google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Haakpatroon shawl Höst van juf Sas


Wat een heerlijke herfstshawl is deze shawl Höst (Herfst in het Zweeds). Je kan hem echt op heel veel manieren stylen en dragen. Als een omslagdoek, als een soort vest, als een echte shawl of als een soort colshawl. Verder kan je de shawl ook als een soort deken gebruiken als je bv een voetbalwedstrijd in de kou zit te kijken. Kortom een multifunctionele shawl, van alle markten thuis.

Ik heb de shawl met 5 bollen medium van Action met haaknaald 8 gehaakt. Tip: Kies niet te dikke wol uit want anders wordt de shawl echt te zwaar.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Ik heb het patroon van de blanket stitch/golfjessteek uitgetekend en heb er twee filmpjes met meer uitleg bij gemaakt. In de filmpjes laat ik ook zien hoe je de shawl op allerlei manieren kan stylen.


En in dit blog geef ik 4 tips voor shawlspelden om shawl Host vast te zetten. https://www.jufsas.com/post/shawlspelden


Mocht je shawl Höst gaan haken, heel veel succes!

Gebruikte steken:

-lossen

-vasten

-stokjes

Afmetingen:

Shawl Höst is 180 cm lang en 65 cm breed

Wat heb je nodig:

-5 bollen medium van Action (100 gram is 238 meter)

-haaknaald 8

-schaar

-stopnaald

-eventueel label of etiket

Hoe maak je shawl Höst:

Shawl Höst wordt gehaakt met de Blanket stitch of golfjes steek

Patroon:

Filmpje met uitleg hoe je start met de shawl en ook alle stylingsmogelijkheden in deze film:

Start met: 80 lossen

Toer 1: Haak in de vierde 4 losse, een stokje, *sla twee lossen over, haak in de derde losse 1 vaste en 2 stokjes* herhaal nog 24 keer sla 1 losse over en eindig met een stokje

Toer 2: Haak 3 lossen, haak in zelfde steek 1 stokjes, *haak in de onderliggende vaste, 1 vaste en 2 stokjes* herhaal, eindig met een stokje in de 3 losse van het beginstokjes

Toer 3 t/m 36: herhaal toer 2

In dit filmpje leg ik uit hoe je het armsgat haakt, toer 37 en 38, het armsgat komt ongeveer na 42 cm:

Ga na het armsgat door met haken van toer 2 tot en met toer 139, je haakt na het armsgat nog 101 toeren. Je kan de shawl natuurlijk altijd langer of korter maken, haak vooral de lengte dat bij jou past.

Afwerking:

Werk met een stopnaald de draadjes af. Naai eventueel nog je eigen label of een handmade etiket op de shawl en je shawl Höst is af.

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van jouw eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar https://www.jufsas.com/creatief en de #jufsas gebruikt.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

36.632 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page