google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

De grote tuinverbouwing, de achtertuin

Sinds 18 maart 2019 wonen we in ons nieuwe huis. Een paar weken nadat we er woonden begon Thuis in Bouwen met de bouw van 4 nieuwe huizen naast ons. In de achtertuin werd er geheid en hekken geplaatst en moest er een muur van de veranda van de buren gebouwd worden. Hierdoor konden we achter maar een half terras aanleggen. We besloten toen dat we de aanleg van de tuin maar op zouden schuiven tot 2020. In ieder geval totdat de huizen naast ons opgeleverd zouden zijn. Eind november kregen de nieuwe buren hun sleutels en konden wij over onze tuin gaan nadenken. De oprit voor en terras achter hebben we wel meteen in maart aan laten leggen door V & V bestrating, maar de rest was inmiddels flink overwoekerd door gras, onkruid en riet. Het is een flinke achtertuin van 8.75 meter breed en 23 meter lang. Heel veel werk dus om daar iets moois van te maken. We hebben Erik Maljaars gevraagd of hij iets voor ons kon betekenen. De wensen van ons waren, een stuk gras, borders en een stuk om te kunnen moestuinen.

Erik heeft ontwerpen gemaakt van de voor- en de achtertuin en daar waren we meteen blij mee. Er zit symmetrie in, rust en niet al te veel onderhoud en toch genoeg ruimte om groente en fruit te kunnen verbouwen. De opdracht werd gegeven. Begin december werd het onkruid gemaaid en net voor de kerst werd de tuin afgegraven en werd er brabantse grond en zand geleverd. Na de kerstvakantie werd er drainage, pad en terras achter aangelegd en de moestuin bakken gemaakt. Vandaag gaat de groene beukenhaag erin en worden de bakken gemaakt voor de rode beukenkolom. Ik maak elke dag wel een paar foto's en het is erg leuk om te zien hoe het steeds meer een tuin wordt.

Helemaal grappig is het dat twee oude buurjongens (Robert en Willem-Jan)uit Stavenisse meewerken in de tuin. Toen we daar verhuisden in 2005 waren ze 7 en 5 jaar oud en inmiddels zijn ze 20 en 22. We hadden ze niet meer herkend. Zij ons trouwens ook niet. Toch een klein wereldje.


Erik Maljaars Tuinen: https://www.maljaarstuinen.nl/


Meer blogs over ons (oude) huis en verhuizing:


574 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page