• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Vest Claire handmade by juf Sas met gratis haakpatroon


Hard bezig geweest om vest Claire voor de kerst online te hebben. Het vest ontwerpen en haken is al een ding, het patroon uitschrijven nog meer een dingetje. Gelukkig had ik al in fases gedaan maar is altijd een heel karwei. Ook de film editten is veel werk maar wordt wel door veel haaksters ervaren als een toevoeging op het haakpatroon.

Het idee van vest Claire ontstond eind september al tekenend op mijn iPad. Een vest dat je haakt vanaf de mouw. Je haakt twee delen en maakt deze delen vast in het midden van het achterpand.

Deze tekening legde ik aan Kim voor van EchtStudio. Ik wilde het vest in rustige kleuren haken. Niet in 1 kleur dat is te saai maar met subtiele accenten. Ik kreeg een doos vol met mooie bollen Soft Mix van By Claire opgestuurd en ging aan de slag.

Je hebt al gauw door of het wat wordt of niet en al snel dacht ik, ja dit kan hem best worden. Na 1 pand bleek ik 4 bollen silver grey te kort te komen, die kreeg ik nog opgestuurd van EchtStudio samen met een sparkle 002 silver. Dit leek me gaandeweg het project wel een gave toevoeging om het vest net wat spectaculairder te maken.

Ook wilde ik zakken in mijn vest Claire. Dat leek me nou toch zo lekker zitten, een vest waar je je handen lekker in kwijt zou kunnen. Ik heb de zakken in twee verschillende kleuren gehaakt, een subtiel accent aan de zijkant. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de zakken weg te laten.

Na deel 1 heb ik nog precies hetzelfde deel gehaakt, ideaal voor mij, ik kon het meteen filmen en goed uitschrijven. Je zag het vest groeien.