google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Metamorfose van het poppenbedje


Het verjaardagscadeau dat me altijd is bijgebleven is dit poppenbedje. Ik kreeg het toen ik 4 of 5 werd. Als mijn herinneringen kloppen moest ik mijn cadeau gaan zoeken en was het onder een laken verstopt in de slaapkamer van mijn ouders. Wat was ik blij met dit poppenbedje. Het leuke aan dit bedje is dat je het als bedje kan gebruiken én als wiegje. De bodem zit los en als je het bedje omkeert heeft het weer een nieuwe functie. Magisch vond ik dat als kind. Heel wat poppen hebben in dit bedje gelegen, ik was een echte poppenmoeder.

Het bedje is mee verhuisd van Zuid-Afrika naar Nederland en kwam in Papendrecht terecht. En toen ik zelf verhuisde naar ons eigen huis, heb ik het bedje meegenomen. Toen we zelf twee dochters kregen heb ik nieuwe bekleding in het bedje gemaakt en hebben Daphne en Suzanne er ook heel veel mee gespeeld. Van Zwijndrecht, ging het bedje naar Stavenisse en van Stavenisse naar Tholen.


En toen werd Noa geboren, een kleindochter. Toen kleindochter Noa wat ouder werd en ook poppen kreeg om mee te spelen is het bedje naar haar gegaan. Het stond al wel in haar kamer maar ballerina Sophie had niet echt een bed om lekker in te slapen.

Dochter Daphne had nog steeds geen tijd gehad om het bedje te verven. We hadden afgesproken, als jij het verft, maak ik nieuwe bekleding. Met mijn nieuwe naaimachine (hij naait super Carla) maakte ik dinsdag het matrasje, de kussen en het lakentje. De lieve roze stof heb ik bij stoffentijd besteld.

Het dekentje is van een roze shawl Höst (wol van Action) waarvan het gat niet goed zat en ik daarom niet gebruikte. Ik heb de shawl uitgetrokken en er kwam een geweldig dekentje tevoorschijn. Shawl Host is gehaakt met de blanket stitch dus perfecter kan niet. Klik hier voor het patroon van shawl Höst https://www.jufsas.com/post/_host

Deze woensdag in de herfstvakantie kwamen Micha en Noa een dag gezellig bij mij en is Daphne begonnen met verven.

Zaterdag waren alle verflagen droog en kreeg Noa haar poppenbedje te zien. Hoe haar reactie is, zie je in onderstaande filmpje. Zelfs de onderkant werd geïnspecteerd.


Film:

En zeg nou zelf de metamorfose is goed gelukt toch. De derde generatie die plezier heeft van dit bedje. Zo kan een bedje van 46 jaar oud weer een ronde mee en wie weet nog een aantal generaties.

Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas


Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief


Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar https://www.jufsas.com/creatief

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


713 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page