• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Ballerina Sophie handmade by juf Sas met gratis haakpatroon

Daar is dan eindelijk het haakpatroon van de lievelingspop van mijn kleindochter Noa. Ik heb ballerina Sophie vorig jaar al gemaakt voor Noa maar had het patroon maar half opgeschreven. Nu heb ik Sophie nog een keer gemaakt (deze keer nog mooier) en meteen het patroon genoteerd.

Noa draagt Trui Lotje https://www.jufsas.com/post/lotje


De eerste Sophie

De eerste Sophie heeft een vaste tutu, deze Sophie heeft een los rokje en nog meer kleertjes zodat je haar ook echt kan aan- en uitkleden. De nieuwe Sophie heb ik met een iets kleinere haaknaald gemaakt en heb ik de oogjes extra goed vastgezet want bij de eerste Sophie was er al een oog los gegaan en die heeft nu geborduurde ogen. Noa krijgt deze week haar nieuwe Sophie, ik ben benieuwd wat ze er van zal vinden. Ikzelf vind haar in ieder geval erg goed gelukt.


Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Afmetingen: Ballerina Sophie is ongeveer 47 cm groot

Wat heb je nodig: -2 bollen katoen huidskleur -1 bol witte of roze katoen voor het ondergoed -verschillende restjes bruin katoen voor het haar -1 bol soft satijn koord light coffee voor haar haar (besteld via Ali Express http://s.aliexpress.com/MZZfQRRb) -schaar -haaknaald 3,5 -stopnaald -vulling -2 oogjes

-zwart borduurgaren

-roze borduurgaren -twee parels

-roze lintje (voor strikje bij onderbroek)

-tule voor tutu

-wit en roze garen

-blush oor de wangetjes -eventueel kleine kraaltjes -label meer info over mijn eigen label https://www.jufsas.com/post/label

Gebruikte steken: -lossen -halve vasten -vasten

Film bij pop Sophie:

Hoe maak je Sophie?

Let op: Je draait bij Sophie je haakwerk niet en sluit elke toer met en halve vaste. Start iedere toer met een keerlosse.