• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Kersthanger haakpatroon van Martine de Regt


Zoals ik me voorgenomen heb bij het haken van de mooie kerststerren van @knotsosquare https://www.instagram.com/knotsosquare/ is de kersthanger van Martine de Regt de eerste kerstdecoratie van 2021. Er volgen er hopenlijk nog meer zodat ik in december een hele kerstboom kan decoreren met gehaakte kerstversierselen.

Ook deze hangers heb je én snel gehaakt én je hebt een mooi resultaat. Je kunt hiervoor ook heel goed restjes wol/katoen gebruiken. Ik heb de materialen afgewisseld dus een toer sparkle, een toer katoen en een toer fluffy.

Martine heb ik in 2019 leren kennen bij de Haaksterren wedstrijd van Wolplein. Prachtige ceraties maakte ze tijdens de wedstrijd. Ze woont in Engeland, komt wel uit Zeeland dus ook een Zeeuws meisje en was toch overgekomen voor de Crea Doe in Utrecht waar we met alle 10 Haaksterren bij elkaar kwamen.

Wat een geweldige leuke creatieve vrouw, ze heeft ook een super instagram https://www.instagram.com/martinederegt/ waar je altijd vrolijk van wordt.

Kerstinspiratie:

Het is nog altijd mijn droom om een kerstboom volledig te versieren met gehaakte kerstitems. Meer kerstinspiratie:

https://www.jufsas.com/post/kchristmasstar

https://www.jufsas.com/post/kerstbal

https://www.jufsas.com/post/popcornkerstbal

https://www.jufsas.com/post/gestreeptekerstbal

Haakpatroon kersthanger

Martine in ieder geval erg bedankt voor het haakpatroon én de inspiratie. Het gratis haakpatroon kun je hier vinden: http://martinederegtcrochetlife.blogspot.com/2020/11/kersthanger-haakpatroon-gratis.html


Ik heb het patroon van mijn kersthangers wel aangepast omdat ik dunner katoen heb gebruikt met haaknaald 4, zie hier hoe ik de kersthanger heb gehaakt.


Gebruikte steken:

-losse (chain)

-halve vaste (slipstitch)

-vaste (en:double crochet am:single crochet)

-stokje (en:treble am:double crochet)


Uitgetekende patroon van de kersthanger:

Kersthanger

Start met een magische ring met een lang draad, deze draad gebruik je om de hanger meteen mee op te hangen.

Toer 1 met sparkle: haak 3 lossen (eerste stokje), haak nog 11 stokjes (totaal 12 stokjes), sluit met een halve vaste, hecht af, trek de startdraad strak en laat de draad hangen, die gebruik je straks nog

Toer 2 met katoen: haak 3 lossen (eerste stokje) haak in dezelfde steek nog 2 stokjes, sla een stokje over en haak in de volgende stokje 3 stokjes. Je haakt 6 groepjes van 3 stokjes (totaal 18 stokjes) sluit met een halve vaste, hecht af

Toer 3 met fluffy: Haak een vaste tussen de drie stokjes, haak in ieder stokje een vast, haak ook tussen de 3 stokjes een vaste (totaal 24 vasten) sluit met een halve vaste, hecht af


Trek de draad van de magische ring strak aan en steek de draad met een stopnaald naar boven, maak een lusje en steek de draad weer een paar keer terug. Hecht af, je hanger is klaar om op gehangen te worden.