig bekijk dan dit filmpje:

Het blog met de letters a, b, c, en d

Het blog met de letters i, j, k, l en m

Het blog met de letters n, o, p, q en r

Het blog met de letters s, t, u en v

Het blog met de letters w, x, y en z

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar https://www.jufsas.com/creatief

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

Klik hier voor meer gratis haak- en breipatronen van juf Sas

#tipvanjufSas #haakwerk #haken #virka #crocheting #crochetlover #hakenisleuk #creatief #handcrafted #handmade #DIY #handmadebyjufSasmetgratispatroon #goedeuitleg #jufSas #nieuwontwerp #ontwerpvanjufSas #patroonvanjufSas #hakeniscool #freepattern #stapvoorstapuitgelegd #crochetpattern #jufsas #haakpatroon #hakeniship #gratishaakpatroon #hakenvoorinhuis #haaktutorial #vasteenlosse #hakenvoorbeginners #simpelhaakpatroonomtelerenhaken #simpelhaakpatroon #easycrochetpattern #ocher #lettersinhaken #lettershaken #lettersvanveiliglerenlezen #onderwijs #lerenlezen #beginnendegeletterdheid #juf #groep3 #lerenlezenlettersvanveiliglerenlezen #lesmateriaal #lesideeën #lesidee #haakjuf #beginnendegeletterdheidhetlerenlezen #hakkenenplakken #lettersherkenen #lettersvooreennaamslingers #lettershakenvoordeklas #haakpatroonvanblokletters #haakpatroonvankleineblokletters #ParisvanDrops #katoenvanDrops #katoenParis #hetalfabethaken #lettersvanhetalfabethaken #alfabet

1,104 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

    ©2021 juf Sas

    google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0