google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Colshawl Pretty in Pink handmade by juf Sas met gratis patroon


Deze colshawl was al een tijdje af maar het was er nog niet van gekomen om op mijn blog te plaatsen. Mooi moment om met deze shawl Pretty in Pink de aftrap van gratis patronen van 2018 van juf Sas te hebben.

Ik houd van roze en ik houd van bolletjes. Vroeger tekende ik als een soort mantra, hele snoeren rondjes in mijn agenda en tekenmap. De liefde voor rondjes/bolletjes is nog steeds gebleven. In patroon van de pastelkleurige colshawl komen de rondjes al naar voren maar deze shawl zijn eigenlijk alleen maar bolletjes.


Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Wat heb je nodig voor de colshawl Pretty in Pink:

-Verzamel allerlei verschillende tinten roze/nude wol of katoen voor deze shawl. Ik heb bij elkaar 10 verschillende tinten roze gebruikt. Wissel het gebruik van katoen en wol af.

-Haaknaald 8

-Schaar

-Stopnaald

-Etiket

Hoe haak je de colshawl Pretty in Pink:

Start met een ketting van 160 lossen, maak de ketting vast met een halve vaste, je haakt dus rond.

Toer 1: Haak in iedere losse een vaste, totaal 160 vasten, sluit de toer af met een halve vaste. Keer je haakwerk.

Toer 2: Start met 3 lossen (eerste stokje), haak in de eerste vaste nog 4 stokjes, je haalt de stokjes niet helemaal door. Je hebt dus nog 6 lussen op je haaknaald, haal dan in 1 keer alle lussen door, *haak 1 losse, sla 1 vaste over, haak 5 niet doorgehaalde stokjes en haal op het laatste 6 lussen in 1 keer door (popcornsteek)*, herhaal * * nog 78 keer, sluit de toer af met een halve vaste. Keer je haakwerk.

Toer 3: Haak 3 lossen (eerste stokje) haak in iedere popcorn en iedere losse een stokje, totaal 160 stokjes. Keer je haakwerk.

Toer 4: Start met 3 lossen (eerste stokje), haak in het eerste stokje nog 4 stokjes, je haalt de stokjes niet helemaal door. Je hebt dus nog 6 lussen op je haaknaald, haal dan in 1 keer alle lussen door, *haak 1 losse, sla 1 stokje over, haak 5 niet doorgehaalde stokjes en haal op het laatste 6 lussen in 1 keer door (popcornsteek)*, herhaal * * nog 78 keer, sluit de toer af met een halve vaste. Keer je haakwerk.

Herhaal toer 3 en 4 nog 12 keer. In totaal haak je 14 rijen popcorns en 13 toeren stokjes. Je eindigt dus met een toer popcorns.

Afmetingen:

Deze shawl is 90 cm lang (dubbel gemeten dus 1.80 m in totaal) en 37 cm breed. Je kan de shawl natuurlijk zo lang en breed maken als je zelf wilt.

Afwerking:

-werk met een stopnaald alle draadjes af

-naai een etiket op de shawl

Het ton-sur-ton effect van alle tinten roze samen met de bolletjes maaktt dat het een echte eye catcher is geworden.

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar https://www.jufsas.com/creatief.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


20.397 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page