google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Schilderij 'Open' geschilderd door juf Sas


Schilderij 'Open' is ontstaan bij het opruimen voor de aanstaande verhuizing. Ik kwam een paar boekjes tegen met mooi papier en quotes die ik ooit bij de Happinez heb gekregen. Mooie boekjes maar ze liggen in een kast en eigenlijk kijk je er niet vaak in. Best zonde dus neem ik ze mee of ga ik er iets mee doen. Dat werd dus het laatste, ik heb alle mooie bladzijden uit het boekjes gescheurd en op een schilderdoek gelegd. Bovenin nog een beetje netjes, onderin dwars over elkaar, overlappend en niet recht. Het echte leven loopt namelijk ook niet netjes en recht. De teksten in Courier New (lettertype van juf Sas) heb ik uitgescheurd en over de prints gelegd. Met een flinke laag verf heb ik deze aan het doek 'gelijmd'.

Met heel veel crèmekleurige verf heb ik er een dikke laag overheen gesmeerd en dat meteen weer met een oude doek er af gedept. Dit is de basis van het schilderij.

Hierna ben ik met de trui (heel dik opgezet, zodat er echt reliëf in de trui zit), de hand en het hart aan de slag gegaan.

Hierna weer een dikke laag crèmekleurige verf en weer af vegen.

Als laatste het geschilderde af schilderen en zo is schilderij 'Open' ontstaan.

Toch leuk om te zien dat het idee dat ik in mijn hoofd had, ook mooi is uitgepakt. Open is geen 'netjes' schilderij geworden. Je ziet het papier, de lijnen lopen, soms bolt het zelfs een beetje op. Het kenmerkt het leven, dat loopt ook niet vloeiend en zoals je het uitgestippeld hebt. Soms schuurt het enorm.

Durf OPEN te staan voor het leven, voor je hart, voor de mensen om je heen. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen pijn en verdriet. Wanneer je dingen vanuit je hart onderneemt, voel je een rivier van vreugde door je stromen.

Afmetingen: 40 x 50 Acryl met papier

139 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page