google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Voortgang van het roze huis van Tholen


Op 14 augustus schreef ik het blog over ons roze huis van Tholen, niet wetende van de hobbels en stress die ons toen te wachten stond. Inmiddels zijn we weer ruim 3 maanden verder. Natuurlijk weet je als je een nieuw huis koopt dat niet alles op rolletjes loopt maar dat de aannemer failliet gaat was echt wel een grote bom die insloeg. Op woensdagavond 26 september hoorden we via de mail van een onderaannemer dat onze bouwer Zeebrabouw het faillissement had aangevraagd. Wat een stress. Gelukkig liepen er al gesprekken met het bouwbedrijf Thuis in Bouwen en waren zij, Woningborg en de curator er best snel uit en was er een doorstart van het bedrijf. In een week tijd heel veel stress en gelukkig ook weer veel blijdschap dat het roze huis verder wordt gebouwd door Thuis in Bouwen.

Het blijft leuk om het bouwproces op de voet te volgen. Inmiddels hebben we ook een 'opleverdatum' gekregen. De oplevering staat gepland voor 15 februari 2019. Ik tel letterlijk de weken en de dagen af, en plak elke week een sticker op de aftelkalender. Vandaag nog 86 dagen. Wat kijken we uit naar ons nieuwe huis.

Het huis is nog niet roze, deze weken gaan ze beginnen aan het aftimmeren van de buitenkant. De roze delen en de dakpannen gaan er op. Binnen zijn alle leidingen al aangelegd en vandaag zijn de smeervloeren erin gegaan.

Na het goede nieuws van de doorstart zijn we ook gaan shoppen voor ons huis. Nieuwe meubels zijn bij Woonboulevard Poortvliet uitgezocht en ook hebben we de afgelopen twee weken de vloeren en gordijnen bij Elenbaas Noom gevonden. We zitten samen precies op 1 lijn, het wordt een licht, ruim en Scandinavische inrichting met natuurlijke materialen en pastel kleuren, passend bij het huis. Komt goed uit want uit de Vt Wonen test kwam uit dat ik Stockholm ben. Nog 86 dagen, heerlijk vooruitzicht!

Benieuwd welke type er in jou schuilt, doe zelf de test: https://quiz.vtwonen.nl/quiz/welke-stad-ben-jij/


Meer blogs over ons (oude) huis en verhuizing:

285 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page