google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Tunisch gehaakte sjaal patroon van By Claire handmade by juf Sas

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Het eindresultaat van de tunisch gehaakte sjaal volgens patroon van By Claire. Kettingen op foto zijn van Pimps & Pearls.

Donderdag blogde ik al over mijn eerste ervaringen met het tunsich haken. De sjaal is inmiddels af. Hij is super leuk geworden en het tunisch haken is geweldig om te doen. Je krijgt echt een mooi effect.

Het lijkt eigenlijk niet gehaakt maar meer geweven. Ook de achterkant is zelfs mooi. Kortom ik ben verkocht. Ik ben nu bezig om zo'n sjaal te maken in het roze en met haaknaald 10. Lekker stoer en grof.


Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Wat heb je nodig:

-Haaknaald 7 Ali Express vond ik 12 gebleekte bamboe tunische haaknaalden voor €3,35. Een zeer snelle levering want 26 september had ik ze pas besteld.

-een bol okergele Royal van Zeeman

-twee bollen (ik haalde het net niet met 1 bol) donkergrijze Julia van Zeeman

-schaar

-stopnaald

-etiket handmade (van Action)

Afmetingen van de sjaal:

Het langste punt is 47 cm en de sjaal is incl franjes 150 cm lang.

In het uitgeschreven patroon en in filmpje wordt het tunisch haken heel goed uitgelegd.

Ik ben gestart met 4 lossen en heb door gehaakt tot ik 47 steken op mijn haaknaald had. Daarna ben ik gaan minderen. Daar ging het even mis want ik minderde per toer maar vergat te meerderen aan de bovenkant. Zo minderde ik aan beide kanten. Na het uithalen en GOED LEZEN minderde ik per toer maar haakte ik er ook om de toer een extra steek bij aan de bovenkant. Zo wordt de bovenkant goed recht en minder je aan de onderkant.

In totaal ben ik met deze sjaal 3 avonden bezig geweest. Ik denk dat de sjaal in totaal met 6 uur heeft gekost aan het uitpuzzelen en het haken. En aan materiaal ben je ongeveer €5,00 kwijt (exclusief de haaknaalden)voor deze sjaal.

De kwastjes heb ik gemaakt met 3x 4 strengen okergeel van 20 cm. Deze 3 strengen aan de zijkanten knopen en met de 3 stengen een vlecht maken. Daarna goed vastknopen met een grijze draad. Dit geeft een leuk effect.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

7.295 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page