google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Tunisch haken: Kussen gehaakt met de Tunesian smock stitch handmade by juf Sas


Op onze bank lag een saai blauw kussen dus net nu ik het tunisch haken onder knie krijg was het tijd voor een moeilijker patroon met het tunisch haken. Voor een kussen kwam ik al snel de Tunesian smock stitch tegen. Een heel mooi patroon voor een kussen. Na even puzzelen en het bekijken van een YouTube filmpje kwam ik er uit. Het haakt super en geeft een mooi chique effect.

Het tunisch haken werkt lekker snel. In een dag had ik dit kussen af. Het staat erg gezellig op de bank, beter dan die saaie blauwe uitvoering.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Wat heb je nodig voor dit kussen:

-Haaknaald 10 Ali Express vond ik 12 gebleekte bamboe tunische haaknaalden voor €3,35. Een zeer snelle levering want 26 september had ik ze pas besteld.

-drie bollen XL blauwe wol van Action

-schaar

-stopnaald

-etiket made with love (van Action)

Patroon, in het filmpje wordt precies uitgelegd hoe je de smock stitch haakt:

Mijn kussen heb ik gehaakt met 30 lossen, later worden dat 31 steken. `Ik heb 17x de eerste toer gehaakt. Ik heb een voor en een achterkant gehaakt en die twee aan elkaar gehaakt met vasten. Daarna in iedere vaste een halve vaste gehaakt om de rand extra mooi te krijgen. Etiket er opgenaaid en klaar is het kussen.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


#gehaakteshawl #sjaal #gehaaktesjaal #Zeeman #wolvandeZeeman #patroonvaneenherfstblad #lossen #tipvanjufSas #haakwerk #haken #virka #crocheting #crochetlover #ilovecrocheting #hakeniship #hakenisleuk #autumn #herfst #mooietinten #creatief #handcrafted #handmade #DIY #wolvanZeeman #DonutvanZeeman #handmadebyjufSasmetgratispatroon #gebleektebamboetunischehaaknaalden #tunischhaken #tunischtonsurtonsjaalbyClaire #patroonvanByClaire #okergeel #okergeleRoyalvanZeeman #donkergrijzewolJulia #tunischhakenuitproberen #filmpjevanbyclaire #goedeuitleg #haaknaald7 #leuk #nieuwsgierig #workinprogress #wip #jufSas #goedkopehaaknaalden #AliExpress #haaknaaldenvanAliExpress #eindresultaat #sjaalisaf #pimpspearls #kettingenvanpimpspearls #simpelpatroon #goedkoop #byClaire #tunischhakenvooreenkussen #kussen #gehaaktekussen #tunesiansmockstitch #smockstitch #mooieffect #saaikussen

6.344 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page