• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Woonvest handmade bij juf Sas met gratis patroon


Het is er weer voor, dit heerlijke woonvest waarin je weg kan kruipen. Bakje thee erbij, netflixje of mooie muziek van bijvoorbeeld Norah Jones aan en compleet gelukkig zijn. Naar buiten kijken waar de koude wind hard om het huis blaast.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Woonvest samen met okergele shawl Sunshine

Dit heerlijke woonvest heb ik deze winter gehaakt. Dat was erg prettig want ik had geen plaid nodig. Hoe groter het vierkant werd, hoe warmer ik het kreeg. Dit woonvest is een heel simpel patroon en als je stokjes kan haken, kan je dit vest ook maken. Ik heb voor wol Luxury van Zeeman gekozen, een mooie kleur blauw met een metallic draadje er doorheen zodat het glinstert in het donker. Kies een mooie kleur wol uit en begin aan je eigen woonvest.

Wat heb je nodig:

-Haaknaald 6

-15 bollen Luxury kleur Navy van Zeeman à €2,79 per stuk

-Grote stopnaald om draadjes af te werken

-Leren label

Gebruikte steken:

-losse

-halve vaste

-stokjes

-reliëfstokjes voor en achter voor boord van mouwen

Afmetingen van het woonvest:

Ik heb zelf maat L (42) en ben best lang (1.82) dus ik heb het vierkant best groot gemaakt maar je kan het natuurlijk altijd aan je eigen maat aanpassen. Mijn vierkant is 1.30m bij 1.30m.

Het patroon van het woonvest:

Start met 6 lossen en maak de ring vast met een halve vaste

Toer 1: haak 3 lossen (eerste stokjes), haak 2 stokjes in de ring, haak 1 losse, *haak 3 stokjes, 1 losse*, *herhaal nog 2 keer, maak vast met een halve vaste in de derde beginlosse (totaal 12 stokjes en 4 lossen)