google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Haakpatroon paasei van juf Sas


Haakpatroon paasei van juf Sas

Dit geweldige paasei zag ik op instagram voorbij komen bij https://www.instagram.com/jenropa/. Hij viel me meteen op door het vrolijke ontwerp en ik dacht het ei is leuk voor Pasen maar past ook zeker in de kerstboom.


Jenny van https://www.instagram.com/jenropa/ heeft haar haakpatroon in het Zweeds en in het Engels op haar instagram staan. Ik heb het paasei vanuit het Engels met Quattro van LangYarns gehaakt en toen het af was heb ik Jenny een berichtje gestuurd met de foto's en de vraag of ik het patroon in het Nederlands mag vertalen en op mijn blog mag plaatsen. De reactie van Jenny was heel postief "Just fun if more people can make them". Super leuk en hier dus het haakpatroon van deze gehaakte paasei.

Het paasei is snel gehaakt dus je kan hem nog makkelijk voor Pasen haken en als je ze dan voor Pasen gehaakt hebt, kan je de eieren ook weer bewaren voor kerst en ze nog een keer showen in de kerstboom.

Kerstinspiratie:

Meer kerstinspiratie vind je op mijn speciale kerstpagina op mijn website https://www.jufsas.com/kerstpatronenjufsas


Het patroon

Het patroon van paasei heb ik uitgeschreven en ik heb van elke toer foto's gemaakt. Bij vragen, stel ze dan vooral in de juf Sas haak- en brei facebookgroep. Mocht je het paasei gaan haken, heel veel succes!

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!


Wat heb je nodig voor het gehaakte paasei:

-5 kleuren katoen, ik heb Quattro van Lang Yarns gebruikt

-haaknaald 3

-stopnaald

-schaar

Kleurgebruik paasei 1:

Kleur 1: Quattro van Lang Yarns kleur 28 koraal

Kleur 2: Quattro van Lang Yarns kleur 9 zacht roze

kleur 3: Quattro van Lang Yarns kleur 97 olijfgroen

Kleur 4: Quattro van Lang Yarns kleur 2 room wit

kleur 5: Quattro van Lang Yarns kleur 109 licht perzik

Kleurgebruik paasei 2:

Kleur 1: Quattro van Lang Yarns kleur 75 donkeroranje

Kleur 2: Quattro van Lang Yarns kleur 175 roest

kleur 3: Quattro van Lang Yarns kleur 2 room wit

Kleur 4: Quattro van Lang Yarns kleur 68 chocolade

kleur 5: Quattro van Lang Yarns kleur 109 licht perzik


Gebruikte steken:

-losse (chain)

-halve vaste (slipstitch)

-vaste (en:double crochet am:single crochet)

-stokje (en:treble am: double crochet)

-dubbel stokje (en: double treble am: tripple crochet)

-popcorn van 4 stokjes


Afmetingen:

De afmetingen van het paasei zal verschillen, dit ligt aan het katoen of wol dat je gebruikt. Mijn paasei is ongeveer 8 cm en 13,5 cm inclusief lusje.


Hoe haak je het paasei:


Handig: Hecht na elke kleur meteen de draden af!

Toer 1 (kleur 1): Haak in de magische ring 6 vasten, haak een halve vaste in de eerste vaste om de toer te sluiten

Toer 2 (kleur 2): haak een keerlosse, haak 1 vaste, haak in dezelfde steek een popcorn van 4 stokjes, haak 1 losse, *haak in de volgende steek 1 vaste, een popcorn en een losse*, *herhaal nog 4x totaal, sluit de toer met een halve vaste 6 popcorns en 6 vasten

Toer 3 (kleur 3): start tussen de popcorns, haak 3 lossen, zet deze vast met een vaste tussen de volgende popcorns, haak door tot je 6x 3 lossen en een vaste hebt gehaakt. Zet de laatste 3 lossen vast met een halve vaste.

Toer 4 (kleur 3): Haak een halve vaste om de 3 lossen om daar te starten, haak 3 lossen, haak 2 dubbel stokjes samen, haak 2 lossen, haak om dezelfde 3 lossen 3 dubbelstokjes samen, haak 3 lossen, *haak om de volgende 3 lossen 3 dubbelstokjes samen, haak 2 lossen, haak 3 dubbel stokjes samen, haak 3 lossen* * herhaal nog 4x

Toer 5 (kleur 4): Start tussen de 3 samengehaakte dubbele stokjes, haak een keerlosse, haak om de 2 lossen 4 vasten, haak in de 3 dubbelstokje een vaste, haak om de 3 lossen 3 vasten, *haak in de 3 dubbelstokje een vaste, haak om de 2 lossen 2 vasten, haak in de 3 dubbelstokje een vaste, haak om de 3 lossen 3 vasten* * herhaal nog 1 keer, haak in de 3 dubbelstokje een vaste, haak om de 2 lossen 4 vasten, haak in de 3 dubbelstokje een vaste, haak om de 3 lossen 3 vasten, *haak in de 3 dubbelstokje een vaste, haak om de 2 lossen 2 vasten, haak in de 3 dubbelstokje een vaste, haak om de 3 lossen 3 vasten* * herhaal nog 1 keer, haak in de 3 dubbelstokje een vaste, sluit de toer met een halve vaste

Haak toer 1 t/m 5 nog een keer zodat je twee helften hebt.

Nu ga je de twee helften aan elkaar haken, leg de binnenkanten op elkaar en haak ze aan elkaar met toer 6.

Toer 6 (kleur 5): Begin in de achterste lus van de tweede vasten van de 4 vasten, Haak 22 vasten (de ophanglus), zet hem vast met een halve vasten in dezelfde steek, haak 4 lossen, sla 1 steek over, haak 1 vaste in de achterste lus van beide delen, herhaal dit tot het eind, je hebt in totaal 22 lussen van 4 lossen.


Hecht de draad af en je paasei is klaar!

Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas


Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief


Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van jouw eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar https://www.jufsas.com/creatief en de #jufsas #hakenmetjufsas gebruikt.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


3.382 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page