• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Haakpatroon shawl Fleur handmade by juf Sas


Deze vrolijke shawl is gehaakt met 6 bollen Merino 120 Degradé van Lang Yarns. Deze wol is in 8 verschillende kleursamenstellingen te koop. Deze shawl is gehaakt met de multicolour pastel. Ik vind de kleur oud roze met vergrijsd groen ook echt prachtig.

De wol haakt heerlijk met haaknaald 4,5. Ik maak altijd eerst een soort proeflapje om te ervaren hoe de wol haakt en hoe het verloop is. Door het snelle verloop van de wol wil je doorhaken en dit resulteerde bij mij dat deze shawl snel af was. Ook al ben ik drie keer overnieuw begonnen voordat ik tevreden was over het patroon.

Wat is ook heel belangrijk vind, de wol is SHEEP friendly, no mulesing staat erop. Dat haakt nog fijner en in ieder geval verantwoord.


Ik wilde graag een shawl maken die lekker dicht was en geen kieren had zodat ik het niet koud zou krijgen bij de jasjes met flinke v hals. Ik ben zo blij met het eindresultaat. Het is echt een mooie, handige en warme shawl geworden die ik vast nog in meerdere kleuren ga haken.

Kimberley van Lang Yarns heel erg bedankt voor deze wol. Ik geniet van deze samenwerking!


Het patroon

Het patroon van shawl Fleur heb ik uitgeschreven, uitgetekend en ik heb bij het patroon een filmpje met uitleg gemaakt zodat het haken van deze shawl echt moet lukken. Bij vragen, stel ze dan vooral in de juf Sas haak- en brei facebookgroep. Mocht je shawl Fleur gaan haken, heel veel succes!


Gebruikte steken: