google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Schilderij 'Vrijheid' geschilderd door juf Sas


Naast schilderij 'Open' nu ook schilderij 'Vrijheid' een beetje op dezelfde manier gemaakt. Uit een paar boekjes met mooi papier en quotes die ik ooit bij de Happinez heb gekregen, heb ik de tekeningen en quotes geselecteerd die goed bij elkaar passen.

Ik heb ze uit de boekjes gescheurd en op een schilderdoek gelegd. De teksten in Courier New (lettertype van juf Sas) heb ik uitgescheurd en over de prints gelegd. Met een flinke laag verf heb ik deze aan het doek 'gelijmd'. Met heel veel crèmekleurige verf heb ik er een dikke laag overheen gesmeerd en dat meteen weer met een oude doek er af gedept. Dit is de basis van het schilderij.

Hierna heb ik de wolk heel dik opgezet, zodat er echt reliëf op het schilderij ontstaat. Het water en de lucht heb ik met veel tinten gemengd en veel weggeveegd met een ribbeldoek wat meteen een mooi effect geeft.

Als laatste de vrouw op de schommel geschilderd en zo is schilderij 'Vrijheid' ontstaan. Een probeersel bij dit schilderij was of het zou lukken om het poeder van pastelkrijt in de natte verf te blazen. Geweldig effect geeft het aan dit schilderij en maakt het echt helemaal af.

Ook Vrijheid is geen 'netjes' schilderij geworden. Je ziet het papier, de lijnen lopen, soms bolt het zelfs een beetje op. Het kenmerkt het leven, dat ook niet vloeiend verloopt en waar je soms jezelf behoorlijk tegen kan komen. Als je maar blijft dromen en geloven in jezelf. De tekst 'Alle grote dingen komen voort uit het onbelangrijke. Daarom streeft de wijze nooit naar het grote. Op die manier kan hij grote dingen bereiken' dat op dit schilderij te lezen is vind ik kenmerkend hoe je kan dromen en kan starten uit iets kleins en daarin kan groeien.

Het proces en details van schilderij 'Vrijheid'

Afmetingen: 40 x 50 Acryl op papier met geblazen pastelkrijt. Vanaf 4 mei zal dit schilderij in Bibliotheek Zierikzee te zien zijn waar ik aan aantal werken zal exposeren. Erg spannend!

Schilderij Vrijheid van juf Sas
Schilderij Vrijheid van juf Sas
204 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page