• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Haakpatroon shawl Fleur handmade by juf Sas


Deze vrolijke shawl is gehaakt met 6 bollen Merino 120 Degradé van Lang Yarns. Deze wol is in 8 verschillende kleursamenstellingen te koop. Deze shawl is gehaakt met de multicolour pastel. Ik vind de kleur oud roze met vergrijsd groen ook echt prachtig.

De wol haakt heerlijk met haaknaald 4,5. Ik maak altijd eerst een soort proeflapje om te ervaren hoe de wol haakt en hoe het verloop is. Door het snelle verloop van de wol wil je doorhaken en dit resulteerde bij mij dat deze shawl snel af was. Ook al ben ik drie keer overnieuw begonnen voordat ik tevreden was over het patroon.

Wat is ook heel belangrijk vind, de wol is SHEEP friendly, no mulesing staat erop. Dat haakt nog fijner en in ieder geval verantwoord.


Ik wilde graag een shawl maken die lekker dicht was en geen kieren had zodat ik het niet koud zou krijgen bij de jasjes met flinke v hals. Ik ben zo blij met het eindresultaat. Het is echt een mooie, handige en warme shawl geworden die ik vast nog in meerdere kleuren ga haken.

Kimberley van Lang Yarns heel erg bedankt voor deze wol. Ik geniet van deze samenwerking!


Het patroon

Het patroon van shawl Fleur heb ik uitgeschreven, uitgetekend en ik heb bij het patroon een filmpje met uitleg gemaakt zodat het haken van deze shawl echt moet lukken. Bij vragen, stel ze dan vooral in de juf Sas haak- en brei facebookgroep. Mocht je shawl Fleur gaan haken, heel veel succes!


Gebruikte steken:

-losse (chain, ch)

-halve vaste (slipstitch)

-stokje (double crochet dc (am), treble tr (en))

Afmetingen:

Shawl Fleur is 55 cm breed (langste punt van de shawl gemeten) en is 150 cm lang (van beginpunt tot eindpunt gemeten


Het haakpakket inclusief patroon is verkrijgbaar bij de Breiboerderij https://www.debreiboerderij.nl/brei-haakpakketten/juf-sas-haak-en-breipakketten-en-patronen.html


In 2021 komt het haakpatroon in mijn haakboek Haken met juf Sas. Je kunt het boek via de volgende link bestellen Yarnsea.com/jufsas

Haakpakket van shawl Fleur

Rieneke heeft er een speciaal haakpakket van shawl Fleur gemaakt. Het haakpakket bestaat uit 6 bollen Merino 120 Degradé. Met het Juf-Sas-label wat je gratis krijgt bij aankoop van het pakket, maak je je Juf-Sas-shawl helemaal af. Het patroon ontvang je bij het bestellen van het haakpakket. Klik hier voor de link naar het haakpakket:

https://www.debreiboerderij.nl/brei-haakpakketten/juf-sas-haak-en-breipakketten-en-patronen.html


Genoeg keus uit hele mooie kleuren van Merino 120 Degradé. Rieneke heeft van bijna alle kleuren een begin gemaakt met shawl Fleur zodat je beetje een idee krijgt hoe de shawl er met die kleur uitziet.

Wat heb je nodig voor deze shawl?

-6 bollen Merino 120 Degradé kleur 01

-haaknaald 4,5

-schaar

-stopnaald

-label zie voor meer informatie over een eigen label https://www.jufsas.com/post/label


De labels van juf Sas zijn ook te koop:

1 label kost inclusief verzenden €1,50

2 labels kosten inclusief verzenden €2,00

3 labels kosten inclusief verzenden €2,50

Geef me even een berichtje als je interesse hebt.

Haaktutorial bij shawl Fleur: Het filmpje is vooral bedoeld voor de ondersteuning van het haakpatroon van shawl Fleur. Het is niet bedoeld om te leren haken, daar zijn genoeg andere filmpjes voor. Dus bekijk het filmpje vooral in combinatie met geschreven patroon.

Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas

juf Sas op Pinterest https://nl.pinterest.com/jufSascom/

juf Sas op YouTube https://www.youtube.com/user/jufsassie

Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief

Ik zou het leuk vinden als je mij een foto van jouw eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar https://www.jufsas.com/creatief en de #jufsas #hakenmetjufsas gebruikt.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


Klik hier voor meer gratis haak- en breipatronen van juf Sas

#patroonjufSas #shawlfleur #haken #virka #crocheting #crochetdesigner #gehaakteshawl #creatief #crochetpattern #handmade #DIY #gratispatroon #goedeuitleg #jufSas #nieuwontwerp #merino120degrade #pastels #multicolourpastels #merinodegrade #sheepfriendly #ontwerpvanjufSas #patroonvanjufSas #gehaaktesjaal #freepattern #debreiboerderij #herfstshawl #haakpatroon #jufsas #vrolijkeshawl #langyarns #langyarnsnl #nomuleshing #merinowol #merinowool #lenteshawl #sjaal #gratishaakpatroon #haakpatroonsjaal #sjaalhaken #Fleur #scarfFleur #sjaalfleurhaken #stokjes #makkelijkeshawlhaken #zandsteekhaken #hakenmetjufSas #shawlmetvhals #jufSas #freecrochetpattern #haaktutorial #crochettutorial

3,053 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

    ©2021 juf Sas

    google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0