google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Pinterest
 • Twitter
 • Foto van schrijverjuf Sas

Colshawl Spring handmade by juf Sas met gratis haakpatroon


Deze kol in het voorjaar gehaakt en ik heb hem al met veel plezier gedragen . De kleur staat geweldig bij grijs (een zeer favoriete kleur van mij ;-) en spijkerstof. Ook voor de komende herfst is het een heerlijke colshawl. De col heb ik met een pufsteek gehaakt. Naast het patroon leg ik ook in een filmpje uit hoe je de kol haakt.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Wat heb je nodig:

 • Grote bol XXL garen van 425 gram van Action of 2 bollen Scheepjes Roma Big Hazelnoot (51) 220 gram per bol

 • Haaknaald 12

 • Stopnaald

 • Schaar

 • Label

Lengte van de kol is 84 cm dubbel gemeten (dus 1.68m lang) en 22 cm hoog

Hoe haak je deze kol?

Je start met 106 lossen, sluit de ketting met een halve vaste

Toer 1: start met 3 lossen (eerste stokje) en haak 105 stokjes, sluit de toer met een halve vaste

Toer 2: draai de kol niet, start met 3 lossen, *haak in eerste steek een puff steek (omslag, ophalen tot 3 lussen, omslag, ophalen tot 5 lussen en in 1 keer doorhalen en 1 losse), in zelfde steek nog een puff steek*, sla twee steken over en herhaal*, de twee puf steken. Haak in totaal 70 pufsteken, sluit de toer met een halve vaste.

Toer 3 t/m 9: draai de kol niet, start met 3 lossen, *haak in het midden van de twee pufsteken, twee puf steken*, herhaal dit * sluit de toer met een halve vaste

Toer 10: draai de kol niet, start met 3 lossen, haak 105 stokjes (zie uitleg in filmpje), sluit de toer met een halve vaste

Hecht de draden af en naai er een label op. De kol is af!

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar www.jufsas.com.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

Klik hier voor meer gratis haak- en breipatronen van juf Sas

#tipvanjufSas #col #colshawl #kol #herfst #okergeel #kolspring #gehaaktdoorjufSas #shawl #lekkerwarm #sjaal #rolkol #pufsteek #vlog #pufsteek #chunky #grofgehaakt #haken #hakeniship #hakenisleuk #crochet #crochetlover #crocheting #virka #hekel #haakpatroon #haaktutorial #hakenmetjufsas #gehaakteshawl

#gratishaakpatroon #handmadebyjufSasmetgratispatroon #DIY #creatief #gratispatroon #freepattern #vloggen #vlogger #uitleg #ineenpaaruur #haaknaald12 #hakenvoorbeginners #jufsas

4.451 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page