google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Haakpatroon kersthanger


Zoals ik me voorgenomen heb bij het haken van de mooie kerststerren van @knotsosquare https://www.instagram.com/knotsosquare/ is de kersthanger van Martine de Regt de eerste kerstdecoratie van 2021. Er volgen er hopenlijk nog meer zodat ik in december een hele kerstboom kan decoreren met gehaakte kerstversierselen.

Ook deze hangers heb je én snel gehaakt én je hebt een mooi resultaat. Je kunt hiervoor ook heel goed restjes wol/katoen gebruiken. Ik heb de materialen afgewisseld dus een toer sparkle, een toer katoen en een toer fluffy.

Martine heb ik in 2019 leren kennen bij de Haaksterren wedstrijd van Wolplein. Prachtige ceraties maakte ze tijdens de wedstrijd. Ze woont in Engeland, komt wel uit Zeeland dus ook een Zeeuws meisje en was toch overgekomen voor de Crea Doe in Utrecht waar we met alle 10 Haaksterren bij elkaar kwamen.

Wat een geweldige leuke creatieve vrouw, ze heeft ook een super instagram https://www.instagram.com/martinederegt/ waar je altijd vrolijk van wordt.

Kerstinspiratie:


Meer kerstinspiratie vind je op mijn speciale kerstpagina op mijn website https://www.jufsas.com/kerstpatronenjufsas

Haakpatroon kersthanger

Martine in ieder geval erg bedankt voor het haakpatroon én de inspiratie. Het gratis haakpatroon kun je hier vinden: http://martinederegtcrochetlife.blogspot.com/2020/11/kersthanger-haakpatroon-gratis.html


Ik heb het patroon van mijn kersthangers wel aangepast omdat ik dunner katoen heb gebruikt met haaknaald 4, zie hier hoe ik de kersthanger heb gehaakt.


Gebruikte steken:

-losse (chain)

-halve vaste (slipstitch)

-vaste (en:double crochet am:single crochet)

-stokje (en:treble am:double crochet)


Uitgetekende patroon van de kersthanger:

Kersthanger

Start met een magische ring met een lang draad, deze draad gebruik je om de hanger meteen mee op te hangen.

Toer 1 met sparkle: haak 3 lossen (eerste stokje), haak nog 11 stokjes (totaal 12 stokjes), sluit met een halve vaste, hecht af, trek de startdraad strak en laat de draad hangen, die gebruik je straks nog

Toer 2 met katoen: haak 3 lossen (eerste stokje) haak in dezelfde steek nog 2 stokjes, sla een stokje over en haak in de volgende stokje 3 stokjes. Je haakt 6 groepjes van 3 stokjes (totaal 18 stokjes) sluit met een halve vaste, hecht af

Toer 3 met fluffy: Haak een vaste tussen de drie stokjes, haak in ieder stokje een vast, haak ook tussen de 3 stokjes een vaste (totaal 24 vasten) sluit met een halve vaste, hecht af


Trek de draad van de magische ring strak aan en steek de draad met een stopnaald naar boven, maak een lusje en steek de draad weer een paar keer terug. Hecht af, je hanger is klaar om op gehangen te worden.

Steun juf Sas

Ben je blij met de gratis patronen, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!


Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas


Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van jouw eindresultaat mailt of showt in de juf sas haak- en brei groep. Gebruik op social media de hashtags #jufsas #hakenmetjufsas Bedankt alvast!


Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


Haakboek

De smaak te pakken gekregen en wil je fashion gaan haken? Juf Sas heeft een haakboek met 13 haakpatronen, 10 truien/vesten en 3 shawls. En het tweede haakboek is een boek met 19 patronen met Amigurumi en fashion. Kijk hier voor meer informatie over de boeken www.jufsas.com/haakboek


3.043 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page