google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Pinterest
 • Twitter
 • Foto van schrijverjuf Sas

Flip flops Summer handmade by juf Sas met gratis haakpatroon


Ze waren net op tijd af, mijn nieuwe teenslippers, voor deze eerste zomerse dag. Deze gehaakte teenslippers zitten heerlijk. Het zachte katoen zit prima bij je teen en doet tenminste niet zeer. Je kan de flipflops op verschillende manieren knopen. Er komen vast nog meer variaties van juf Sas op het thema 'creatief met teenslippers'.


Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Wat heb je nodig voor Flipflops Summer:

 • Blauwe teenslippers van de Action €1,29 (daar knip je de bandjes van af)

 • 6 knoopjes

 • 6 parels

 • 1 bol donkerblauw soft katoen Action

 • 1 bol lichtblauw soft katoen Action

 • Haaknaald 4

 • Donkerblauw garen

 • Stopnaalden klein en groot

 • Schaar

Gebruikte steken:

 • lossen

 • halve vasten

 • vasten

Per flipflop haak je: 3 slakkenhuizen (tutorial volgt nog) 2x 3 draden ongeveer 25 cm lang -2 losse, 1 vaste in tweede losse en dan nog 44 vasten er om de draden heen haken 1x 3 draden ongeveer 20 cm lang -2 losse, 1 vaste in tweede losse en dan nog 34 vasten er om de draden heen haken Draad rollen en vast zetten met een steekje aan achterkant, dit doe je bij alle drie.

De 3 slakkenhuizen met kleine steekjes aan elkaar zetten, kleinste voor, de twee grote achteraan. Maak in het midden van de slakkenhuis een parel vast met donkerblauw garen vast.

Slakkenhuizen omhaken:

Toer 1: 30 vasten er om de drie slakkenhuizen heen haken met lichtblauw katoen Toer 2: 30 vasten met donkerblauw haken Hecht af en werk de draden weg.

Haak precies in het midden van de voorste slakkenhuis met dubbeldraad 5 lossen, hecht af met een lang draad. Haal draad door voorste opening (grote teen) en zet met stopnaald deze draad vast aan knoopje aan de onderkant van de zool. Haak bij achterste twee slakkenhuizen extra randje: Toer 1: haak 5 vasten, 1 halfstokje (precies in midden), 5 stokjes met lichtblauw Toer 2: haak 11 vasten met donkerblauw Toer 3: haak 11 vasten met lichtblauw Toer 4: haak 11 vasten met donkerblauw

Twee linten, elk aan 1 kant Toer 1: haak aan zijkant met lichtblauw 100 lossen Toer 2: haak met donkerblauw 100 vasten en aan de zijkant 4 vasten Maak in de uiteinden van de linten een losse knoop.

Lusjes 2x: Haak 10 lossen, sluit met een halve vaste, haak 10 vasten met donkerblauw, hecht af met een lang draad. Haal draad door achterste twee openingen zet met de draad een knoop aan de onderkant van de zool vast.

Vlecht aan beide kanten de lint door het lusje van je teenslipper, sla de lint om je hiel, en twee keer om je been. Maak de linten vast met een losse knoop.

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar www.jufsas.com/creatief.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

646 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page