• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Shawl Esmé handmade by juf Sas met gratis haakpatroon


Hierbij het gratis haakpatroon van shawl Esmé, een leuke reliefshawl in 1 sprankelende kleur. Ik heb de shawl Esmé genoemd want Esmé betekent een helder groene edelsteen en dat past prima bij de kleur van deze shawl. Shawl Esmé is gehaakt met 9 bollen Emerald (color 25) Soft Mix van By Claire. Ik heb deze bollen bij Echt Studio gekocht. De bollen zitten in de kerstdeken van By Claire die bij Echt Studio echt heel gunstig geprijsd is. Je kan de bollen natuurlijk ook apart bestellen en zelf je kleur uitzoeken.

Deze kikkergroene shawl maakt het een beetje vrolijk in deze donkere dagen vol met wind in regen. Kortom ik heb duidelijk zin in de lente.

De patronen heb ik uitgetekend, uitgeschreven en ik heb bij het patroon een filmpje met uitleg gemaakt zodat het haken van deze shawl echt moet lukken. Als je shawl Esmé gaat haken, veel succes!


Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!


Gebruikte steken:

-losse (chain, ch)

-stokje (double crochet, dc)

-reliefstokje voor (front post double crochet, FP dc)

-reliefstokje achter (back post double crochet, BP dc)

Afmetingen:

Shawl Esmé is 19 cm breed en is 200 cm lang (exclusief franjes) Franjes zijn 18 cm lang.

Wat heb je nodig voor deze shawl?

-9 bollen Emerald (color 25) Soft Mix van By Claire (50 gram is 66 meter)

-haaknaald 6

-schaar

-stopnaald

-eventueel label zie voor meer informatie over een eigen label https://www.jufsas.com/post/label

De labels van juf Sas zijn ook te koop:

1 label kost inclusief verzenden €1,50

2 labels kosten inclusief verzenden €2,00

3 labels kosten inclusief verzenden €2,50

Geef me even een berichtje als je interesse hebt.


Haaktutorial bij shawl Esmé: Het filmpje is vooral bedoeld voor de ondersteuning van het haakpatroon van shawl Esmé. Het is niet bedoeld om te leren haken, daar zijn genoeg andere filmpjes voor. Dus bekijk het filmpje vooral in combinatie met geschreven en uitgetekende patroon.

Uitgetekende haakpatroon shawl Esmé in stitch fiddle:

Hoe haak je shawl Esmé:


Start met een ketting van 32 lossen

Toer 1: Haak 4 lossen, haak in de 5de losse 3 stokjes, sla 3 lossen over, haak 1 stokje en 1 losse, sla 1 losse over, haak 1 stokje, sla 3 lossen over, haak 3 stokjes 1 losse en 3 stokjes (een waaier), sla 3 lossen over, haak 1 stokje en 1 losse, sla 1 losse over, haak 1 stokje, sla 3 lossen over, haak 3 stokjes 1 losse en 3 stokjes (een waaier), sla 3 lossen over, haak 1 stokje en 1 losse, sla 1 losse over, haak 1 stokje, sla 3 lossen over, haak 3 stokjes, 1 losse en in de laatste losse 1 stokje

Toer 2: haak 4 lossen, haak om de losse 3 stokjes, haak om het stokje 1 relief stokje voor, 1 losse en weer om het volgende stokje 1 reliefstokje voor, haak om de losse van de waaier 3 stokjes, 1 losse en 3 stokjes, haak om het stokje 1 relief stokje voor, 1 losse en weer om het volgende stokje 1 reliefstokje voor, haak om de losse van de waaier 3 stokjes, een losse en 3 stokjes, haak om het stokje 1 relief stokje voor, 1 losse en weer om het volgende stokje 1 reliefstokje voor, haak om de losse 3 stokjes, 1 losse en 1 stokje in de derde losse van de onderliggende toer

Toer 3: haak 4 lossen, haak 1 stokje om de losse, haak om het reliefstokje 1 reliefstokje achter, haak om de losse 2 stokjes, 1 losse en 2 stokjes, haak om het reliefstokje 1 reliefstokje achter, haak om de losse van de waaier 1 stokje, 1 losse en 1 stokjes, haak 1 stokje om de losse, haak om het reliefstokje 1 reliefstokje achter, haak om de losse 2 stokjes, 1 losse en 2 stokjes, haak om het reliefstokje 1 reliefstokje achter, haak om de losse van de waaier 1 stokje, 1 losse en 1 stokjes, haak 1 stokje om de losse, haak om het reliefstokje 1 reliefstokje achter, haak om de losse 2 stokjes, 1 losse en 2 stokjes, haak om het reliefstokje 1 reliefstokje achter, haak om de losse 1 stokje, 1 losse en 1 stokje in de derde losse van de ondwerliggende toer.

Toer 4: haak 4 lossen, *haak om het reliefstokje 1 reliefstokje voor, haak om de losse 3 stokjes, 1 losse en 3 stokjes (een waaier), haak om het reliefstokje 1 reliefstokje voor, haak 1 losse* * herhaal nog 2 keer, eindig met 1 stokje in de derde losse van de ondwerliggende toer.

Toer 5: haak 4 lossen, *haak om het reliefstokje 1 reliefstokje achter, haak om de losse 3 stokjes, 1 losse en 3 stokjes (een waaier), haak om het reliefstokje 1 reliefstokje achter, haak 1 losse* * herhaal nog 2 keer, eindig met 1 stokje in de derde losse van de ondwerliggende toer.

Toer 6: haak 4 lossen, haak om de losse 2 stokjes, haak om het reliefstokje 1 reliefstokje voor, *haak om de losse van de waaier 1 stokje 1 losse 1 stokje, haak om het reliefstokje 1 reliefstokje voor, haak om de losse, 2 stokjes 1 losse en 2 stokjes, haak om het reliefstokje 1 reliefstokje voor* *herhaal nog 1 keer, haak om de losse van de waaier 1 stokje 1 losse 1 stokje, haak om het reliefstokje 1 reliefstokje voor, haak om de losse 2 stokjes, 1 losse, eindig met 1 stokje in de derde losse van de ondwerliggende toer.

Toer 7: haak 4 lossen, haak om de losse 3 stokjes, haak om het reliefstokje 1 reliefstokje achter, *haak 1 losse, haak om het reliefstokje 1 reliefstokje achter, haak om de losse, 3 stokjes 1 losse en 3 stokjes(een waaier), haak om het reliefstokje 1 reliefstokje achter* *herhaal nog 1 keer, haak 1 losse, haak om het reliefstokje 1 reliefstokje achter, haak om de losse 3 stokjes, 1 losse, eindig met 1 stokje in de derde losse van de ondwerliggende toer.

Toer 8: haak 4 lossen, haak om de losse 3 stokjes, haak om het reliefstokje 1 reliefstokje voor, *haak 1 losse, haak om het reliefstokje 1 reliefstokje voor, haak om de losse, 3 stokjes 1 losse en 3 stokjes(een waaier), haak om het reliefstokje 1 reliefstokje voor* *herhaal nog 1 keer, haak 1 losse, haak om het reliefstokje 1 reliefstokje voor, haak om de losse 3 stokjes, 1 losse, eindig met 1 stokje in de derde losse van de ondwerliggende toer.

Herhaal voor het patroon toer 3 t/m 8 haak door t/m toer 71 (ik had hier 4 bollen en een beetje voor nodig)


Start aan andere kant van begin (zie filmpje voor uitleg) en haak aan deze kant ook 71 toeren.

Hecht de draden af en maak franjes. Knip per franjes 10 draden van ongeveer 40 cm lang. Maak aan beide kanten 3 franjes.

Tip:

Om de franjes mooi glad te krijgen, kun je de franjes even boven de waterkoker of een pan met kokend water houden, zo worden ze mooi glad.

Filmpje hoe je franjes maakt:

Naai het label op je shawl Esmé en je shawl is af. Veel plezier met dragen en maak vooral reclame voor dit gratis patroon van juf Sas.


Het haakpatroon in pdf:

https://4a0c2ae5-6ec7-407b-81a6-86289cd13789.filesusr.com/ugd/4ea2e0_2bcf312cb5f94865800c5cefee1e160e.pdf (als je dit patroon opslaat, bedenk dan even hoeveel tijd het me gekost heeft om dit voor jou te maken en hoeveel het jou dan waard is)


Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas

juf Sas op Pinterest https://nl.pinterest.com/jufSascom/

juf Sas op YouTube https://www.youtube.com/user/jufsassie


Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief


Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van jouw eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar https://www.jufsas.com/creatief en de #jufsas #hakenmetjufsas gebruikt.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


Klik hier voor meer gratis haak- en breipatronen van juf Sas

#patroonjufSas #shawlesme #haken #virka #crocheting #crochetdesigner #gehaakteshawl #creatief #crochetpattern #handmade #DIY #gratispatroon #goedeuitleg #jufSas #nieuwontwerp #ontwerpvanjufSas #patroonvanjufSas #gehaaktesjaal #freepattern #ByClaire #stoereshawl #haakpatroon #jufsas #groeneshawl #emerald #SoftMix #echtstudio #softmixechtstudio #KatoenvanByClaire #softmixvanByClaire #lenteshawl #sjaal #gratishaakpatroon #haakpatroonsjaal #sjaalhaken #Esme #scarfesme #sjaalesmehaken #reliefstokjes #hakenmetjufSas #shawlmetrelief #jufSas #freecrochetpattern #haaktutorial #crochettutorial

6,426 keer bekeken0 reacties

    ©2020 juf Sas

    google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0