google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Pinterest
 • Twitter
 • Foto van schrijverjuf Sas

Flipflops Green Leaves handmade by juf Sas met gratis haakpatroon


Het zesde paar zelf gehaakte teenslippers deze zomer, ik denk echt dat dit het laatste paar is want de herfst staat te wachten en het wordt tijd voor weer wat warmere creaties. Na de Summer, Flowers, Retro, Heart, de Bardot nu de Green Leaves. Flipflops in groene tinten met 4 gehaakte blaadjes aan de linten. De splitknopen van de Action maken het af, maar je kan er ook voor kiezen deze eruit te halen én ook dan zijn ze leuk.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Wat heb je nodig voor Flipflops Green Leaves:

 • Groene teenslippers van de Action €1,29 (daar knip je de bandjes van af)

 • 6 knoopjes

 • Snoer mint en houten kralen van de Action

 • 12 splitknopen van de Action

 • Pakket Cotton Yarn (kleine bolletjes katoen) van Action

 • Haaknaald 3

 • Stopnaalden

 • Schaar Gebruikte steken:

 • Losse

 • Halve vaste

 • Vaste

 • Stokjes

Hoe maak je de Flipflops Green Leaves:

Het voetbed:

Maak de beginlus met een flink stuk draad er aan, deze draad gebruik je namelijk voor de knoop. Start met de lichtste groen 10 lossen (de eerste 6 zijn het touwtje tussen je tenen)

Toer 1: haak in de vierde losse een stokje, de eerste 3 lossen zijn het eerste stokje (totaal 2 stokjes)

Toer 2: hecht aan met de een na lichtste groen: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak in laatste stokje nog 2 stokjes (totaal 4 stokjes)

Toer 3: hecht aan met de tint groen die daar net boven zit: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak in ieder volgende stokje een stokje, haak in laatste stokje nog 2 stokjes (totaal 6 stokjes)

Toer 4: hecht aan met donkergroen: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak in ieder volgende stokje een stokje, haak in laatste stokje nog 2 stokjes (totaal 8 stokjes)

Toer 5: kleur van toer 1: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak in ieder volgende stokje een stokje, haak in laatste stokje nog 2 stokjes (totaal 10 stokjes)

Toer 6: kleur van toer 2: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak in ieder volgende stokje een stokje, haak in laatste stokje nog 2 stokjes (totaal 12 stokjes)

Toer 7: kleur van toer 3: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak in ieder volgende stokje een stokje, haak in laatste stokje nog 2 stokjes (totaal 14 stokjes)

Toer 8: kleur van toer 4: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak in ieder volgende stokje een stokje, haak in laatste stokje nog 2 stokjes (totaal 16 stokjes)

Toer 9: kleur van toer 1: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak 5 stokjes (dus in totaal 7 stokjes), haak 4 lossen, sla 4 stokjes over en haak dan 7 stokjes, meerder in het laatste stokje (totaal 18 steken)

Toer 10: kleur van toer 2: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak 5 stokjes (dus in totaal 7 stokjes), haak 3 lossen, haak 1 vaste om de 4 lossen van de vorige toer heen, haak 3 losse en haak dan 7 stokjes, meerder in het laatste stokje (totaal 20 steken)

Toer 11: kleur van toer 3: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak 7 stokjes (dus in totaal 9 stokjes), haak 4 lossen, sla 4 stokjes over en haak dan 9 stokjes, meerder in het laatste stokje (totaal 22 steken)

Toer 12: kleur van toer 4: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak in ieder volgende steek een stokje, haak in laatste stokje nog 2 stokjes (totaal 24 stokjes)

Randje om voetbed: Haak met de lichtste groen *1 stokje en 1 halve vaste*, *herhaal dit * tot je alle kanten een stokje en een halve vaste hebt gehaakt. Steek de 6 splitknopen in het voetbed.

Zet met een knoop het touwtje tussen je tenen goed vast, hecht de draad af.

De lussen:

Haak met twee verschillende kleuren groen 2 lussen:

Start met 12 lossen en sluit de ring met een halve vaste.

Toer 1: haak 1 keerlosse, haak 12 vasten in de 12 lossen, hecht een nieuwe kleur aan

Toer 2: draai je haakwerk, haak 1 losse en dan 12 vasten in onderstaande vasten. Zet deze gehaakte lusjes vast met een knoop aan de onderkant. Hecht de draad goed stevig af.

Hoe haak je een green leave:

14 lossen met de lichtste kleur 1. 3 halve vasten in 13de 12de en 11de losse, maak vast met een halve vaste in de 10de losse 2. Haak 4 lossen, in 3e, 2e en eerste losse een vaste (totaal 3 halve vasten) , maak vast met een halve vaste in de 10de losse 3. Haak 4 lossen, in 3e, 2e en eerste losse een halve vaste (totaal 3 halve vasten) , maak vast met een halve vaste in de 10de losse Haak een halve vaste van 10de losse naar 9de losse 4. Haak 5 lossen, in 4e, 3e, 2e en eerste losse een halve vaste (totaal 4 halve vasten) maak vast met een halve vaste aan de 9de losse van de beginsnoer lossen. 5. Haak 5 lossen, in 4e, 3e, 2e en eerste losse een halve vaste (totaal 4 halve vasten) maak vast met een halve vaste aan de 9de losse van de beginsnoer lossen.

Je hebt nu 5 blaadjes, schakel over naar een andere kleur groen 6. Haak 6 lossen, in 5e, 4e, 3e, 2e en eerste losse een halve vaste (totaal 5 halve vasten) maak vast met een halve vaste aan de 7de losse van de beginsnoer lossen 7. Haak 6 lossen, in 5e, 4e, 3e, 2e en eerste losse een halve vaste (totaal 5 half vasten) maak vast met een halve vaste aan de 7de losse van de beginsnoer lossen Haak een halve vaste van 7de losse naar 6de losse 8. Haak 6 lossen, in 5e, 4e, 3e, 2e en eerste losse een halve vaste (totaal 5 halve vasten) maak vast met een halve vaste aan de 6de losse van de beginsnoer lossen 9.Haak 6 lossen, in 5e, 4e, 3e, 2e en eerste losse een halve vaste (totaal 5 halve vasten) maak vast met een halve vaste aan de 6de losse van de beginsnoer lossen

Je hebt nu 9 blaadjes, schakel over naar de donkerste kleur groen 10. Haak 5 lossen, in 4e, 3e, 2e en eerste losse een halve vaste (totaal 4 halve vasten) maak vast met een halve vaste aan de 4de losse van de beginsnoer lossen. 11. Haak 5 lossen, in 4e, 3e, 2e en eerste losse een halve vaste (totaal 4 halve vasten) maak vast met een halve vaste aan de 4de losse van de beginsnoer lossen. Haak een halve vaste van 4de losse naar 3de losse 12. Haak 4 lossen, in 3e, 2e en eerste losse een halve vaste (totaal 3 halve vasten) , maak vast met een halve vaste in de 3de losse van de beginsnoer lossen. 13. Haak 4 lossen, in 3e, 2e en eerste losse een halve vaste (totaal 3 halve vasten) , maak vast met een halve vaste in de 3de losse van de beginsnoer lossen

Hecht de draadjes af. Haak 4 green leaves.

De linten:

Haak aan beiden kanten twee linten:

Lint 1: Haak in het buitenste hoeken 2 linten van 110 lossen in twee tinten lichtgroen. Haal deze twee linten door 8 houten kralen. Wissel de kleuren mint en hout af. Zet aan het uiteinden van deze linten de green leave vast.

Lint 2: Toer 1: Haak ook 1 lint met 110 lossen in donkergroen.

Toer 2: hecht een nieuwe kleur aan (een tint lichter groen) haak 1 keerlosse en in iedere losse een vaste, totaal 110 vasten.

Rijg er een houten kraal door met de draad die nog niet afgehecht is (dit gaat een stuk makkelijker), hecht de draad af en maak een knoop in de lint.

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar www.jufsas.com.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

542 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page